reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chyba zrobię sobie dziś święto tygryska i coś obejrzę w TV. Fajnie by było być w ciąży, ale na razie to tylko takie pobożne (lub mniej) życzenia. Mam mojego Kropusia przy sobie, drugi duży właśnie poszedł z tatą się usypiać.
Zobaczymy co będzie dalej. Przyszły tydzień przyniesie kilka rozstrzygnieć. Beta w pt czyli 6dpt juz coś wyjaśni. W przyszłym tygodniu mam też wreszcie dostać jakieś info co do powrotu do pracy. Tymczasem postaram się skupić na tym co tu i teraz. Wykurować dziecko i w końcu siebie.
Znalazłam na polsacie Piękną i Bestię. To chyba film na dziś 😊

reklama
Dziewczyny a ja dziwnie sie czuje. Od rana spieta lydka i udo jakbym miala wielki skurcz w nocy (nie mialam) ale teraz reka to samo. Taka ciezka jestem po jednej stronie..dziwne uczucie:/ ajjjj marudzę. Chyba idę juz spać. Dobrej nocki

@bazylia128 to magiczne składniki [emoji23] kupuję na iherb

Life Extension
Super Ubiquinol CoQ10 100mg 2tab

Thorne
VitaminD/K2 3000j
Methyl Guard 3tab

Solgar
No-Flush Niacin 500mg 1tab co 2d
Super Potency Vitamin B1 1tab co 2d
Omega 3 950mg 1tab
Chelated Iron 1tab
Glucosamine Hyaluronic acid Chondroitin MSM 2tab
Vitamin E 400IU 1tab
Advanced Calcium Complex +vit D3, K2, Zinc, Boron 1tab

Now Foods
Buffered C-1000 complex bioflavonoides 1tab

Swanson
Evening Primrose Oil 1300mg 1tab

DHEA Eljot 25mg 2tab
Ovarin 2tab

A ja właśnie po obchodzie. Lekarz powiedzial,że wyniki z krwi, z wczoraj dobre za wyjątkiem tych krzepliwych no ale to normalne przy neoparinie. I on do mnie,ze jutro zrobia usg. A ja się upewnij,ze przez brzuch? A on,ze nie, za wczesnie, nie bedzie widac.. normalnie... A rano mowil inaczej.. na co ja,ze sie boje tam gmerać tak często na początku ciazy i nie chce, tym bardziej,ze w piątek mamy wizytę serduszkowa w Gdyni.. to się zapytal kiedy mialam usg , ja ze wczoraj.. A on, aha, no to dobrze, jak wczoraj to nie będziemy robić.. więc zobaczę, może to jutro poproszę o to przez brzuch A jak nie bedzie widac to się nie zgodzę na dopochwowe... tym bardziej,ze jeszcze jakoes brązowe skrzepiki wylatuja. Ale ogólnie pogadaliśmy o in vitro. Jedna dziewczyna tylko na sali ze mną została i przy niej, także juz wie.. No ale im opowiadalam jak to po kolei wyglądało,ze w życiu nie myslalam,ze to taka ciężka i niepewna droga. Położna mowi,ze byla na szkoleniu w invikcie w Warszawie i jak zobaczyła te wszystkie dziewczyny wypełniające dokumenty, w jakim sa stresie to każda powinna miec opiekę psychologa..

@bazylia128 to magiczne składniki [emoji23] kupuję na iherb

Life Extension
Super Ubiquinol CoQ10 100mg 2tab

Thorne
VitaminD/K2 3000j
Methyl Guard 3tab

Solgar
No-Flush Niacin 500mg 1tab co 2d
Super Potency Vitamin B1 1tab co 2d
Omega 3 950mg 1tab
Chelated Iron 1tab
Glucosamine Hyaluronic acid Chondroitin MSM 2tab
Vitamin E 400IU 1tab
Advanced Calcium Complex +vit D3, K2, Zinc, Boron 1tab

Now Foods
Buffered C-1000 complex bioflavonoides 1tab

Swanson
Evening Primrose Oil 1300mg 1tab

DHEA Eljot 25mg 2tab
Ovarin 2tab
I Ty to wszystko łykasz???[emoji50][emoji50][emoji50][emoji50]

