reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Netiaskitchen myszko cio tak cichutenko siedzisz. Mam wrazenie ze jestes jakas ostatnio wycofana. Chyba sie bardzo denerwuesz stymulacja?
Wiesz, dużo mam ostatnio na głowie. I stymulacja która idzie jak widać (a właściwie nie widać) i przygotowania do żłobka, kolejne szczepienia młodego bo rok skończył, już 2 kolejne noce nieprzespane bo zęby kolejne wychodzą, niepewność czy będę mieć pracę czy będę od razu musiała szukać... Staram się wykorzystać czas na załatwienie wszystkich tematów (na przykład badań) których potem od marca już tak łatwo nie załatwię. No i od wczoraj znowu młody ma gluta. A w czwartek był zdrowy jak ryba, zaszczepiliśmy na ospę, a w piątek już katar... No załamka😪 No ale w sumie to się dziecku nie dziwię, matka non stop go gdzieś ciąga... To i złapać jakiegoś wirusa czy inny badziew nie problem. To tak pokrótce. No i już dzisiaj jak jechałam do laryngologa (tym razem sama, bo udało mi się umówić na sobotę) i leciał w radiu Nickelback to się popłakałam. Kurcze, to chyba hormony no bo nic takiego się nie działo, a ja się po prostu wzruszyłam piosenką.

reklama
My zaczelismy ogladac sex education nareszcie 😍 Jak nigdy mam ochote dzisiaj na alkohol wiec napije sie desperadosa a co jak szalec to szalec ;) Jutro tez mam duzo w planach wiec nici z pidzamowej niedzieli ;) Sprawdzala moze kotras z was czy jest ten dokuent rozenkowej na playerze ? Bo ja ogladalam z nia tylko ten wywiad a bradzo chciala bym film i nie wiem gdzie go szukac... Oczywiscie nie byla bym soba gdyby dzisiaj czegos nie odwalila. Byla z nimi tez moja kuzynka Ewa albo Agnieszka juz nie wiem sama bo ona sluchajcie zmienila imie :D z ktoregos na ktores i ja za kazdym razem do niej raz Ewa a raz Agnieszka a ona podobno bardzo pod tym wzgledem sie denerwuje ;) Ale nic mi nie powiedziala :)
Ten dokument jutro o 20.50 ma być znowu na Discovery life, ale ja niestety nie mam tego kanału.

Dziewczynki wydaje mi się ze Rozenkowej w tym dokumencie chodziło bardziej o to żeby zbadać AMH tak profilaktycznie. Oczywiście macie racje ze AMH się zmienia ale zazwyczaj wskutek jakichś terapi hormonalnych lub właśnie procedur in vitro. Ona miała na myśli przypadek taki ze kobieta po 30 roku życia bada AMH i wychodzi bardzo nisko to raczej powinna udać się do lekarza lub starać się o dziecko jak najszybciej bo jej rezerwa wygasa a jeśli ma wysokie AMH to oznacza ze jej płodność będzie jeszcze przez jakiś czas w normie. Poza tym nie istnieje lekarstwo na podniesienie AMH. Można próbować suplementy lub dhea ale nigdy nie ma gwarancji ze to cokolwiek zmieni tak samo jak w przypadku suplementów na poprawę nasienia.
A swoją droga wydaje mi się ze nawet fsh jest wiarygodniejsze niż AMH. Bo co z tego ze np AMH jest wysokie jak u kobiet z pcos skoro to zazwyczaj oznacza ze wyprodukuje dużo pęcherzyków ale większość z nich może być pusta. Fsh i Lh pokazuje jaki jest potencjał uzyskania komórek dojrzałych

No kochana to poszalalas! Ugoscilas rodzinkę na bogato jak tralala! Wszystko bym zjadła procz tego tuńczyka;) A najbardziej krem z pomidorów!!! Pomidorowa to moja naj naj zupka ever!!!
Mniam mniam. Ja usiadłam tez dopiero.. Ale muszę iść i sie do porządku doprowadzic A nogi mi w tyłek wchodzą.. smażyłam dzis kotlety z piersi, podobne do Atremidy, pierś w kosteczkę, do tego podsmażone pieczarki, cebulka, papryka, starty ser, trochę majonezu, jajka i maka orkiszowa. Nasmarowalam udziki przyprawami A jutro bede je piekła w sosie z pasaty, miodu i troche coca- coli. Upiekę to tego ziemniaczki i zrobie dwie surówki, jedna z czerwonej kapusty a druga z pekinki, marchewki i kukurydzy. Zupę zrobilam krem z białych warzyw z przewagą kalafiora i podam je z grzankami czosnkowymi. A tiramisu wymyśliłam sobie w kształcie torta i nie wiem czy przy krojenie szlak tego nie trafi bo krem przeciez nie za gęsty. Tarta z owocami plus tartaletki (te sie troche spalily). Czekam az galaretka stężeje i będę je jeszcze zalewac.. jutro jak wszystko ogarnę to wrzucę Wam zdjęcia tych moich wypocin.. Ja nie lubie gotowac, nie potrafię... ciasta niby lubie ale dzis mi słabo poszło. W dzień usiadlam na chwile i nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Po godzinie sie poderwalam i taka bylam oszołomiona, ze nie mogłam się ogarnąć normalnie.. Czekam az mi podłoga wyschnie i idę na myjnie... Może zdarze rano chociaz paznokcie pomalować bo wczoraj w pracy z tego stresu zerwalam sobie cale hybrydy... płytka wyglada tragicznie..
Koniecznie wrzuc zdjeciea a jesli chodzi o kremy to patrz zeby mialy mocznik najlpepiej 10 a juz 20 bedzie wypas to samo sie tyczy kremu do stop. A jakie masz objawy typu spanie albo jakies zapachy?

Dziewczynki wydaje mi się ze Rozenkowej w tym dokumencie chodziło bardziej o to żeby zbadać AMH tak profilaktycznie. Oczywiście macie racje ze AMH się zmienia ale zazwyczaj wskutek jakichś terapi hormonalnych lub właśnie procedur in vitro. Ona miała na myśli przypadek taki ze kobieta po 30 roku życia bada AMH i wychodzi bardzo nisko to raczej powinna udać się do lekarza lub starać się o dziecko jak najszybciej bo jej rezerwa wygasa a jeśli ma wysokie AMH to oznacza ze jej płodność będzie jeszcze przez jakiś czas w normie. Poza tym nie istnieje lekarstwo na podniesienie AMH. Można próbować suplementy lub dhea ale nigdy nie ma gwarancji ze to cokolwiek zmieni tak samo jak w przypadku suplementów na poprawę nasienia.
A swoją droga wydaje mi się ze nawet fsh jest wiarygodniejsze niż AMH. Bo co z tego ze np AMH jest wysokie jak u kobiet z pcos skoro to zazwyczaj oznacza ze wyprodukuje dużo pęcherzyków ale większość z nich może być pusta. Fsh i Lh pokazuje jaki jest potencjał uzyskania komórek dojrzałych
No to FSH na poziomie 5 bo takie mam ja i @Netiaskitchen raczej jest gites prawda?

reklama
Do góry