reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny! Rzadko się odzywam, ale cały czas czytam. Dla przypomnienia 29 lat, endometrioza IV stopnia, pierwsza procedura porażka- długi protokół, jeden pęcherzyk, jedna komórka i to jeszcze nieprawidłowa, druga procedura- krótki protokół, 4 pęcherzyki, 2 komórki z czego tylko jedna prawidłowa, jeden zarodek, transfer nieudany. Aktualnie jestem na Visanne od połowy grudnia, 15.02 oostawiam Visanne, a 20.02 prawdopodobnie zaczynamy stymulację. Mam mega mieszane uczucia, myślałam że po tych dwóch miesiącach się dźwignę i będę z entuzjazmem podchodzić do tematu, ale tak nie jest :( lekarz też entuzjazmu nie wykazywał... nie wiem, może miał gorszy dzień.... nie mówię, że ma mnie pocieszać, albo obiecywać cokolwiek, ale na pytanie czy można coś zrobić, czy są jakieś inne kombinacje leków, odpowiedział, ze są ale ze w sumie chyba pójdziemy tym samym. No super, poprzedni raz przy ten mieszance nie był powalający, wiec nie spodziewam się cudów tez teraz. A jest to moja ostatnia próba z refundacja leków... jestem wkurzona! Gdyby chociaż powiedział, ze pokombinujemy, dołożymy cos, ze POMYŚLI, cokolwiek... w niedziele wyjeżdżam na urlop, a już jestem cała zestresowana tym podejściem...
Uprzyj sie na zmiane lekow. Ja przy drugim podejsciu powiedzialam n wejsciu, ze jestem im dozgonnie wdzieczna za corke, ale jedn komorka w 3ciej dobie przy pobranych 9 mnie nie satysfakcjonuje. I zapytalam co zrobimy, zeby bylo lepiej. Zmienili leki, dostalam fostipur i menopur i uzyskali 4 blastki. No i jestem w ciazy.
Tez mam endometrioze.

reklama
Uprzyj sie na zmiane lekow. Ja przy drugim podejsciu powiedzialam n wejsciu, ze jestem im dozgonnie wdzieczna za corke, ale jedn komorka w 3ciej dobie przy pobranych 9 mnie nie satysfakcjonuje. I zapytalam co zrobimy, zeby bylo lepiej. Zmienili leki, dostalam fostipur i menopur i uzyskali 4 blastki. No i jestem w ciazy.
Tez mam endometrioze.
Tak zrobię!

Kochane moje Dziekuje za kciukasy i oczywiście proszę o jeszcze;) pęcherzyk jest i to w macicy;) 8mm. Jak to lekarz powiedzial I nawet sie usmiechanl- na ten etap jest wszystko bardzo dobrze;) [emoji173][emoji173][emoji173] zalozyl mi już kartę ciazy :) wyliczył wstępny termin na 8 października;) wyszla niedoczynność tarczycy i dostałam leki. Jedna tabletkę rano przed śniadaniem. Pozostałe leki bez zmian. Kazal odstawic acard, wymienił mi kwas foliowy i kazal odstawic modulatory. Teraz mam brać prenatal uno i wit d3 zmniejszyć z 4000 na 2000j. No i kazal odstawic metformine. Tego się boję no ale ufam mu. Wiem,ze w Polsce nie można.. Dostałam skierowanie na wyniki, znów muszę powtorzyc wszystkie zakaźne;/ kolejna wizyta 21 lutego i już powinno być serduszko [emoji173] @bazylia128 wpiszesz gamonia kochana do kalendarza???[emoji8]
Dostalam tez skierowanie na badania prenatalne. Powiedzial,ze sa ona na NFZ i mogę je zrobić u nich lub poszukać miejsca gdzie mają umowę. Kazal sie wpisac miedzy końcem marca A początkiem kwietnia. Za 2 tyg jak bedzie dobrze to wtedy się zapiszemy;)
Jej, tyle emocji,ze u położnej mialam ciśnienie 120/90 a moje zawsze 90/60 haha.. powiedziala, ze lekko podwyższone ale następnym razem najpierw do niej na pomiary A potem do lekarza;) w aptece zostawiliśmy 550zl na te dwa tygodnie lekow.. Ale to wszystko nieważne. Najważniejszy jest nasz CUD[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Do góry