A ja właśnie po obchodzie. Lekarz powiedzial,że wyniki z krwi, z wczoraj dobre za wyjątkiem tych krzepliwych no ale to normalne przy neoparinie. I on do mnie,ze jutro zrobia usg. A ja się upewnij,ze przez brzuch? A on,ze nie, za wczesnie, nie bedzie widac.. normalnie... A rano mowil inaczej.. na co ja,ze sie boje tam gmerać tak często na początku ciazy i nie chce, tym bardziej,ze w piątek mamy wizytę serduszkowa w Gdyni.. to się zapytal kiedy mialam usg , ja ze wczoraj.. A on, aha, no to dobrze, jak wczoraj to nie będziemy robić.. więc zobaczę, może to jutro poproszę o to przez brzuch A jak nie bedzie widac to się nie zgodzę na dopochwowe... tym bardziej,ze jeszcze jakoes brązowe skrzepiki wylatuja. Ale ogólnie pogadaliśmy o in vitro. Jedna dziewczyna tylko na sali ze mną została i przy niej, także juz wie.. No ale im opowiadalam jak to po kolei wyglądało,ze w życiu nie myslalam,ze to taka ciężka i niepewna droga. Położna mowi,ze byla na szkoleniu w invikcie w Warszawie i jak zobaczyła te wszystkie dziewczyny wypełniające dokumenty, w jakim sa stresie to każda powinna miec opiekę psychologa..
Ja bym się zgodziła na USG dopochwowe, do ok 12tygodnia (czasem 10, ale musi być naprawdę dobry sprzęt) robi się USG dopochwowe, przez brzuch na 100% nic nie będzie widać, a poza tym zarówno USG dopochwowe jak i przezbrzuszne jest w 100% bezpieczne, ja miałam przy plamieniu i krwawieniu (6 i 8tydzien) na IP przyjęć robione i upewnienie się, że dzidziuś żyje było dla mnie mnie ważne, a na IP w dwóch różnych szpitalach podkreślali, że nie robiliby mi badania, które mogłoby zaszkodzić dziecku. Na wziernik i badanie rękoma bym się nie zgodziła, ale na USG już tak. Chyba że rzeczywiście do piątku wytrzymasz, to już sama musisz ocenić swój stan, opanowanie i czy będziesz spokojna bez tego badania do piątku 🙂

Ja bym się zgodziła na USG dopochwowe, do ok 12tygodnia (czasem 10, ale musi być naprawdę dobry sprzęt) robi się USG dopochwowe, przez brzuch na 100% nic nie będzie widać, a poza tym zarówno USG dopochwowe jak i przezbrzuszne jest w 100% bezpieczne, ja miałam przy plamieniu i krwawieniu (6 i 8tydzien) na IP przyjęć robione i upewnienie się, że dzidziuś żyje było dla mnie mnie ważne, a na IP w dwóch różnych szpitalach podkreślali, że nie robiliby mi badania, które mogłoby zaszkodzić dziecku. Na wziernik i badanie rękoma bym się nie zgodziła, ale na USG już tak. Chyba że rzeczywiście do piątku wytrzymasz, to już sama musisz ocenić swój stan, opanowanie i czy będziesz spokojna bez tego badania do piątku 🙂
Wziernik i badanie rekoma? 😱😱😱 ale ze jaaak? Ze tak sie sprawdza ciążę? Nie moge usnąć😉

Zawsze byłam chuda jak wiór A gęba gruba. I tak zostało. Jak w dowodzie na studiach zobaczyli zdjecie to skomentowali " ale byłaś gruba" A ja wtedy jakies 52 kg przy 173.. buzia jak księżyc w pełni.
Tak, pamiętam te spinki. I jeszcze gumki z froty. I opaski takie welurowe i z boku paseczki. Jak mama poszla rodzic moja siostre, a ja miałam wtedy 6 lat, starsza siostra 9 to tatuś musiał nas czesac... olaboga... I lamał nam te opaski bo je rozciagal, myśląc,że są za ciasne..[emoji23]
Ty tez mowisz mamusia, tatus ? Ja i moi bracia tez tak mowimy tylko nie bratowe 😅 Tak zostalismy nauczeni ... a do tesci mowie Jola, Jurek :biggrin2:

reklama
Wziernik i badanie rekoma? 😱😱😱 ale ze jaaak? Ze tak sie sprawdza ciążę? Nie moge usnąć😉
Ja tak miałam przy plamieniu w 6 tyg, że jakieś lekarki stażystki mnie badały i najpierw sprawdziły szyjkę, zakładając wziernik i rękoma sprawdzała szyjkę i czy są ślady krwi w szyjce- to już chyba jakimś specjalnym patyczkiem? A później miałam badanie USG.

Do góry