reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane moje, podpowiedzcie prosze. Bo juz 3 dzień jak boli mnie żołądek. Myślę,że połykanie tylu leków robi swoje. Są jakieś sposoby dla kobiet w ciazy, może mozemy polykac jakies osłonki? Na pewno zacznę na siłę pic kefiry naturalne, choć rosna mi w buzi, ale wykoncze sie z tym zoladkiem [emoji24][emoji24]

Nie musi byc kefir, moze byc zwykly jogurt. Jasne, ze mozesz brac oslonki i probiotyki. Pytalam o to ostatnio gin, nie ma przeciwwskazan.

reklama
O. To super. Wyśle małża do apteki po pracy. Ja w ogóle za nabialem srednio. Jedynie mleka sobie nie odmawiam. Ale włączę bo coś jeść trzeba ;)
Oby Twój mąż był bardziej ogarnięty niz mój...ja mojemu zrobilam wczoraj liste do apteki, pokazałam czy aby wszystko moze rozczytać (uznal ze tak, wszystkk czytelne) polożyłam listę tuż obok telefonu zeby nie zapomniał zabrać wychodząc do pracy. I co? Lista została w domu. To pytam czy chociaz zrobil zdjęcie, no bo w sumie to tez sposób. A on na to, ze zapomniałem przepraszam... No żesz k****. Syrop na kaszel mi sie wczoraj skończył, dziś 2dpt więc mam jakies 2-3 dni na wyleczenie tego kaszlu. A on nie ze zapomniałem, czy możesz mi przeslac to zdjecie to pojade i kupię. NiE... Zapomnialem i koniec... Czyli w wolnym tłumaczeniu: martw się sama... Ale on mnie wkurza czasami...

Ja czytam co popadnie, zazwyczaj najpierw opis z tylu, jak zacznę czytać i wciągnie to leci. Czasami trudne tematy, uwielbiam również tematykę wojenną, ale nie chodzi tu o stricte historie A o losy bohaterow, i tutaj mogę polecić tematykę Auschiwitz, np Kołysanka z Auschwitz, tatuazysta z Auschwitz itp, piękna książka to Bikini Wiśniewskiego A najpiękniejsza jaka do tej pory przeczytałam to Słowik zagranicznej autorki- nie pamiętam. Lubię też dla relaksu czytac Katarzynę Michalak i jej serie. Kryminały tez sie trafiają. Generalnie szybko zapominam tytuły i autorów bo nie przywiązuje do tego wagi. Piękna książka to Karuzela, Pozytywka, listy z nieba.. światło między ocenami.. tylko to są książki przy których sie płacze.
Kołysankę i Tatuażystę pochłonęłam w jeden dzień ❤️Tez kocham takie historie ..

Kup Kindle, zaloz konto na chomikuj i mozesz czytac po polsku co i ile zechcesz.
Mi to uratowalo zycie w pierwszyxh latach emigracji, bo kocham czytac. Teraz mam mniej czasu, a i jezyk przestal miec znaczenie, ale i tak kindle to boski wynalazek.
Tylko , ze ja muszę czuć książkę .. dosłownie .. jak wchodzę do księgarni to pierwsze co , to .... wącham książki 🙈kocham ten zapach .... takie moje zboczenie 😂🥴

Tylko , ze ja muszę czuć książkę .. dosłownie .. jak wchodzę do księgarni to pierwsze co , to .... wącham książki [emoji85]kocham ten zapach .... takie moje zboczenie [emoji23][emoji3061]
Też tak kiedyś miałam, uwielbiałam zapach książek [emoji3590]. Niestety teraz czytam na tablecie, bo czytnika się nie dorobiłam.
Ogólnie wolę papierowe książki, ale ze względów finansowych i z braku miejsca czytam w pdf. Od jakiegoś czasu też prowadzę spis co i kiedy przeczytałam bo sklerozę mam[emoji12]. Wychodzi że rocznie pochłaniam pomiędzy 50-60 książek, mąż się na mnie drze, bo ja wiecznie z książką [emoji12]

Kochane moje, podpowiedzcie prosze. Bo juz 3 dzień jak boli mnie żołądek. Myślę,że połykanie tylu leków robi swoje. Są jakieś sposoby dla kobiet w ciazy, może mozemy polykac jakies osłonki? Na pewno zacznę na siłę pic kefiry naturalne, choć rosna mi w buzi, ale wykoncze sie z tym zoladkiem [emoji24][emoji24]
Siemie lniane, nie ma nic lepszego

Tylko , ze ja muszę czuć książkę .. dosłownie .. jak wchodzę do księgarni to pierwsze co , to .... wącham książki [emoji85]kocham ten zapach .... takie moje zboczenie [emoji23][emoji3061]
Tez tak myslalam, ale jak sie okazalo, ze mam nieograniczony dostep do ksiazek, za malw pieniadze albo i gratis, i dzieki temu, ze czytnik jest leciutki to moge miec go zawsze w torebce to coz, pokochalam go jak ksiazki. Serio, warto.

reklama
Hej dziewczyny. Ja już oczy otwarlam. Nie wiem mam jakiś zegar wewnętrzny w tej ciąży równo o 8 pobudka. No ale nic wstaje i muszę coś do pracy przygotować. Dziś wracam po 1,5 tyg wolnego. A jutro usg - obym dotrwała w spokoju
O ktorej usg? Bede trzymac ✊✊. I daj nam tu szybciutko dobre nowiny:):)

Do góry