reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bardzo madrze:)wiem jak trudno odpedzic z glowy zle mysli wiec jak Tobie się udało to super. Bo jesli jest tam Kropus to naprawde nie ma co sie denerwować:) a kreski byly...:)

@NadziejaJest mocne kciuki [emoji110]
@Artemida90 za Ciebie również, bardzo rozsądnie napisałaś, jakby nie było- betę dla pewności i własnego spokoju warto zrobić, dopiero wtedy będziesz miała jasność [emoji5]
Mocno Wam wszystkim kibicuję!!! [emoji813]️[emoji110]

Mocno mi się wydaje ze ta moja reakcja tez podyktowana jest hormonami progesteronem i samym hcg. Uspokoiłam się - długo mi to zajęło ale przemyślałam wszystko, w końcu jest jeszcze wcześnie i może faktycznie za szybko może nie ciemniec dlatego basta z testami, koniec z porównywaniem kreski. Następny test jaki zrobię będzie elektroniczny - przynajmniej będzie napis a nie „jasna czy ciemna kreska”

Nerwy to jednak kruche mam....

reklama
Dla mnie teraz inka i kawa to 2 różne napoje. Kiedyś traktowałam inke jako zamiennik kawy. Ale polubiłam jej smak i teraz piję często ale nie zamiast kawy. Tak jak kakao. [emoji4]Dodatkowo. Kawę pije raz, czasem 2 razy dziennie. I mi wystarcza.
O to mam tak samo. Przy kp zazwyczaj inka mi smakuje i wypijam mocząc w niej herbatniki [emoji23]

Ja w pierwszej ciąży kawy nie piłam, za to w drugiej już jedna dziennie a i owszem bo nawet mi gin mówił, że nie ma co się katować jak mam ochotę. Jedna szkody nie zrobi.

Tak zdarzały się takie sytuacje, w takich przypadkach, odsyłam pacjentow do innych terapeutów mówiąc wprost, że mają większe doświadczenie kliniczne w jakiejś tam sytuacji i przekazuje numer do 2/3 psychoterapeutów :)
Ostatnio miałam chłopaka 28 l. , ojciec alkoholik i przemocowy, matka schizofrenia, 3 rodzeństwa, rodzice mieli odebrane prawa rodzicielskie i chlopak od 15 r.z. wychowywał się w domu dziecka, narkotyki, problem z kompulsywna masturbacja i myśli samobójcze. Wiedziałam , że będzie bardzo trudna praca, ale byłam gotowa się jej podjąć bo już na etapie konsultacji widziałam ogromną motywację do pracy tego Pana , był zawsze na czas, mówił, że samo wygadanie mu pomaga, ale zdecydował ostatecznie podjąć pracę u seksuologa/psychoterapeuty bo zdecydował że problem z masturbacja jest na ten moment wiodący. Więc zrobiłam trochę ufff, że On mnie z tego odciążył, tym bardziej teraz jak spodziewam się dzidziusia, a nowych pacjentów, zwłaszcza z takim kalibrem się też przeżywa.
Podziwiam Cię kochana. Żeby pełnić taki zawód to trzeba mieć naprawdę taką siłę i taką mądrość... Nie dałabym rady. Uwielbiam pomagać, ale pewne sprawy mnie po prostu gniotą. Płakałabym razem z tymi ludzmi. A potem nie spała w nocy. Nie potrafię sobie wyobrazić i zrozumieć dlaczego ludzie ludziom gotują taki los ;(

A ja nie mogę usnąć:( wiec czytam sobie co tam dzisiaj u Was sie tu dzialo
I wesolo bylo widzę:) pozytywne babeczki jestescie.
Ja mialam niedawno jakies 3 dziwne skurcze pochwy...pobieglam szybko i wzielam 2 nospy na noc. Boje sie ze juz po wszystkim i te skurcze to na pozbycie sie zarodkow:(:( jutro ok 13 beta..[emoji110][emoji110][emoji110]plissss.
Trzymam kciuki kochana ! Moja siostra w "normalnej " ciąży czesto miewala jakies bóle, lekarze mowia,ze to normalne bo się wszystko w środku zmienia. Chyba rzadko jest tak, ze nic nie czuć A ciąża sobie rosnie ;) glowa do góry [emoji8]

Dziewczyny, trochę się już uspokoiłam i mam plan na kolejne dni. Doszłam do wniosku ze test może pokazywać samą obecność hormonu na teście a nie jego wartość bo przecież kreski cały czas są. W sumie od wczoraj dopiero je sprawdzam wiec może poziom nie jest jeszcze wysoki. Dlatego biorę się w garść i nie zamierzam się już denerwować, może kropek cały czas tam jest, a ja go stresuje. Generalnie polezałam, popłakałam, przespałam i chyba przetrawiłam to. Na razie biorę leki i w środę zrobię rano test jeśli wyjdzie jakakolwiek druga kreska to dzwonię do kliniki i opowiem im wszystko może sprawdza jednak ta krew. Dla mojego spokoju.
Bardzo dobry plan! ;) trzymam kciuki ;)

A powiedzcie jeszcze jedną rzecz. Na punkcji mam być z partnerem. Ale czy tylko po to żeby mnie później asekurował czy od razu będzie oddawał nasienie? Dr nie wspomniała mi o tym a nie bardzo będę miała z kim zostawić małą jeśli miało by się to rozgrywać jednocześnie.

A powiedzcie jeszcze jedną rzecz. Na punkcji mam być z partnerem. Ale czy tylko po to żeby mnie później asekurował czy od razu będzie oddawał nasienie? Dr nie wspomniała mi o tym a nie bardzo będę miała z kim zostawić małą jeśli miało by się to rozgrywać jednocześnie.
Na punkcje wchodzisz sama, a on oddaje nasienie.

reklama
Do góry