reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Skąd to? Właśnie to czułam od świąt, do mnie do drzwi niestety zapukało cierpienie, przebrane...
Twoje testy są coraz ciemniejsze, nie myśl że to biochemiczna bo wtedy by jasnialy
Może się będziesz śmiała, ale ja nie otwieram wujka google.. Nie chce czytać.. powiedz mi proszę czym jest ciąża biochemiczna i czym się różni od ciąży "puste jajo"?

reklama
No u mnie piątek to 10dpt. Gdyby coś wyszlo to w niedzielę nie mam jak poworzyc. Ale chyba w czwartek się nie odwaze zrobic... ostatnio zrobilam w 9dpt.
W mnie piątek to 9dpt i wtedy mi kazali zrobić, jak już pisałam, jak nie zacznę krwawić wcześniej to postaram się wytrzymać... wtedy bym powtórzyła ewentualnie w poniedziałek, bo w niedz tez nie będę miała gdzie zrobić 😉

Cześć dziewczyny w nowym roku.
My produkujemy zarodki.
Dzisiaj estradiol mi dowalił.
A i dzisiaj 11ds (rano gonapeptyl, po południu menopur). W lewym jajniku położna naliczyła pi razy drzwi 16 pęchrzyków, prawy standardowo się schował, ale też był "pełny" ;)

Estradiol 17-beta (E2) 6482
😆 😆 😆

Ostatnia edycja:
Może się będziesz śmiała, ale ja nie otwieram wujka google.. Nie chce czytać.. powiedz mi proszę czym jest ciąża biochemiczna i czym się różni od ciąży "puste jajo"?
Biochemiczna to sam wynik B-hcg która spada zanim się pojawi pęcherzyk.. Nie mówi się wtedy o poronieniu bo wchłania się samo zanim się pojawi w obrazie USG.. Puste jajo to sam pęcherzyk więc który trzeba poronic, pewnie w rzadkich sytuacjach się wchłania..

Biochemiczna to sam wynik B-hcg która spada zanim się pojawi pęcherzyk.. Nie mówi się wtedy o poronieniu bo wchłania się samo zanim się pojawi w obrazie USG.. Puste jajo to sam pęcherzyk więc który trzeba poronic, pewnie w rzadkich sytuacjach się wchłania..
Dziękuję za wyjaśnienie. Czyli teoretycznie czesto kobiety mogą mieć biochemiczne i nawet o tym nie widzą, bo nie badają bety..

Dziękuję za wyjaśnienie. Czyli teoretycznie czesto kobiety mogą mieć biochemiczne i nawet o tym nie widzą, bo nie badają bety..
Dokładnie... Są teorie że nawet 30% ciąż naturalnych jest roniona pewnie właśnie najczęściej na etapie ciąży biochemicznej.. Wiesz ciąża biochemiczna to poronienie na wczesnym etapie implantacji.. I ta wina są przeważnie wady genetyczne, tylko to są statystyki uogolnione, głównie ciąż naturalnych.. niby 60 procent poronien jest na tle genetycznym. Taki statystyki są podane w informatorze jaki dostałam tutaj po poronieniu

No wlasnie piszecie, ze przy 5 dniowej tp szybciej wyjdzie jak ma wyjść.. Ale ja się najprościej w świecie boje.. A niby wiem,ze przeciez co ma być to będzie.. I mam takie myślenie,że jak bym nawet wcześniej zrobila i cos by wyszło A potem nie daj boże nawet spadało to chociaż bym wiedziała,że coś się zadziało A tak w 10 czy 11 dpt to już może być tylko 0...
Czemu oni tak późno karza to robić?
Bobw 6dpt i tak nic nie jest jasne.
Ja robilam w 9dpt sikacza, w 10 i 12 bete i jak byla na poziomie 148 10dpt) to klinika powiedziala, ze juz wiedza, ze jest dobrze.

Dokładnie... Są teorie że nawet 30% ciąż naturalnych jest roniona pewnie właśnie najczęściej na etapie ciąży biochemicznej.. Wiesz ciąża biochemiczna to poronienie na wczesnym etapie implantacji.. I ta wina są przeważnie wady genetyczne, tylko to są statystyki uogolnione, głównie ciąż naturalnych.. niby 60 procent poronien jest na tle genetycznym. Taki statystyki są podane w informatorze jaki dostałam tutaj po poronieniu
Kiedyś mi lekarka młoda powiedzial,ze im na studiach ciagle powtarzają, ze 30% ciąż to ciaze poronione o których nawet kobiety nie wiedzą.

reklama
Do góry