reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje :) Zostaje z Wami i bede pisala i pytala o rady jak juz dostane list z data :* :* :*
Trzymam kciuki za Ciebie i za Wszystkie dziewczyny ktore tak samo jak ja sa przed :*
U nas na forum właśnie fajne jest to, że mamy tu zarówno osoby przed, w trakcie, jak i po in vitro. I to jest mega, bo wymiana doświadczeń jest na wielu polach😊A i grupa nam się już całkiem liczna zrobiła. Z UK też jest kilka osób😉

reklama
A ja mam blokadę i wyparcie. Boje się o ta ciąże. Dopadło mnie zwątpienie i mam za dużo myśli. A czas jakoś tak się dziwnie wydłuża i ciągnie jak guma. Jeszcze 2 tyg do usg - oszaleje do tego czasu [emoji27]
Kochana o Tobie tez ciepło myśle, jestes dzielna i dasz rade. Już odganiaj te zle mysli! Ty to dla mnie taka silna babka jestes hihi, bo po transferze pisałaś ze na maszynie na nocki pracowałaś, dzidziuś z Tobą jest i zostanie ❤️

Kochana o Tobie tez ciepło myśle, jestes dzielna i dasz rade. Już odganiaj te zle mysli! Ty to dla mnie taka silna babka jestes hihi, bo po transferze pisałaś ze na maszynie na nocki pracowałaś, dzidziuś z Tobą jest i zostanie [emoji173]️

No niestety cały czas będę robić na maszynie również na nockach. Kolejne już zacznę w niedziele [emoji24]

Dzidziuś jest silny [emoji1377] i już sobie na pewno na całego uszykował mieszkanko na kilka miesięcy.
A jeśli ta praca jest faktycznie męcząca, nie możesz pójść na zwolnienie lekarskie?

W Holandii pracuje się do rozwiązania. Im szybciej pójdę na wolne tym krócej będę mogła siedzieć z maleństwem w domu - 3 miesiące macierzyńskiego płatnego - potem siedzisz w domu za free. Moge wywalczyc ewentualne chorobowe od 20tyg kuedy już położna wypisze zaświadczenie ze praca może sprawiać trudnosc i nieść zagrożenie. Wtedy mi płaca bo zgłaszają mnie do lekarza zakładowego i wtedy on wydaje oświadczenie i niezdolności do pracy i wysyła do tutejszego bezrobocia żeby oni płacili za moje siedzenie w domu z moich składek pracodawcy. Niestety stały kontrakt (praca na czas nieokreślony) jaki mam to żelazne reguły i jeśli się człowiek nie wywiązuje ze 100% godzin zawartych w umówię to jest źle. Bo wtedy zakład płaci mi za niewykonaną prace, czyli traci.

reklama
W Holandii pracuje się do rozwiązania. Im szybciej pójdę na wolne tym krócej będę mogła siedzieć z maleństwem w domu - 3 miesiące macierzyńskiego płatnego - potem siedzisz w domu za free. Moge wywalczyc ewentualne chorobowe od 20tyg kuedy już położna wypisze zaświadczenie ze praca może sprawiać trudnosc i nieść zagrożenie. Wtedy mi płaca bo zgłaszają mnie do lekarza zakładowego i wtedy on wydaje oświadczenie i niezdolności do pracy i wysyła do tutejszego bezrobocia żeby oni płacili za moje siedzenie w domu z moich składek pracodawcy. Niestety stały kontrakt (praca na czas nieokreślony) jaki mam to żelazne reguły i jeśli się człowiek nie wywiązuje ze 100% godzin zawartych w umówię to jest źle. Bo wtedy zakład płaci mi za niewykonaną prace, czyli traci.
Ale moze chociaż żebyś na nocki nie chodziła tylko miała te zmiany w dzień u nas w pewnym zakładzie pracy jak ktoś ma cukrzycę i bierze insulinę albo jest w ciazy to może pracować tylko na 2 zmiany a na nocki mu nie wolno

Do góry