reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Super! Czyli zdecydowalas się na transfer przed wizytą u docenta? Jak pamiętam u Ciebie za wiele nie wyszło w immunologii więc to chyba dobra decyzja.. Dali Ci tam jakiś steryd? na cytokiny jeszcze czekasz? Powodzenia w testowaniu!
No zaryzykowałam, ale z łzami w oczach trochę. Ale wiem, ze takie warunki jak swieżo po stymulacji już sie nie powtórzą, do tego to cholerne przeziębienie. Zobaczymy. Trzymajcie ✊
Dzięki za wszystkie ciepłe słowa. Nie nastawiam się jakoś. Testowanie klasycznie 3dpt,6dpt,10dpt.Jak sie nie uda to 12dpt wizyta u docenta.

reklama
Pecherzyki pecherzykami, ale z 16 dojrzalych komórek jesli zapłodniło sie i zaczęło dzielić 12, a na koniec hodowli są 3 to smutne jednak...
Kochana rozumiem cie bardzo dobrze 🥺 i tak twój wynik jest lepszy niż mój bo z 21 prcherzykow 11 dojrzałych zapłodnili 6 a zostały tylko 2 blastki. Pozostaje nam wierzyć ze to nasze najsilniejsze kropeczki ❤️❤️❤️ Zazdroszczę ze miałaś świeży transfer ja na swój poczekam co aniej do końca marca 😭😭

Wiesz ja ja rozumiem bo z takiej ilosci spodziewalabym sie innego wyniku. Poza tym Nulka w razie tfu tfu niepowodzenia chce miec szanse na leczenie u Pasnika... Ja tez mysle ze 3 to dobry wynik ale mnie by to jednak nie usatysfakcjonowalo? trydno tu mowic o satysfakcji zle wyrazenie. Napewno czula by sie bezpieczniej gdyby ich miala wiecej. Zobacz bo ty tak piszesz o AMH na przykladzie @Artemida90 dziewczyna miala hiperke naprodukowala tych jajec i z tego ma duzo zarodkow no i tak powinno byc. Wiec kurcze tak sie tez zastanawiam czy immunologia ma duzy wplyw na jakosc komorek?
Immunologia raczej nie ale dużo innych czynników (w tym wiek) już tak.. Ja nadal uważam że jakość jest ważniejsza niż ilość. Każdy cykl jest inny i wzmocnienie organizmu na kilka miesięcy przed stymulacja też jest ważne.. Nie uważam że ze stymulacji powinno być dużo zarodków, @Netiaskitchen miała 7 poprzednim razem a jeden się przyjął więc straciła czas na transfery tych które się nie przyjęły. Uważam że z mniejszej ilości powinno się szybciej utrafic w ten właściwy, więc ilość to bardziej komfort psychiczny

Dziewczyny ten lokal w kotrym wczoraj byla imopreza jest slynny na cale wojewodztow wlasnie puszczali to w TV łódzkiej :o my mielismy impre na takiej mniejszej sali a na wiekszej byloa 18 - ka co chwile tam zagladalismy bo raz ze trzeba bylo przejsc do kibelka przez tamta sala to dwa co chwile ktos od nas przypadkiem zabladzil i trzeba bylo ich odprowadzac do naszych ;) Okazalo sie ze na tej ipmrezie kogos zamordowali :o dzisiaj tam strasznie duzo policji, caly lokal zamkniety, Moja babcia i ciotka pojechaly zeby im wydac reszte jedzenia i ciast to im nie wydali :o Ja wczoraj jak odwozilam co chwile swoich ludzi to slyszalam jak ktos na dworze rzygal :o no :o:no2: ale nie reagowalam stwierdzuilam ze to normalne w koncu to 18 - ka co sie bede wtracac ;) Poza tym jak bym nawet chciala to nie byl by to najlpeszy pomysl bo na widok rzygow rzygam jeszcze dalej ;) No ale porozwozilam wszystkich do domu i u nas sie impra skonczyla a tam doszlo podobno do jakiegos brutalnego morderwstwa !!!!! A taka spokojna ta moja wies;) Łodz to wiadomo nienawidze jej, jest brzydka i mieszkaja w niej brzydcy ludzie i taka zakapiorska ale ze tu u mnie:o:no2:

