reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jej, bardzo nieładnie;(
Taszka, trzymam kciuki za piękne jajcobranie..[emoji110][emoji110][emoji110]
Przypomniała mi sie taka malutka gra, co to nacikalo sie guziczki A po czarnobilaym ekraniuku latał i nie pamiętam czy jakiś wilk z koszyczkiem i zbierał jajeczka [emoji192][emoji1787][emoji1787]
Było coś takiego!!![emoji23]

Ja już po punkcji. Pobrali 8 oocytów. Czuję się słabo póki co. Dr przez wyższy progesteron 1,16 na 2 dni przed ovitrelle sugerowała odroczenie transferu lub ttansfer 1 zarodka a miały być 2. Ponoć robi się to do 1,4 na cyklu naturalnym ale ona woli jak jest bliżej 1. No i zdecydowaliśmy się na 1 zarodek, transfer w piątek 3dniowego. Jeśli nie wyjdzie, to w następnym cyklu ponowna próba. No i jakoś entuzjazm mi opadł, nie wiem czy słusznie.
To teraz trzymam kciuki, żeby się pieknie zaplodnily! Będzie dobrze;) teraz sobie odpoczywaj ;)

Ja już po punkcji. Pobrali 8 oocytów. Czuję się słabo póki co. Dr przez wyższy progesteron 1,16 na 2 dni przed ovitrelle sugerowała odroczenie transferu lub ttansfer 1 zarodka a miały być 2. Ponoć robi się to do 1,4 na cyklu naturalnym ale ona woli jak jest bliżej 1. No i zdecydowaliśmy się na 1 zarodek, transfer w piątek 3dniowego. Jeśli nie wyjdzie, to w następnym cyklu ponowna próba. No i jakoś entuzjazm mi opadł, nie wiem czy słusznie.
8 pobranych komórek to bardzo dobra cyfra!!! Kluczowe będą teraz te najbliższe dni.Ile się zaplodni, ile przetrwa. Oby wszystkie✊✊✊Ja nie miałam nigdy świeżego transferu, więc brak mi takich doświadczeń, grunt, że dbają żeby wszystko było ok.

Podpowiedzcie czy ten wynik jest zły czy ok? Kir Bx, mąż nie robił hla c, czy jest sens żeby zrobił?

Załączniki

• kir.jpg
    kir.jpg
    971,7 KB · Wyświetleń: 46
To dobry wynik! Myśle ze słuchaj lekarza i nie potrzebnie opadł Ci entuzjazm, przecież za niedługo transfer! Trzymam kciuki żeby się jak najwiecej zapłodnilo 😘

8 oocytow to ładny wynik, ani za dużo ani za mało.
Co do transferu to zobaczysz ile będzie zarodków, jak mało to ja bym jednak przełożyła transfer na następny cykl, jak więcej to podchodź w piątek.
Dzisiaj dużo odpoczywaj, pij dużo wody i jedz białko.

8 pobranych komórek to bardzo dobra cyfra!!! Kluczowe będą teraz te najbliższe dni.Ile się zaplodni, ile przetrwa. Oby wszystkie[emoji110][emoji110][emoji110]Ja nie miałam nigdy świeżego transferu, więc brak mi takich doświadczeń, grunt, że dbają żeby wszystko było ok.
Tak mnie brzuch napiżdża że masakra. Wzięłam nurofen 400. Nawet młodą usiąść i przewinąć to masakra jakaś. Wszystko będę wiedziała dopiero w piątek.
Także @bazylia128 jak już wygrzebiesz się ze swoich obowiązków to dopisz mi proszę transfer 31sty, kontrola progesteronu 5lut i betę 12lut[emoji3]

reklama
Dzięki laski za opinię, póki co zwijam się i spróbuję zasnąć. Poszłam na górę do sypialni i słyszę, że młoda już szarpie za bramkę. Ciekawe kiedy przylezie[emoji23] ten progesteron 1,16 faktycznie mocno nie teges? Endo według usg ok.

Do góry