reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To przy 1 ciąży? Bo dość spory brzuszek jak na ten tydzień :) jja w sobotę już zaczynam 13tydzien i w dzień nic nie widać, wieczorem małe wybrzuszenie pod pępkiem :)
To druga ciąża. W pierwszej miałam taki w okolicach 15 tc. Minus był taki że każdy od razu wiedział że jestem w ciąży hehe. Nie dało się ukryć.

hehehehehehe no tez kiedys widzialam jak kaczka biegala bez glowy hehehehehehehe tez sie wydziralam hehehehehehe ja to ogolnie nie lubie pierze. Co do kur to naprawde jest taka choroba i ma swoja nazwe - alektrophobia ;)
Ja mam arahnofobie... każdy chyba coś ma ;) no to łap fotke;) u mojej cioci takie piękne kurczaczki i perliczki;)
IMG_20190601_195627_390.jpeg

A ja nie znosiłam tego zapachu. I jak widziałam jak babcia odrąbała kurze na pieńku głowę siekierą i ona potem biegała po podwórku i tryskała krwią to miałam mega traumę[emoji849]
No widok nieciekawy. Prawda. Ja jeszcze pamiętam jak przywozili do kuchni letniej zabitego swiniaka i na wielkim stole go kobitki rozkladaly na części... A ja siedzialam z boku i mialam funkcje piszącej.. ba karteczce jaka to sztuka , i do woreczka. To te mieso palcem dotykalam przez woreczki [emoji23][emoji1787] fuj fuj

I to lekarz zalecil ta diete cukrzycowa? Po jakim badaniu?
Z racji wieku (39 lat) oraz przyjmowania progesteronu w zastrzykach moja ginekolog już w 6 tc wysłała mnie na krzywą cukrową. Cukier niestety był za wysoki, ale tylko po posiłkach. Diabetolog obliczył do mojej wagi i wzrostu tzw. zapotrzebowanie węglowodanowe ( wymienniki węglowodanowe) Miałam rozpisane ile węglowodanów mogę zjeść na posiłek.

reklama
Do góry