reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem po badaniu. Jest zarodek 3.2mm i bilo serduszko [emoji173][emoji173][emoji173]nie slyszalam ale widzialm jak sie rusza [emoji173][emoji173][emoji173]a pecherzyk zoltkowy nie pamiętam z tego jaki duzy ale wyłam jak glupia. Dalej walczę,żeby nie płakać. Plamie brunatnie jak wyciągnęła sprzęt to cały brązowy. Jest tam jakiś krwiaczek i mowila cos ze sie odkleja ten pęcherzyk zoltkowy, mam leżeć, nic nie dzwigac, leki bez zmian i czekamy. Musi się zacząć wrastac. Lekko mnie po badaniu boli brzuszek. Ale to naprawdę delikatniusio. Dziś 24dpt

No i widzisz wszystko jest dobrze [emoji8]

Tylko ja wcale nie podniesiona na duchu. Kolejna osoba z sercem w 24dpt a ja w 26 bez serca [emoji27][emoji27]

reklama
Bo i widzisz[emoji8]wszystko dobrze!!! Teraz do domku i leżeć i pachnieć [emoji8][emoji8][emoji8]
Ale się wystraszyłam ;( A jak weszłam na oddział A tam ta sama pielęgniarka co przy pozamacicznej mnoe traktowała jak gowno to myslalam,ze zemdleje. I jak pierwszy tekst ze 7 tydzien to i tak nic nie zrobia... A ja do niej że pani mnie pamięta na pewno bo ja panią do końca zycia zapamietam.. przypomniała sobie w minutę i zaczela mnie tulić i po plecach głaskać. I teraz dla mnie miła..

Pimki limki [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] padlam [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Swoja droga to przedziwne, ze o cos takiego Was pytaja. U mnie klinika zaklads, ze to ich sprawa i obowiazek, my dostajemy info na papierku, ale nukt nie wymaga od mas wiedzy w temacie. Jak podchodzilam do drugiej procedury, a bylam po 3 latach czytania tego forum to mialam mase pytam - lekarka byla w szoku skad takie rzeczy wiem i milion razy mowila, ze mam sie nie martwic, zostawic to w ich rekach, bo wiedza co robia... No i faktycznie tak bylo :)
Hehe pytała, bo do Imci trzeba było dopłacić 300e, wiec chodziło bardziej o potwierdzenie dokumentów ze wszystko się zgadza, a dla mojego męża to była już nauka niemalże kwantowa. Ale jaki był z siebie później dumny 😇🤪.
Jak pisała @Netiaskitchen wez tu wyślij chłopa żeby coś ogarnął, aż strach na kolejny raz 🤣🤣🤣

Ostatnia edycja:
No i widzisz wszystko jest dobrze [emoji8]

Tylko ja wcale nie podniesiona na duchu. Kolejna osoba z sercem w 24dpt a ja w 26 bez serca [emoji27][emoji27]
Ja myślę,ze sprzęt.. nawet jak widzialam dzis ten tutaj i zdjecie, które wyleciało A te co wrzuciłas to była różnica. Naprawde. Nie martw się kochana

Jestem po badaniu. Jest zarodek 3.2mm i bilo serduszko [emoji173][emoji173][emoji173]nie slyszalam ale widzialm jak sie rusza [emoji173][emoji173][emoji173]a pecherzyk zoltkowy nie pamiętam z tego jaki duzy ale wyłam jak glupia. Dalej walczę,żeby nie płakać. Plamie brunatnie jak wyciągnęła sprzęt to cały brązowy. Jest tam jakiś krwiaczek i mowila cos ze sie odkleja ten pęcherzyk zoltkowy, mam leżeć, nic nie dzwigac, leki bez zmian i czekamy. Musi się zacząć wrastac. Lekko mnie po badaniu boli brzuszek. Ale to naprawdę delikatniusio. Dziś 24dpt
Ufff no to ulga!!!!! i super, byłam pewna ze będzie dobrze ❤️❤️❤️

I jak ona mnie zbadala to wszedł ordynator, potem jeszcze jeden lekarz, ten ordynator zaczal tłumaczyć, ze mam być obok, na jakieś pękające naczynka itd nie mamy wpływu, a stres nawet na milimeteowa ciaze ma wpływ.
Prwnie mnie zostawia na obserwację.
Lez, odpoczywaj! Zero stresu, pamiętaj ze my tu jesteśmy i Cię odstresujemy pozytywnie 😘

Ale się wystraszyłam ;( A jak weszłam na oddział A tam ta sama pielęgniarka co przy pozamacicznej mnoe traktowała jak gowno to myslalam,ze zemdleje. I jak pierwszy tekst ze 7 tydzien to i tak nic nie zrobia... A ja do niej że pani mnie pamięta na pewno bo ja panią do końca zycia zapamietam.. przypomniała sobie w minutę i zaczela mnie tulić i po plecach głaskać. I teraz dla mnie miła..
Dobrze jej powiedziałaś! 💪🏼 Pinda jedna niech już będzie miła....

Dziś jestem po wizycie u gina. Z jego wyliczeń wychodzi że jestem w 3 tyg ciąży. Na tym etapie widzi pecherzyk ciążowy w macicy . Kolejna wizyta za 3 tyg będzie widać coś wiecej. Kazał brać kwas foliowy i magnez. Jedynie co mnie niepokoi to że zobaczył torbiel ok 5 cm. Cudzie trwaj
Ej dziewczyny tak się zastanawiam czy lekarz nie powinien mi przepisać luteiny a nie sam kwas foliowy i magnez.

reklama
Już niech cię nie dotykają. Wróć do domku i leż. Gratuluję mamusiu.

Do góry