reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A skad ta szmatka? JUTRO CHCE TO ZROBIC !!!!!!!!! ;))))))))))))))
Jakakolwiek czysta, bawełniana. Nawet gaza z apteki jest ok :) albo malutki ręczniczek
1581968429224.png

O tym samym pomyslalam czytajac. W mojej branzy niby ogolnie zarabia sie niezle, nawet w PL, ale i tak mysle, ze maks polowe z tego co tu...
Dziwne ze tak myslicie. Teraz wiekszosc par jedzie na 500 plus i innych takich. U mnie wiekszosc zwlaszcza kobiet pracuje za najmniejsza krajowa. Ja przy nich zarabiam calkiem niezle. Tylko to Łukasz robi cala robote i dobrze zarabia. Gdyby nie to w zyciu nie byloby nas stac na in vitro. Przeciez zycie kosztuje, oplaty, lekarze, wakacje o ile wogole sa mozliwe, nie wspomne o tak duzej rozrzutnosci ;) jak kupno glupiej ksiazki. Pomysl sobie ksiazka kosztuje 50 zl ile to jest z najmniejszej krajowej?

To jutro zobaczysz co i jak😊
300j to dużo, czyli juz na pewno pęcherzyki ładnie ruszyły 😊
U mnie dziś dobry dzień 😊Katar odpuszcza, kaszel jeszcze nie do końca. Cieszę się ze mam pracę 😊I z tego naszego ostatniego zarodka cieszę się mega bardzo😊mam dziś dzień wzruszeń. Niedawno popłakałam się ogladając relację mamyginekolog o tym segregatorze ciazowym dla warszawskiej dzielnicy Wawer. Nic takiego, a się wzruszyłam. Niby coś tam mnie pobolewa, ale nie lubię sie przywiązywać do tych pseudo objawów. Jutro ta niby pierwsza weryfikacja 3dpt, wyniki sprawdzę online, zobaczę czy muszę zwiekszyć leki. A potem wieczorem zadzwoni mój najbardziej nieulubiony lekarz😉 (dziewczyny z invicty wawa bedą wiedziały o kogo chodzi, bo taki to jest tylko jeden 😂). Muszę do jutra wymyslic kilka jakichś trudnych pytań do niego.
Może mi pomożecie?
Pierwsze 2 już mam:
1.(jeśli wyjdzie jakikolwiek ślad bety po ovitrelle sprzed punkcji ) do kiedy będzie sie utrzymywać? Jaki powinien byc poziom bety 6dpt zeby uznać ze jest ok? (naprawdę myślę ze to nie bedzie dla niego łatwe pytanie😂)
Pałasz to by powiedział ze wszystko inne niż 0 na czysto pozwala mieć nadzieję, a wynik dwucyfrowy to dobry prognostyk. A ten miszcz to nie wiem co wymodzi😂

2.jaki syrop wykrztuśny jest bezpieczny po transferze? No i dokładnie do kiedy mogę go brać zeby nie zaszkodzić zarodkowi?

Chetnie przyjmę wasze propozycje dalszych pytań 😊😊😊😊

Do obliczania bhcg po ovitrelle
https://www.wunschkinder.net/s.../interaktiv/hcg-abbau-rechner/

W pierwszej kolumnie dawka Ovitrele 650jeden zastrzyk,1300 dwa zastrzyki
Potem waga i w trzeciej kolumnienilosc dni po transferze.
Ja 3dpt mialam bete 2.wedlug tego wyliczalnika nie bylo szans na ovitrele w obiegu wiec to kropek zaczął działać,ale dopiero teraz w to wierze.

Przykładowe bety

Załączniki

• Screenshot_2020-01-24-16-35-27-421_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-01-24-16-35-27-421_com.android.chrome.jpg
    361,7 KB · Wyświetleń: 42
@mary.m a dlaczego ty sie nie chcesz dopisac do kalendarza ciagle sie tylko z nami smiejesz a jakbys z boczku siedziala. Nawet nie wiem kiedy masz urodziny ;)

A jak tak troszkę zza krzaków Was podczytuję, ale mocno kibicuję wszystkim i już się zaczęłam uzależniać od forum :D poza tym świetnie poprawiacie humor :D
W takim razie prośba o dopisanie do kalendarza 19 luty - podglądanie jajek, a urodziny 7 marzec :)

Dziewczyny ale mnie serce boli z emocji.
Nie mogę uwierzyc😃
Wiem,ze jeszcze daleka droga przed Nami,ale ciesze się ze beta ruszyła i tak dobrze prognozuje♥ o Boże co za dzień..
Nie wierze zbytnio w przesady,ale ubralam dziś kolczyki ślubne na szczęście 😁
A oto moj sikaniec z dzisiaj, czułość 25, myślałam ze powyzej 15 juz bedzie gruba krecha.
Masz kolczyki slubne :eek: ja nie mam :-D test 25 czulosci i dlatego ja zawsze robilam o czulosci 10 takie pink. Kochana ja juz wiem ze to sie skonczy rozowa dupcia !!!!!!!!!!

Dziewczyny ale mnie serce boli z emocji.
Nie mogę uwierzyc[emoji2]
Wiem,ze jeszcze daleka droga przed Nami,ale ciesze się ze beta ruszyła i tak dobrze prognozuje[emoji3531] o Boże co za dzień..
Nie wierze zbytnio w przesady,ale ubralam dziś kolczyki ślubne na szczęście [emoji16]
A oto moj sikaniec z dzisiaj, czułość 25, myślałam ze powyzej 15 juz bedzie gruba krecha.
Ha ha ha, tylko sukni nie zakładaj [emoji23].
Kochana, ja też bym zwariowała że szczęścia gdybym takie coś zobaczyła [emoji3590][emoji3590][emoji3590]. Wreszcie spełniło się twoje marzenie [emoji3590]

reklama
Do góry