reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziś rano takie skurcze miałam ...ale co tam przecież nie trwają wiecznie. .. teraz puki co nie boli. ... wzięłam się dziś za porządki w serwetkach do decupage niby mam trochę ale i tak mi mało [emoji14] uwielbiam być gdzieś w gościach i sobie zabrać serwetke aż wstyd się przyznać szczególnie jak nie mam takiej mój stwierdził że to jest choroba i się leczy no ale cóż poradzić jak ja lubię ładne serwetki no i dziś zacznę kończyć husteczniki który zaczęłam uwaga w wakacje ale nie mogłam się zdecydować na serwetek i wreszcie mnie bratowa poratowala i taka fajna w centki do moich kolorów w kuchni dala no i biere się do roboty bo jak tak dalej pójdzie to czasu braknie inka wypita i biorę się do dzieła :) trzymam dziewczyny kciuki Tasza odezwij się jak tam jajcobranie? I za wszystkie kciuki mocne
No kochana to pokaż nam koniecznie efekt końcowy;)
Jak ktoś ma zmysł artystyczny to z niczego zawsze zrobi coś i dla niego nawet chusteczki mogą być piekne. Nie każdy facet zrozumie ;) Ciagle trzymam kciuki;)

Dzień dobry dziewczynki, ja wczoraj wróciłam z kliniki po 21 wiec dopiero dziś nadrabiam zaległości.
Wczoraj pierwszy dzień stymulacji. Menopur 150 codziennie wieczorem a rano gonapeptyl. 8 dnia stymulacji kontrola. Doktor dała niska dawkę menopuru bo wysokie AMH 4,16. Lh 2,2. Estradiol <5 i progesteron 0,09. Takie wyniki z wczoraj. Nie wiem czy są Ok bo pani doktor nic jie mówiła może któraś z was się orientuje. 😉
Na szczęście mąż oddał nasienie do depozytu i było super dobre ! Morfologia 6% fragmentacja dna 7% test hba 89%. Obecie mąż się rozchorował na maxa gorączka 39 od 3 dni wiec nasienie byłoby strasznie kiepskie dlatego jestem przeszczęśliwa ze oddał wcześniej, polecam wszystkim bo oszczędza stresu.
U nas metoda zapłodnienia będzie imsi- msome. Ah i embrioglue dodatkowo.
Nie wiem co jeszcze moglibyśmy zrobić żeby zwiększyć szanse. Im bliżej punkcji i transferu tym bardziej panikuje 😭😭
Mamy podobnie. Ja teraz też mam po 150 Menopuru.Amh ponad 6. 8 dzień stymulacji wypada w piątek i wtedy mam kontrolę Wyniki hormonów masz wg mnie ok😊
I bardzo fajnie z tym depozytem. Macie już przynajmniej jedno zmartwienie z głowy. Ja się martwię o jakość nasienia. Minęły 2 lata, suplementy mąż zjada dopiero od miesiąca, a styl życia, cóż niezbyt aktywny...

Szukają przyczyny 2 nie udanych ivt... ☹ I beta nie drgnęła ani razu😣 brak ewidentnie implementacji... mam nadzieję że to coś wykarze 😊

U mnie też dwa razy beta nie drgnęła, lekarz nic o takim badaniu nie wspominał. Pewnie dlatego, że póki co skupiamy się, żeby było więcej jajek i zarodków (bo mało jajek wyhodowałam za pierwszym razem i do tego kiepskie nasienie), poza tym kazał sprawdzić immunologię

reklama
Ja już po punkcji. Pobrali 8 oocytów. Czuję się słabo póki co. Dr przez wyższy progesteron 1,16 na 2 dni przed ovitrelle sugerowała odroczenie transferu lub ttansfer 1 zarodka a miały być 2. Ponoć robi się to do 1,4 na cyklu naturalnym ale ona woli jak jest bliżej 1. No i zdecydowaliśmy się na 1 zarodek, transfer w piątek 3dniowego. Jeśli nie wyjdzie, to w następnym cyklu ponowna próba. No i jakoś entuzjazm mi opadł, nie wiem czy słusznie.

Do góry