reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja to w zwykłej tunice w tej co przyjechałam miałam wszystko robione. Nikt nawet nie wspomniał o koszuli nocnej. Polska to jednak Polska
No to ciekawe, ja dostałam cała listę prawie jak do porodu 😂 koszula, kapcie, ciepłe skarpetki, woda, jakaś kanapka, kartę z grupa krwi mam mieć i ankietę anestezjologiczna.
To tyle resztę mi pewnie powiedzą na miejscu. Dziś o 21:00 zastrzyk z pregnylu i wielkie oczekiwanie. Teoretycznie mam 22 pecherzyki plus minus 3. Ale odrazu mi dr powiedziała ze nie w każdym będzie komórka także trzymajcie kciuki bo potrzebuje tych komóreczek jak najwiecej ❤️❤️

Dziewczynki kreacja na punkcie już kupiona [emoji23][emoji23] zaszalałam i kupiłam koszule w różowe gwiazdki plus krejzi skarpetki [emoji3590]
Przełożyli godzinę punkcji i w piątek o 8 rano mam być w klinice na czczo i z pustym pęcherzem. Nie dostałam antybiotyku profilaktycznie.
I mam jeszcze pytanie pewnie trochę głupie ale trudno to forum widziało chyba już wszystko. Mianowicie zastanawiam się czy powinnam wyprać koszule majtki i skarpetki w mydle bezzapachowym? No bo wiecie one taka nowością śmierdzą takim magazynem i tak mysle ... ale w sumie nie chce przeginać [emoji849][emoji849]
Ja musiałam się rozebrać i bylam tylko w staniku i oni mi dali takie swoje wdzianko.

Kochanie możesz być spokojna jak najbardziej [emoji3590][emoji3590][emoji3590] Serce ci rośnie pod sercem [emoji7][emoji7][emoji7] a tym tsh się nie przejmuj ono teoszke szaleje w ciazy ale nie ma za dużego wpływu. Przy staraniach jest ważne ale już w trakcie spokojnie można je lekami szybko unormować a twoje wcale nie jest jakieś ponad normę [emoji6][emoji110]
[emoji173][emoji173][emoji173]

No to ciekawe, ja dostałam cała listę prawie jak do porodu [emoji23] koszula, kapcie, ciepłe skarpetki, woda, jakaś kanapka, kartę z grupa krwi mam mieć i ankietę anestezjologiczna.
To tyle resztę mi pewnie powiedzą na miejscu. Dziś o 21:00 zastrzyk z pregnylu i wielkie oczekiwanie. Teoretycznie mam 22 pecherzyki plus minus 3. Ale odrazu mi dr powiedziała ze nie w każdym będzie komórka także trzymajcie kciuki bo potrzebuje tych komóreczek jak najwiecej [emoji3590][emoji3590]
Bedzie dobrze. Ale Ci naliczyli tych jajeczek! Ja miałam na usg 11 a pobrali 12. Z tego 9 było dojrzalych.

A w jakiej klinice się leczysz ?
Ja właśnie jestem po drugim transferze ...
A jakie leki teraz bierzesz ? :)
Ja sie lecze w Gamecie Gdynia. Przy tym transferze biore encorton,duphaston, luteiny, prolutex, neoparin, acard, symformin no i prevenit Intensiv, Wit.D3, modulatory homocysteiny z solgara. Te modulatory chyba odstawie, bo jak zaczelam je brać to homocysteine mialam ponad 11 a miesiac temu juz zbilam do ledwo ponad 6.
Pamiętam,ze jesteś po 2 ;) trzymam kciuki aby był udany. Jakie leki przyjmujesz?

reklama
Serio??? Lekarz mówił, ze przy AH jest większe ryzyko ciazy bliźniaczej jednojajowej..Ale az tak duży jest przyrost? Ja sie nie znam
To ja Ci powiem jak to wyglądało u mnie. Przy transferze jednego zarodka jest jeden pęcherzy ciążowy co nie wykaże Ci bliźniąt przy becie. Gdyby były dwa pęcherzyki to jak najbardziej, ale to byłyby bliźniaki dwujajowe. Ty możesz mieć jednojajowe i tylko USG Ci prawdę powie.

Do góry