reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Może się będziesz śmiała, ale ja nie otwieram wujka google.. Nie chce czytać.. powiedz mi proszę czym jest ciąża biochemiczna i czym się różni od ciąży "puste jajo"?
Cześć kochane mam takie pytanie jestem już w 32 tygodniu ciąży powiedzcie mi czy też czułyście słabsze ruchy dziecka czy to jest normalne??

reklama
Cześć kochane mam takie pytanie jestem już w 32 tygodniu ciąży powiedzcie mi czy też czułyście słabsze ruchy dziecka czy to jest normalne??
Liczysz? Na tym etapie to wazne.
Ja jak mialam watpliwosci to jadlam cos slodkiego albo pilam zimny sok, kladlam sie na lewym boku i w ciagu godziny mialo byc 10 ruchow. Gdyby nie bylo - biegiem na pogotowie - zalecenie mojej gin.

Liczysz? Na tym etapie to wazne.
Ja jak mialam watpliwosci to jadlam cos slodkiego albo pilam zimny sok, kladlam sie na lewym boku i w ciagu godziny mialo byc 10 ruchow. Gdyby nie bylo - biegiem na pogotowie - zalecenie mojej gin.
liczyłam wczoraj ruchy małego było 10. Dziaj nie liczyłam. Mam dietę cukrzycową także słodkie odpada

Cześć dziewczyny w nowym roku.
My produkujemy zarodki.
Dzisiaj estradiol mi dowalił.
A i dzisiaj 11ds (rano gonapeptyl, po południu menopur). W lewym jajniku położna naliczyła pi razy drzwi 16 pęchrzyków, prawy standardowo się schował, ale też był "pełny" ;)

Estradiol 17-beta (E2) 6482
😆 😆 😆
Fajnie, że do nas wracasz 😘
Kiedy planowana jest punkcja?Jakie miałaś dawki menopuru?

Dziecię ma mniej miejsca, więc w sumie ma mniejszy zakres ruchu. Ale mój jak miał mniej miejsca to się tak odpychał nogami i wcale nie było to odczuwalne jako mniejszy ruch, tylko po prostu inaczej. Teraz już wiem że dlatego z ogólnie jest bardzo silny, więc jak się tak konkret odepchnal to BYŁO mega mocno odczuwalne...
Ale jesteś w takim momencie, że jak cokolwiek Cię martwi to tup, tup na wizytę i na usg. Nikt nie będzie krzywo patrzył, bo to normalne że się martwisz i chcesz żeby wszystko było ok.

Ja już po usg, jest pecherzyk w macicy ale według doktora trochę nierówny no i niby coś jak ciałko żółte. Wiem że to jeszcze jest wcześnie ale ja już chyba się dobrze nie nastawiam😞
Pamiętaj, że z brzydkich pęcherzyków są potem ładne dzieci. Mój pęcherzyk był brzydki, taki podłużny i właśnie takim tekstem mi poleciał lekarz. No i miał rację 😊
Bądź dobrej myśli. Jest pęcherzyk, jest we właściwym miejscu, teraz czekamy na serduszko ❤️😘

reklama
Do góry