reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No tego jeszcze nie grali.. Pani w telewizji sniadaniowej [emoji1787][emoji1787] padłam...
@Dakita30 A jak to jest u psychoterapeutow? Ale tak szczerze.. czy zdarzały Ci się przypadki, kiedy po pierwszym seansie stwierdzilas, ze nie ogarniesz jegomoscia??? W sensie,ze to jakiś totalny undergrand?..
Tak zdarzały się takie sytuacje, w takich przypadkach, odsyłam pacjentow do innych terapeutów mówiąc wprost, że mają większe doświadczenie kliniczne w jakiejś tam sytuacji i przekazuje numer do 2/3 psychoterapeutów :)
Ostatnio miałam chłopaka 28 l. , ojciec alkoholik i przemocowy, matka schizofrenia, 3 rodzeństwa, rodzice mieli odebrane prawa rodzicielskie i chlopak od 15 r.z. wychowywał się w domu dziecka, narkotyki, problem z kompulsywna masturbacja i myśli samobójcze. Wiedziałam , że będzie bardzo trudna praca, ale byłam gotowa się jej podjąć bo już na etapie konsultacji widziałam ogromną motywację do pracy tego Pana , był zawsze na czas, mówił, że samo wygadanie mu pomaga, ale zdecydował ostatecznie podjąć pracę u seksuologa/psychoterapeuty bo zdecydował że problem z masturbacja jest na ten moment wiodący. Więc zrobiłam trochę ufff, że On mnie z tego odciążył, tym bardziej teraz jak spodziewam się dzidziusia, a nowych pacjentów, zwłaszcza z takim kalibrem się też przeżywa.

A ja dziś byłam z mężem u przyjaciół wieczorem, którym urodziła się miesiąc temu córeczka. Oni o tym, że się spodziewamy jeszcze nie wiedzą, mimo to było super, u nich zawsze jest śmiesznie i fajnie więc też trochę się zrelaksowalam, chociaż kilkugodzinne siedzenie na krześle mi nie służy, muszę raz na jakiś czas się położyć ;) tymczasem idę spać, dobranoc dobre duszyczki 😘

Jeju @Dakita30 ty to czytasz ????? Same furiatki u nas w tym je zdecydowanie chyba przoduje 😍 🤔 Tylko ja to zazwyczaj pokopie sciany, wyszoruje gary, pobiegam, nagadam pieknej pani w telewizji sniadaniowej :D
To ja się do tych furiatek przyłączam 🤪 najważniejsze, to uzewnętrzniać emocje, a nie trzymać je w sobie! 😉 A, że takimi sposobami..... 🤷
Widziały gały co brały 🙄

A ja nie mogę usnąć:( wiec czytam sobie co tam dzisiaj u Was sie tu dzialo
I wesolo bylo widzę:) pozytywne babeczki jestescie.
Ja mialam niedawno jakies 3 dziwne skurcze pochwy...pobieglam szybko i wzielam 2 nospy na noc. Boje sie ze juz po wszystkim i te skurcze to na pozbycie sie zarodkow:(:( jutro ok 13 beta..✊✊✊plissss.

@sandra777.12 jakiej Ty jesteś postury? Wzrost i waga? Przepraszam za tak bezpośrednie pytanie, ale jesteśmy prawie na tym samym etapie (ja aktualnie 10TC+1) widzisz już brzuszek?
Bo ja pod samym pępkiem mam takie wydęte, jednak widać przez brzuch, że ta macica się rozrasta.
Ja jestem wysoka mam 170 i ważę 58kg, choć każdy mi daje i więcej wzrostu k mniej wagi bo po prostu jestem szczupła i jest takie wrażenie.
Oczywiście dla osób postronnych jeszcze nic nie widać, nawet pod opieta bluzka- jakbym zjadła większy posiłek, ale i mama i siostra męża zwróciły uwagę, że mnie wybrzuszyło na dole (co mnie cieszy i wzrusza nie ukrywam 🥰)

Dziewczyny, trochę się już uspokoiłam i mam plan na kolejne dni. Doszłam do wniosku ze test może pokazywać samą obecność hormonu na teście a nie jego wartość bo przecież kreski cały czas są. W sumie od wczoraj dopiero je sprawdzam wiec może poziom nie jest jeszcze wysoki. Dlatego biorę się w garść i nie zamierzam się już denerwować, może kropek cały czas tam jest, a ja go stresuje. Generalnie polezałam, popłakałam, przespałam i chyba przetrawiłam to. Na razie biorę leki i w środę zrobię rano test jeśli wyjdzie jakakolwiek druga kreska to dzwonię do kliniki i opowiem im wszystko może sprawdza jednak ta krew. Dla mojego spokoju.

Dziewczyny, trochę się już uspokoiłam i mam plan na kolejne dni. Doszłam do wniosku ze test może pokazywać samą obecność hormonu na teście a nie jego wartość bo przecież kreski cały czas są. W sumie od wczoraj dopiero je sprawdzam wiec może poziom nie jest jeszcze wysoki. Dlatego biorę się w garść i nie zamierzam się już denerwować, może kropek cały czas tam jest, a ja go stresuje. Generalnie polezałam, popłakałam, przespałam i chyba przetrawiłam to. Na razie biorę leki i w środę zrobię rano test jeśli wyjdzie jakakolwiek druga kreska to dzwonię do kliniki i opowiem im wszystko może sprawdza jednak ta krew. Dla mojego spokoju.
Bardzo madrze:)wiem jak trudno odpedzic z glowy zle mysli wiec jak Tobie się udało to super. Bo jesli jest tam Kropus to naprawde nie ma co sie denerwować:) a kreski byly...:)

reklama
Eh te chłopy 😂
Ale wiesz, teraz tak mysle, ze Twój to jest mistrz promocji hihi
Ciekawy temat na sobotę poruszylyscie. Moj nie lubi ze mną zakupow robić zwłaszcza w duzych sieciowkach tylu Tesco,bo ja niemal każdą polke obejrzę i zawsze jakis szamapon albo mydło dodatkowe w promocji kupie,on mowi ze ja spaceruje po sklepie;) a mój małżonek idzie do sklepu po konkretne rzeczy z listy i wychodzi:)
A za dwa dni ja leze w łóżku a on spod prysznica wychodzi i mi mowi "żel mi sie skonczyl,mamy nowy?" Uwielbiam to:)
Zawsze go odsyłam do polki w nieużywanej lazienke bo tam składuje "chemiczne zakupy ze spaceru" :)

Do góry