reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dobranocka. Kolorowych snów.

stylowi_pl_dziecko_2846321.jpg

Domat - to moze bedziemy mialy w tym samym tygodniu punkcje - ja mialam miec we wtorek, ale pecherzyki dostana jeszcze troche hormonow, bo jakies leniwe i w pn moze dowiem sie czy w czwartek punkcja - juz bym chciala przejsc do kolejnego etapu.
Domat - trzymam kciuki!
Pingwinku - wysylam dobre mysli, zeby jutro druga blada kreska nabrala rozowo-czerwonych rumiencow
Lawendowy - ja mysle, ze pojawi sie czar i przeskoczysz z konca kolejki, tuz, tuz pod sama lade i dobierzesz swoj maly dar od losu. Zycze Ci tego z calego serca

Dzisiaj snilo mi sie ze maszerowalam po ulicach warszawy i spiewalam: warszawskie dzieci idziemy w boj... - chyba cale moje cialo czuje ze toczymy bardzo wazna walke.
niech Wam sie pieknie sni!

Aduś - a widzisz kobietko wszyscy Ci powtarzali, że jesteś w ciąży i jesteś, bo betka bardzo ładnie Ci rośnie. Jak sprawdzisz kolejny raz to wzrośnie co najmniej z 3 razy jak nie więcej. Zobaczysz :tak:

Pingwinek - tobie to też przydałby się klaps jak Aduś. A czy lekarka kazała Ci odstawić leki? Kazała Ci powtórzyć betkę kolejny raz ( nie chcę komentować, że po paru dniach powiedziała, że się nie udało się, bo po paru dniach po transferze, przy takich zarodkach jak miałaś podane nie ma opcji, żeby już wyszła betka... to świadczy o jej niekompetencji tylko). Wyszła Ci blada druga krecha więc zamiast zaprzepaścić wszystko to leć na betkę ( z tą ceną to przesadzasz betki, nie jest taka droga chyba ponad 20 zł u mnie). Nie chcesz mieć maluszka? Czy masz za dużo kasy, żeby przez podejmowanie dziwnych decyzji wszystko zaprzepaścić? Normalnie brak słów kobieto.... uff.... Daj znać jaką betkę masz, bo jakąś masz na pewno. Narwańcu ty.

Domat za dojrzałe komóreczki &&&&&&&&&&&&&&&&

Pingwinku robiłaś sikańca czy byłaś na becie? &&&&&&&&&&&&&&

Ja już gorączki nie mam, ale boli mnie gardło.

Hej Dziewuszki :-)

Oskaa, dobrze,ze juz czujesz sie lepiej. A na gardlo moze woda z sola lub szalwia? Kiedys jakis lekarz zalecil mi plukanie gardla szalwia.

Pingwinek Twoje testy sa bardzo czule i wygladaja na to ,ze mozna im spokojnie zaufac. W zwiazku z powyzszym jestem przekonana ,ze betka bedzie pozytywna. Kiedy sie wybierasz na testowanko????

Dodam jeszcze,ze reszte lekow wykupilam bezproblemowo w innej aptece.Bez pani chwytajacej sie za glowe,wzdychajacej, biegajacej na lewo, prawo bo nie wie jaki kod wbic do komputera, by lek byl refundowany i proszenia mnie o zaswiadczenie o refundacji. Farmaceutka tylo zapytala sie mnie,czy moze mi wydac zastepczy lek dostniexu ale sama wyrazem twarzy zaprzeczyla.
Nie bardzo rozumiem tutejszy system. Ubezpieczalnia panstwowa nakazuje aptekom wydawanie tzw. lekow generycznych ale to chyba lekarz, ktory prowadzi pacjenta i zna jego histrorie choroby powinnien decydowac o takiej zmianie.

MILEGO DNIA!!!

Kinga - już pisałam, że tylko jednej dawki 2 leków nie wzięłam... czyli wieczornej... tak, byłam zrezygnowana i chciałam odstawić, ale jeszcze w dzień zażyłam wszystko... wieczorem tak naprawdę zasnęłam po prostu niechcący - w ubraniu, do rana, chcąc uśpić synka... Nie krzyczcie już... A cena bety nie jest wysoka, ale chodziło mi o to, że jak i tak się nie udało, to po co kilka razy robić. Zrobiłam sikańca i czekam do poniedziałku, zrobię tylko raz...

Wanda - trzymam kciuki za zwycięski bój! :)

Dziś robiłam sikańca i niestety nic z tego. Nie ma już nawet cienia. Jutro idę na betę, ale raczej wiem, jaki będzie wynik. :-(

Pingwinek cień na tamtym teście nie pojawił sie z nikąd, a drugi test może jest mniej czuły albo bubel, dlatego ja nie robię sikańców wogóle! Idź na betę koniecznie jutro i zobaczysz ze znów miło się zaskoczysz.. a skąd byś miała te senności ??
Ja idę we wtorek na 3cią werkę, boję się koszmarnie czy przyrośnie ale czuje się dokładnie tak jak zawsze czułam się w ciąży, więc jest jakaś nadzieja że maluch zostaje..

reklama
Aga, jutro się wybieram, ale dziś test nic nie pokazał... Super, że zmieniłaś aptekę, nie ma sensu się denerwować, zwłaszcza, że stale były jakieś problemy. Wpadka każdemu może się zdarzyć, ale jeśli ona staje się regułą, to trzeba dać zarobić komuś innemu :-)

Aduś - właśnie problem w tym, że ja z kolei w ogóle nie czuję się jak w ciąży -ani wczoraj się nie czułam, ani przedwczoraj - po prostu jakoś czuję, że nie wyszło. Przy synku jeszcze przed terminem @ wiedziałam, że coś jest na rzeczy, a test robiłam niemal pro forma... A teraz czuję się jak co miesiąc...
Bardzo, bardzo się cieszę, że Tobie się udało i trzymam mocno kciuki za wtorkową werkę! :-)

Do góry