Vinszka
Fanka BB :)
@Liliana87 serdeczne gratulacje. [emoji8][emoji8]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziekuje za wyjaśnienie. Teraz modlimy się aby w piątek bylo widac pęcherzyk. A miałaś ciaze bliźniacza??To ja Ci powiem jak to wyglądało u mnie. Przy transferze jednego zarodka jest jeden pęcherzy ciążowy co nie wykaże Ci bliźniąt przy becie. Gdyby były dwa pęcherzyki to jak najbardziej, ale to byłyby bliźniaki dwujajowe. Ty możesz mieć jednojajowe i tylko USG Ci prawdę powie.
Tak sobie gadam, ale przyrost jest ogromny. Ja w poprzedniej ciazy w 13dpt mialam bete 147 wiec wiesz [emoji16]Serio??? Lekarz mówił, ze przy AH jest większe ryzyko ciazy bliźniaczej jednojajowej..Ale az tak duży jest przyrost? Ja sie nie znam
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] Dziekuje. To się dzieje naprawde...@Liliana87 serdeczne gratulacje. [emoji8][emoji8]
Miałam podejrzenie ciąży mnogiej w 5t2d podczas USG. Chodziłam przez tydzień wystraszona jak ja sobie dam radę [emoji1787]Dziekuje za wyjaśnienie. Teraz modlimy się aby w piątek bylo widac pęcherzyk. A miałaś ciaze bliźniacza??
Oby to był dobry przyrost. Wpisałam na jakimś kalkulatorze i pokazało ok. Ja tylko raz mialam wczesniej ciaze. Beta w 14 dni po zastrzyku wynosiła 132, 48h pozniej 320 a po dwóch tygodniach ponad 3000 ale to była pozamaciczna. I nie wiem czy już spadała ta beta bo pomiędzy nie badalam.Tak sobie gadam, ale przyrost jest ogromny. Ja w poprzedniej ciazy w 13dpt mialam bete 147 wiec wiesz [emoji16]
No to niezła historia jak ja bylam wtedy w ciąży pozamacicznej to oni jej nie widzieli bo był też pęcherzyk w macicy. Kto wie czy to nie byłyby bliźniaki.Miałam podejrzenie ciąży mnogiej w 5t2d podczas USG. Chodziłam przez tydzień wystraszona jak ja sobie dam radę [emoji1787]
Ale przyrost faktycznie wydaje się spory. Ktoś kiedyś mi powiedział że wysoka beta na początku to zwiastuje chłopaka [emoji1745] nie wiem czy prawa.Oby to był dobry przyrost. Wpisałam na jakimś kalkulatorze i pokazało ok. Ja tylko raz mialam wczesniej ciaze. Beta w 14 dni po zastrzyku wynosiła 132, 48h pozniej 320 a po dwóch tygodniach ponad 3000 ale to była pozamaciczna. I nie wiem czy już spadała ta beta bo pomiędzy nie badalam.
Jezuuu ile tych lekówJa sie lecze w Gamecie Gdynia. Przy tym transferze biore encorton,duphaston, luteiny, prolutex, neoparin, acard, symformin no i prevenit Intensiv, Wit.D3, modulatory homocysteiny z solgara. Te modulatory chyba odstawie, bo jak zaczelam je brać to homocysteine mialam ponad 11 a miesiac temu juz zbilam do ledwo ponad 6.
Pamiętam,ze jesteś po 2 trzymam kciuki aby był udany. Jakie leki przyjmujesz?
Dziekuje za wyjaśnienie. Teraz modlimy się aby w piątek bylo widac pęcherzyk. A miałaś ciaze bliźniacza??