reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A gdzie się leczysz? Masz niskie AMH że tych komóreczek tyle tylko udaje się wyhodować? Nie wiem jak to zabrzmi, ale nie jest dobrym pomysłem podchodzenie do nowej procedury aż tak bez entuzjazmu,bez wiary w sukces jakikolwiek. Może pomysl nad zmianą lekarza, kliniki? No bo cały twój post brzmi tak mega smutno. A przecież wydacie na to kupę kasy nie oszukując się, więc nie może być tak jak piszesz...
No to faktycznie nie bez powodów jesteś rozżalona. A nie chcesz się skonsultować z jakimś innym lekarzem z twojej kliniki?
A nie chcesz zmienić lekarza skoro 3 ppdejście ma tak samo wyglądać?
Wiecie co, załapaliśmy się na dofinansowanie, stąd właśnie nie zmieniamy kliniki (a leczymy się w Gamecie w Rzgowie). AMH w lipcu miałam 1.7, ale było to świeżo po laparoskopii i usuwaniu torbieli, i miało jeszcze podskoczyć o jakieś 30% w ciągu pół roku. Na pytanie czy mogę coś brać jakieś suplementy na poprawę jakości komórek- nie, czy coś dodatkowo sprawdzić (mimo, ze na własna rękę zrobiłam ASA, AOA, ANA, wszystkie zreszta ujemne)- też nie. Czułam się zaopiekowana i darzyłam go zaufaniem, ale serio zaczynam mieć mieszane uczucia.

reklama
A dziś oprócz USG prentalanego miałaś robiony test podwójny PAPPA czy u Was nie robią tego testu?
Tak zrobili, wyniki jakoś we wtorek będą. Jeżeli będzie coś nie tak to dadzą znać i wtedy robią Nifty ;) ale dr mówiła, że wszystko jest Ok i nie mamy się czym martwić ;)
Także „lubujemy gacie” 😂

Nasze dzieciątko było tak nie współpracujące, że szok 😂 najpierw były tańce i średnio było jak cokolwiek zmierzyć a pózniej poszliśmy na krew i jak wróciliśmy to był czas drzemki 😎.

Wiecie co, załapaliśmy się na dofinansowanie, stąd właśnie nie zmieniamy kliniki (a leczymy się w Gamecie w Rzgowie). AMH w lipcu miałam 1.7, ale było to świeżo po laparoskopii i usuwaniu torbieli, i miało jeszcze podskoczyć o jakieś 30% w ciągu pół roku. Na pytanie czy mogę coś brać jakieś suplementy na poprawę jakości komórek- nie, czy coś dodatkowo sprawdzić (mimo, ze na własna rękę zrobiłam ASA, AOA, ANA, wszystkie zreszta ujemne)- też nie. Czułam się zaopiekowana i darzyłam go zaufaniem, ale serio zaczynam mieć mieszane uczucia.
Porozmawiaj może jeszcze raz z lekarzem, powiedz że sobie to przemyślałaś i że jaki sens ma mieć 3- cia stymulacja z takimi samymi lekami?
@bazylia128 chyba też leczy się w Rzgowie, może coś podpowie?
Przecież nie musisz zmieniać kliniki tylko lekarza. Spróbuj chociaż z kim innym porozmawiać [emoji846].
U mnie w klinice jest sporo lekarzy i czasami kto inny robił mi USG w zastępstwie mojej lekarki. I po tym zwykłym USG już wiedziałam że do kilku z nich napewno bym w życiu nie poszła.

Porozmawiaj może jeszcze raz z lekarzem, powiedz że sobie to przemyślałaś i że jaki sens ma mieć 3- cia stymulacja z takimi samymi lekami?
@bazylia128 chyba też leczy się w Rzgowie, może coś podpowie?
Przecież nie musisz zmieniać kliniki tylko lekarza. Spróbuj chociaż z kim innym porozmawiać [emoji846].
U mnie w klinice jest sporo lekarzy i czasami kto inny robił mi USG w zastępstwie mojej lekarki. I po tym zwykłym USG już wiedziałam że do kilku z nich napewno bym w życiu nie poszła.
No pogadam z nim, ale już mam głowę zaprzątniętą głupotami. Tłumaczę sobie, że może miał gorszy dzień... niech mi cos dołoży :p przyjmę wszystko i nafaszeruje się wszystkim, byleby efekt był.

Dzień dobry dziewczynki ja już po punkcji. Nie było tak strasznie jak się obawiałam tylko mdlałam na początku przy wkładaniu wenflonu [emoji23] ale później to było tylko dobrze i przyjemnie. Wszyscy byli tacy przemili ze aaaah a ja tak lubię nawet jak ktoś jest nazbyt uprzejmy dziś tego potrzebowałam. Pobrali 21 cumulusów o 16 będzie wiadomo ile było dojrzałych i ile idzie do mrożenia. W środę lub czwartek mogę dzwonić w sprawie zarodków. Teraz siedzę w kawiarni i relaksuje się z herbatka i ciachem a o 14:30 mam pociag do domku. Mąż będzie czekał na pewno przerażony [emoji3590]
Mimi ze na sali wybudzeń było idealnie cicho nikt z nikim nie rozmawiał nie zaczepił to później rozmawiałam z jedna panią. 40 lat trzecia próba. Miała jeden transfer ale się nie przyjął a pozostałe zarodki z wadami genetycznymi. Będę trzymać za nią kciuki żeby tym razem się udało bo widać ze jest dobra i życzliwa kobieta i bardzo chce być mama [emoji3590][emoji3590]
Super wynik.

Zagadaj do @bazylia128 ,Gameta Rzgów to klinika gdzie ona się leczy. Może Ci podpowie do kogo warto uderzyć żeby coś się zmieniło

Ze względu na to ze to pierwsza procedura i nie mam żadnych problemów zdrowotnych to zapłodnią tylko 6 komórek. Resztę zdecydowałam się zamrozić
No i pięknie😊Sama teraz przy drugiej procedurze wykorzystam moje 3 mrożone komórki. Zobaczymy jak to naprawdę jest z tym mrożeniem komórek jajowych. Jeśli chociaż z tych trzech będzie jeden zarodek to było warto.

reklama
Do góry