Kochana rozumiem cie bardzo dobrze 🥺 i tak twój wynik jest lepszy niż mój bo z 21 prcherzykow 11 dojrzałych zapłodnili 6 a zostały tylko 2 blastki. Pozostaje nam wierzyć ze to nasze najsilniejsze kropeczki ❤❤❤ Zazdroszczę ze miałaś świeży transfer ja na swój poczekam co aniej do końca marca 😭😭
A jakie masz AMH?

Dzięki to moja tak na prawdę 3 taka "ciąża" i już też przerobilam różne scenariusze najbardziej nieznoszę tej niepewności bo nie wiadomo co dalej a dla mnie taka bezczynność jest koszmarna. Dam znać na pewno. Lepiej czuje się tu z wami niż jak ze swoimi myślami siedziałam sama w domu.

A znacie Arlene Witt to taka dziewczyna która na youtube nagrywa filmiki o nauce języka angielskiego A teraz nagrała bloga o swoich zmaganiach z niepłodnościa fajnie za ktoś poza Rozenek ma odwagę o tym mówić.
No nie chciala bym tu przesadzac ale ta beta wydaje mi sie po 1 za niska jak na ten dzien po transferze a po 2 za slaby przyrost, rozne rzeczy tu sie juz na forum dzialy ale ja juz mialam tyle wynikow z Bet w swoim przypadku nauczylam sie je interpretowac. Wydaje mi sie tez ze beta jest za wysoka jak na ciaze biochemiczna ;( wiec zostaje jeszce puste jajo ;( i to naprawde trzeba kontrolowac. Glowa do gory moze sie okazac i oby tak bylo ze maluszek mial pozna implantacje i sie dopiero rozkreca. Dawaj nam tu znac ;) Przytulam Cie ;)

Immunologia raczej nie ale dużo innych czynników (w tym wiek) już tak.. Ja nadal uważam że jakość jest ważniejsza niż ilość. Każdy cykl jest inny i wzmocnienie organizmu na kilka miesięcy przed stymulacja też jest ważne.. Nie uważam że ze stymulacji powinno być dużo zarodków, @Netiaskitchen miała 7 poprzednim razem a jeden się przyjął więc straciła czas na transfery tych które się nie przyjęły. Uważam że z mniejszej ilości powinno się szybciej utrafic w ten właściwy, więc ilość to bardziej komfort psychiczny
Tak masz racje ;)

A ja uwielbiam CIEBIE ;) co tam dzisiaj robisz i bedziesz robila?
U mnie nudy [emoji846]. Mąż pojechał coś tam w jednym aucie wymienić i z rana sprzątałam i postanowiłam pojechać do siostry w odwiedziny. No i kuźwa jak wyjeżdżałam autem (tym trochę lepszym, ono niby moje a mąż ma gorsze, takiego busa) to się z deka nie zmieściłam w bramę i przychaczyłam tym lusterkiem [emoji51]. Mąż mnie zajebie za to chyba...Ma dziś jakiegoś focha na mnie. No pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło [emoji49].
U siostry fajnie, ma wielki brzuch i dziecko ponad 4,3 niby ma. Może mieć cesarkę, za tydzień ginekolog postanowi bo ma rodzić są 2 tygodnie.
Mam być chrzestną ale nie wiem czy nasz zryty ksiądz się zgodzi bo mam ślub cywilny tylko.
A teraz siedzę i mulę w domu i rozmyślam czy włączyć serial czy książkę poczytać - ciężki wybór [emoji846]

Ostatnia edycja:
reklama
O stracie kasy $ na nieudane transfery juz nawet nie wspominając...

Do góry