reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A jak mi się za bardzo spodoba? [emoji1787] mąż tego nie zrozumie [emoji1787][emoji1787]już i tak jest walka pomiędzy nimi bo to dwa samce i ciagle zazdrośni o siebie...ale jak mnie nie ma to miłość największa między nimi [emoji3059]
Poczuje konkurencje i postara się być lepszy[emoji23] same plusy[emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Aż zaglądalam dlaczego to tyle waży 😉bo przecież tylko 5 plastrów w opakowaniu, mega ciężkie 😅 a olej rycynowy działa właśnie podobnie bo oczyszcza tam wszystko i usprawnia przepływ krwi do macicy, udrażnia...No mega. Trzeba namoczyć szmatkę bawełniana w oleju, położyć na brzuszku, przykryć ręcznikiem, termofor i kocyk i leżanko do godziny. Ta szmatkę można użyć nawet do 30 razy tylko przechowuj w lodowce w między czasie i dokładaj oleju. Naprawdę za darmo to wychodzi a podobno dobre efekty 😘
A skad ta szmatka? JUTRO CHCE TO ZROBIC !!!!!!!!! ;))))))))))))))

W mojej niby też nawet w Polsce ale z tego co słyszę praca w polskim korpo różni się na niekorzyść chociażby atmosfera, godzinami pracy itd od tego co znam tutaj.. Zaczynam coraz częściej myśleć czy mi się spieszy z powrotem.. Mieszkając i pracując tutaj udaje mi się być nawet 6 razy do roku w Polsce więc tęsknotę chyba narazie tak będę zaspokajać..
Na Twoim miejscu będąc w Hiszpanii to nigdy bym nie wróciła, uwielbiam ten kraj a najbardziej Katalonie.. to moje marzenie aby tam kiedyś osiąsc..
My nie rozwazamy powrotu, nie wykluczam, ale nie mam tego w planach. Zyje nam sie dobrze, wygodnie, nie musimy sie o nic martwic. Do Polski latamy rzadko, ale ze wzgledu na urlop a nie finanse.
I tak tu tez korpo nie ma nic wspolnego z tym co w Polsce.
Pomijajac sytuacje polityczna, ktora dla mnie jest absutnie nie do zaakceptowania. Cenie sobie wolnosc, a w Polsce jej coraz mniej.
No to jazda, bierz sie za hiszanski i constoi na drodze? :)

Nie wiem ile macie m kwadratowych, gdzie mieszkacie, jaki dach to sa bardzo wazne info. Poczekajcie bo teraz ruszaja i gminne i powiatowe dofinansowania. U mnie to oczywiscie lukasz ogarnal. Szef bez butow chodzi. Ogolnie to czeka was wizyta rzeczoznawcy. To najczesciej budowlaniec, jesli nie macie projektu domu to wiecej roboty. On musi dokladnie pomierzyc dom. Wazne jest tez grubosc muru i czym jest ocieplany.
Dom jest nowy mieszkamy dopiero 2 lata, mur podwójny ocieplony styropianem 15 na dachu jest blachodachowka. Dam ma 180 m2 z tarasem 200m. Wszystkie instalacje nowe

Już jutro 😍 kurcze, ale szybko coś się zaczęło dziać. W sumie mam dawkę 300j🤔 Nie pamiętam jak było przy ostatniej stymulacji, bo to już prawie rok minął. Wytrzymam do jutra i mam nadzieję, że to pieczenie to nie taka wielka przeszkodza.
A Ty jak się czujesz? Przeziębieniowo i po tranaferze? 😊
@Laurka2019 super wynik😍 oby tak dalej!
To jutro zobaczysz co i jak😊
300j to dużo, czyli juz na pewno pęcherzyki ładnie ruszyły 😊
U mnie dziś dobry dzień 😊Katar odpuszcza, kaszel jeszcze nie do końca. Cieszę się ze mam pracę 😊I z tego naszego ostatniego zarodka cieszę się mega bardzo😊mam dziś dzień wzruszeń. Niedawno popłakałam się ogladając relację mamyginekolog o tym segregatorze ciazowym dla warszawskiej dzielnicy Wawer. Nic takiego, a się wzruszyłam. Niby coś tam mnie pobolewa, ale nie lubię sie przywiązywać do tych pseudo objawów. Jutro ta niby pierwsza weryfikacja 3dpt, wyniki sprawdzę online, zobaczę czy muszę zwiekszyć leki. A potem wieczorem zadzwoni mój najbardziej nieulubiony lekarz😉 (dziewczyny z invicty wawa bedą wiedziały o kogo chodzi, bo taki to jest tylko jeden 😂). Muszę do jutra wymyslic kilka jakichś trudnych pytań do niego.
Może mi pomożecie?
Pierwsze 2 już mam:
1.(jeśli wyjdzie jakikolwiek ślad bety po ovitrelle sprzed punkcji ) do kiedy będzie sie utrzymywać? Jaki powinien byc poziom bety 6dpt zeby uznać ze jest ok? (naprawdę myślę ze to nie bedzie dla niego łatwe pytanie😂)
Pałasz to by powiedział ze wszystko inne niż 0 na czysto pozwala mieć nadzieję, a wynik dwucyfrowy to dobry prognostyk. A ten miszcz to nie wiem co wymodzi😂

2.jaki syrop wykrztuśny jest bezpieczny po transferze? No i dokładnie do kiedy mogę go brać zeby nie zaszkodzić zarodkowi?

Chetnie przyjmę wasze propozycje dalszych pytań 😊😊😊😊

reklama
Do góry