reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W sumie i tak tego transferu miało nie być. Taki niespodziewany zwrot akcji...
Nawet jak wybierałam program in vitro to brałam taki, żeby dostać jak najwięcej zwrotu kasy za brak transferu,zeby na tym nie stracić.
Więc nie biorę leków, znając życie to na sobotę będę zdrowa🙈😂No ale żeby nie było że nie próbowałam 😀
Ja mam przeczucie ze u Ciebie tym razem sie uda. To ze jskies grypsko cie rozkłada to dobry znak. U mnie w pracy non stop ktos chory , a mnie nic nie bierze. Ja od 4 lat nie chorowalam na grype. Ja zazwyczaj mam jelitowki😂 mimo ze bardzo uwazam co jem.

reklama
Boże jak mi brakuje piwa😕 alkoholu mocnego w ogóle nie pije ale za piwem, aż się trzęsę... Ale jtr punkcja więc jeszcze trochę muszę wytrzymać 😊
Ja na początku drogi rzuciłam wszystkie zachcianki alkohol słodycze w desperacji piłam po 3 l wody dziennie , co tylko zwiększyło ilosc3wizyt w toalecie a dwa nieudane ivf i zaczynam myśleć że albo się uda będę żyć dalej, bo tyle kasy tyle wyrzeczeń a ja ciągle w punkcie wyjścia i bądź tu mądry i pisz wiersze jak to się mówi. Jutro punkcja więc max za 5 dni przygarniesz kropka , to npewno ten !!

Tak sobie wlasnie pomyslalam ze wiekszosc z nas na forum to gdzies z pólnocnej Polski albo z zagranicy ;) Tylko ja taki nieboraczek :) I nulka i chyba Tasza ...
Nie narzekaj 😘to fajnie ze jesteśmy z różnych miejsc. Ciekawiej jest przez to😀
A swoją drogą to taka mapka z oznaczeniami kto skąd jest to byłby hicior😀

Ja na początku drogi rzuciłam wszystkie zachcianki alkohol słodycze w desperacji piłam po 3 l wody dziennie , co tylko zwiększyło ilosc3wizyt w toalecie a dwa nieudane ivf i zaczynam myśleć że albo się uda będę żyć dalej, bo tyle kasy tyle wyrzeczeń a ja ciągle w punkcie wyjścia i bądź tu mądry i pisz wiersze jak to się mówi. Jutro punkcja więc max za 5 dni przygarniesz kropka , to npewno ten !!
Ja miałam nie pić do punkcji, ale teraz jak już po to w sumie ochota mi przeszła 😕
Pewnie po nieudanym transferze trzeba będzie coś z barku otworzyć żeby utopić smutki, ale na razie jest git i bez alko.

No dobra, cwaniakowałam, że chciałabym być chora i zaczyna mnie coś brać. W gardle drapie, zaczynam kichać. A jutro dopiero czwartek. Myślicie ze mam brać jakieś leki czy pomęczyć się do soboty bez niczego? Mąż mnie pyta czy mi zrobią transfer jak będę przeziębiona ja mu na to, że co może się stać najgorszego, najwyżej się nie uda. A już tyle razy sie nie udało jak byłam zdrowa. Brać coś czy nie brać?
Z reguły nic nie pomaga ale spokojnie mozesz brać. Komórki jajowe pobrane. Leki utrzymują się kilka godzin, więc spokojnie coś zapodać. Dziś, jutro, nawet piątek rano. Potem już odpuść.

Tak właśnie chyba zrobię😘Wytrzymać to wytrzymam tylko cholera wie co robić żeby było dobrze.Robić? Nie robić? Jutro nabędę imbir bo czosnek surowy to mi nie wchodzi.
I sobie zapodam z cytrynką i miodem.
Netiaskitchen wchodzi na transfer całą wysmarowana czosnkiem to by dopiero zrobiła furorę w klinice !! ;))

reklama
Do góry