reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to niezła historia;) jak ja bylam wtedy w ciąży pozamacicznej to oni jej nie widzieli bo był też pęcherzyk w macicy. Kto wie czy to nie byłyby bliźniaki.
Bete masz super, ale nie uważam że na bliźniaki, tym bardziej przy pojedynczym zarodku. Przyrost masz jak w ciąży pojedynczej. Ja miałam teraz ostatnio betę 4400 w 17dpt, wcześniej 284 w 11dpt. Czyli przyrost ponad 2.5 krotny i był jeden zarodek. Przy ciąży pozamaczicznej miałam chwilami prawie 4krotny przyrost i też był jeden zarodek w jajowodzie.
To w piątek może być już widać zarodeczek w pęcherzyku czego Ci bardzo życzę!

Kobitki mam pytanie....teraz tak sobie siedzę i myśle dlaczego moje 4 blastocysty nie osiągnęły stadium rozwoju z 4 z przodu? Tzn miałam 3BB, 1BB, 2BB, 2BB

Ale piękne wyniki.
Moje marzenie żeby takie za swoim nazwiskiem zobaczyć.

Póki co nie wiem po co nasikalam dziś na test który wyszedł dodatni ale w poniedziałek wzięłam 1/5 ovitrellu więc to pewnie to.
Dziewczynki mam wyniki.
Beta 2279,00
Progesteron 46.76
Tsh 2.9
Ft4 1.49
[emoji7][emoji173][emoji7][emoji173][emoji7][emoji173] czy ja mogę być spokojna????,

A to Twoja pierwsza punkcja? Ja miałam antybiotyk.
A co do ubrań to ja praktycznie wszystko po kupieniu piore bo nigdy nie wiadomo gdzie to leżało.
Dziewczynki kreacja na punkcie już kupiona [emoji23][emoji23] zaszalałam i kupiłam koszule w różowe gwiazdki plus krejzi skarpetki [emoji3590]
Przełożyli godzinę punkcji i w piątek o 8 rano mam być w klinice na czczo i z pustym pęcherzem. Nie dostałam antybiotyku profilaktycznie.
I mam jeszcze pytanie pewnie trochę głupie ale trudno to forum widziało chyba już wszystko. Mianowicie zastanawiam się czy powinnam wyprać koszule majtki i skarpetki w mydle bezzapachowym? No bo wiecie one taka nowością śmierdzą takim magazynem i tak mysle ... ale w sumie nie chce przeginać [emoji849][emoji849]

Kobitki mam pytanie....teraz tak sobie siedzę i myśle dlaczego moje 4 blastocysty nie osiągnęły stadium rozwoju z 4 z przodu? Tzn miałam 3BB, 1BB, 2BB, 2BB
Może punkcja była o 15 a rozwój zarodka oceniano rano? Od 3 z przodu rokują najlepiej, 1 i 2 to wczesne blastocysty. Jakie są różnice w powodzeniu ? zapewne niewielkie ułamki procentowe. Nie wiem na ile istotne są oznaczenia literowe? Miałam transfer zarodka 3 AB i embriolog twierdził że jest bardzo dobrej klasy. Nie mylił się, dziś moja rozbrykana córeczka kończy 10 miesięcy:)

Wstawiam wam moje kudły, jak tak patrzę to kolor jest fajny... Tylko on do mojej osobowości nie pasuje, ja chyba wolę się nie wyróżniać z tłumu. U kogoś obcego to by mi się podobało.
Poczekam aż się trochę wypłucze i wtedy postanowię. Ale raczej wrócę do brązu. Zobacz załącznik 1076384
Extra jest 😱, mi się mega podoba!

reklama
Hej! Dzwonili przed chwilą z labo, pozostałe dwa zarodki na dniu wczorajszym przestały się dzielić, powtórka programu z przed roku, czyli nie pójdzie nic do mrożenia. Mąż mówi, że i tak nam nie będą potrzebne. Wiem, pociesza mnie. I jakoś znów mi optymizm opadł. Przyjemnego dnia dziewuszki!

A u Was był problem z nasieniem? Mąż dobrze mówi :)

Do góry