reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak jest szefowa. Ta od telefonu to jakaś dobra znajoma lekarza, dziś już się nie szczypie i do niego na Ty. Księżniczka, mówi,że pierwszy raz w szpitalu, fuj, masakra, nie tak sobie wyobrażała, a jak dostała fartuszek do zabiegu, taki co my do in vitro to była tak zdziwiona..Nie potrafiła wytłumaczyć swojemu przez telefon co ma zalozyc.. położna do niej że wszystkie ciała obce wyciągnąć do zabiegu na co ona,ze będzie trudno bo ma implanty zębowe.. przywieźli ja już po zabiegu A ona,ze chce do domu, taka lekko nieprzytomna.. po godzinie znow do położnej, czy może iść, ta do niej,ze min 6h musi leżeć po narkozie A ona "serio?" I się obraziła, nos do góry, położna do niej mowi, pyta A ona obrażona glowe obkrecila i nic! W końcu lekarz przyszedł szybciutko, pogadali sobie o tenisie i położne dla niej już milutkie, nosem w dupie... lekarz dał przykaz. Tak to jest, jak sie ma znajomości prosze Państwa.. A Ty taki szary czlowieczku sobie siedź cicho.
No wlasnie a ty sobie siedz cichutko szary czlowieczku i szykuj sie do domku byleby tylko z bobasem bylo ok reszte olej ;)

Wiesz, jak z 7 zarodków mamy jedno dziecko, to z tych 3 może nie być żadnego. Wiem, ze dobrze, ze 3. Wszystkie 4.1.1. Tylko boję się ze to nam nie wystarczy. Embiolożka mowila o o u przyczynach, i jakość komorek i jakość nasienia. To widać po tempie rozwoju w raporcie. Część juz w 3 dobie byla wolniejsza, a część dopiero potem nia dala rady.
No nic, trzeba iść dalej.
Rozumiem twoje obawy doskonale ... Tez bym sie chyba tak czula. Tylko tak ciezko mi zrozumiec dlaczego z takiej ilosci pecherzykow tak malo zarodkow ;( Kurcze co jest nie tak?

Ale to ile chciałybyscie mieć tych zarodków? Przecież 3 to dobry wynik tym bardziej jak morfologicznie dobrze wyglądają to jest duża szansa że mają poprawne chromosomy
Po tym ile padło liczę ze chociaż te 3 są poprawne genetycznie. No zobaczymy. My z kropkiem wracamy do domku. Ładny jest skubaniec😊Reszta zależy od niego.

Czyli jest .....jowo. No i znowu niezmiennie trzeba czekać. Nie mam już siły i nerwów.
No nie chciala bym tu przesadzac ale ta beta wydaje mi sie po 1 za niska jak na ten dzien po transferze a po 2 za slaby przyrost, rozne rzeczy tu sie juz na forum dzialy ale ja juz mialam tyle wynikow z Bet w swoim przypadku nauczylam sie je interpretowac. Wydaje mi sie tez ze beta jest za wysoka jak na ciaze biochemiczna ;( wiec zostaje jeszce puste jajo ;( i to naprawde trzeba kontrolowac. Glowa do gory moze sie okazac i oby tak bylo ze maluszek mial pozna implantacje i sie dopiero rozkreca. Dawaj nam tu znac ;) Przytulam Cie ;)

Rozumiem twoje obawy doskonale ... Tez bym sie chyba tak czula. Tylko tak ciezko mi zrozumiec dlaczego z takiej ilosci pecherzykow tak malo zarodkow ;( Kurcze co jest nie tak?
Pecherzyki pecherzykami, ale z 16 dojrzalych komórek jesli zapłodniło sie i zaczęło dzielić 12, a na koniec hodowli są 3 to smutne jednak...

Po tym ile padło liczę ze chociaż te 3 są poprawne genetycznie. No zobaczymy. My z kropkiem wracamy do domku. Ładny jest skubaniec😊Reszta zależy od niego.
Super! Czyli zdecydowalas się na transfer przed wizytą u docenta? Jak pamiętam u Ciebie za wiele nie wyszło w immunologii więc to chyba dobra decyzja.. Dali Ci tam jakiś steryd? na cytokiny jeszcze czekasz? Powodzenia w testowaniu!

reklama
Ale to ile chciałybyscie mieć tych zarodków? Przecież 3 to dobry wynik tym bardziej jak morfologicznie dobrze wyglądają to jest duża szansa że mają poprawne chromosomy
Wiesz ja ja rozumiem bo z takiej ilosci spodziewalabym sie innego wyniku. Poza tym Nulka w razie tfu tfu niepowodzenia chce miec szanse na leczenie u Pasnika... Ja tez mysle ze 3 to dobry wynik ale mnie by to jednak nie usatysfakcjonowalo? trydno tu mowic o satysfakcji zle wyrazenie. Napewno czula by sie bezpieczniej gdyby ich miala wiecej. Zobacz bo ty tak piszesz o AMH na przykladzie @Artemida90 dziewczyna miala hiperke naprodukowala tych jajec i z tego ma duzo zarodkow no i tak powinno byc. Wiec kurcze tak sie tez zastanawiam czy immunologia ma duzy wplyw na jakosc komorek?

Do góry