reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki to moja tak na prawdę 3 taka "ciąża" i już też przerobilam różne scenariusze najbardziej nieznoszę tej niepewności bo nie wiadomo co dalej a dla mnie taka bezczynność jest koszmarna. Dam znać na pewno. Lepiej czuje się tu z wami niż jak ze swoimi myślami siedziałam sama w domu.

A znacie Arlene Witt to taka dziewczyna która na youtube nagrywa filmiki o nauce języka angielskiego A teraz nagrała bloga o swoich zmaganiach z niepłodnościa fajnie za ktoś poza Rozenek ma odwagę o tym mówić.
Co to znaczy 23 taka ciaza? Opowiedz o tym, u mnie tez zawsze cos rusza i konczy sie faiskiem? Napisz o lekach itd.

reklama
U mnie nudy [emoji846]. Mąż pojechał coś tam w jednym aucie wymienić i z ramą sprzątałam i postanowiłam pojechać do siostry w odwiedziny. No i kuźwa jak wyjeżdżałam autem (tym trochę lepszym, ono niby moje a mąż ma gorsze, takiego busa) to się z deka nie zmieściłam w bramę i przychaczyłam tym lusterkiem [emoji51]. Mąż mnie zajebie za to chyba...Ma dziś jakiegoś focha na mnie. No pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło [emoji49].
U siostry fajnie, ma wielki brzuch i dziecko ponad 4,3 niby ma. Może mieć cesarkę, za tydzień ginekolog postanowi bo ma rodzić są 2 tygodnie.
Mam być chrzestną ale nie wiem czy nasz zryty ksiądz się zgodzi bo mam ślub cywilny tylko.
A teraz siedzę i mulę w domu i rozmyślam czy włączyć serial czy książkę poczytać - ciężki wybór [emoji846]
hehehehe a ja wymyslilam zabawe na dzisiaj dla nas na forum ale to wieczorkiem. U mnie tez cisza Łukasz cos robi na kompie ale chyba mu zle bo sie nic nie odzywa. No chlal wczoraj czysto wodke to jak ma sie czuc ;) Ja zmukam na rower bo jeszcze jest pogoda:) Autem sie nie przejmuj ja zawsze mojemu mowie ze to juz bylo ;)

No ja siedzę po tym spotkaniu z embiolożką i płaczę. Nie tak to miało być. Kataru nie czuję nawet. Z 21 pecherzykow pobranych było 16 dojrzalych komórek. Nasienie calkiem ok, podobno było z czego wybierać. Zapłodnilo się 12 komórek . Do teraz przetrwały 3...reszta padła między 3 a 5 dobą... Z tych 3 zamrożonych oocytów rozmroziły i zapłodniły sie wszystkie, jeden zarodek juz padł, do teraz jeszcze 2 walczą. Jutro lub w poniedziałek bedzie info co z nimi.
To tak a propos tego jakie znaczenie ma duża ilość komórek. Niezbyt wielkie jak widać.
Staram się uspokoić, ale zdecydowanie nie tak sobie wyobrażałam ten dzień... Nawet woda mi nie wchodzi.
Jezu, co się stało że tak dużo padło [emoji22]. Ja się spodziewałam dobrych wieści od ciebie a tu taki szok. Od czego to zależy? Czy to kwestia nasienia że przestały się rozwijać?
Sam dobre humory miałyśmy i życie postanowiło nam dojebać[emoji22]. Współczuję [emoji22]

Wiesz, jak z 7 zarodków mamy jedno dziecko, to z tych 3 może nie być żadnego. Wiem, ze dobrze, ze 3. Wszystkie 4.1.1. Tylko boję się ze to nam nie wystarczy. Embiolożka mowila o o u przyczynach, i jakość komorek i jakość nasienia. To widać po tempie rozwoju w raporcie. Część juz w 3 dobie byla wolniejsza, a część dopiero potem nia dala rady.
No nic, trzeba iść dalej.
Tak kochanie, głowa do góry [emoji3590]. Masz jednak to szczęście, że nie zostałaś z niczym. Może to marne pocieszenie, każda by chciała mieć jakiś większy zapas że tak powiem. Zaraz wizyta u Paśnika więc może nie będzie ci potrzebna duża ilość zarodków. A może wizyta też nie będzie potrzebna [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Dziewczyny ten lokal w kotrym wczoraj byla imopreza jest slynny na cale wojewodztow wlasnie puszczali to w TV łódzkiej :o my mielismy impre na takiej mniejszej sali a na wiekszej byloa 18 - ka co chwile tam zagladalismy bo raz ze trzeba bylo przejsc do kibelka przez tamta sala to dwa co chwile ktos od nas przypadkiem zabladzil i trzeba bylo ich odprowadzac do naszych ;) Okazalo sie ze na tej ipmrezie kogos zamordowali :o dzisiaj tam strasznie duzo policji, caly lokal zamkniety, Moja babcia i ciotka pojechaly zeby im wydac reszte jedzenia i ciast to im nie wydali :o Ja wczoraj jak odwozilam co chwile swoich ludzi to slyszalam jak ktos na dworze rzygal :o no :o:no2: ale nie reagowalam stwierdzuilam ze to normalne w koncu to 18 - ka co sie bede wtracac ;) Poza tym jak bym nawet chciala to nie byl by to najlpeszy pomysl bo na widok rzygow rzygam jeszcze dalej ;) No ale porozwozilam wszystkich do domu i u nas sie impra skonczyla a tam doszlo podobno do jakiegos brutalnego morderwstwa !!!!! A taka spokojna ta moja wies;) Łodz to wiadomo nienawidze jej, jest brzydka i mieszkaja w niej brzydcy ludzie i taka zakapiorska ale ze tu u mnie:o:no2:
Ja pierdzielę, szok [emoji50]. Nic więcej nie wiadomo?
Dobrze że u was się nic nie stało [emoji846]

reklama
Ja mam córkę z ciąży naturalnej po 3 miesiącach starań teraz to już prawie 5.5 latka. A od ok 3.5 roku staramy się o drugie dziecko rok temu zaszła w ciążę mając jeszcze w tamtym czasie wodniak jajowodu tylko raz zrobiłam beta hcg było ok 90 i tyle nawet mi do głowy nie przyszło żeby coś z tym dalej robić po ok 2 tyg pojawiło się krwawienie i beta była 200 czyli żadna i ciaza się skończyłam ( w sumie nikt jej nigdy nie widział). Było powiedziała że albo biochemiczna/ albo pozamaciczna w jajowodzie z wodniakiem. Jakiś czas później jajowod został usunięty podobno on sam i płyn z niego mógł też być przyczyną niepowodzenia teraz po roku w styczniu pierwsze in vitro z beta 93 (i ujemnym testem sikanym ) ale 2 dni później już beta 0. No i teraz 2 próba taka jak widać.
Co to znaczy 23 taka ciaza? Opowiedz o tym, u mnie tez zawsze cos rusza i konczy sie faiskiem? Napisz o lekach itd.

Do góry