reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No tego jeszcze nie grali.. Pani w telewizji sniadaniowej [emoji1787][emoji1787] padłam...
@Dakita30 A jak to jest u psychoterapeutow? Ale tak szczerze.. czy zdarzały Ci się przypadki, kiedy po pierwszym seansie stwierdzilas, ze nie ogarniesz jegomoscia??? W sensie,ze to jakiś totalny undergrand?..
Tak zdarzały się takie sytuacje, w takich przypadkach, odsyłam pacjentow do innych terapeutów mówiąc wprost, że mają większe doświadczenie kliniczne w jakiejś tam sytuacji i przekazuje numer do 2/3 psychoterapeutów :)
Ostatnio miałam chłopaka 28 l. , ojciec alkoholik i przemocowy, matka schizofrenia, 3 rodzeństwa, rodzice mieli odebrane prawa rodzicielskie i chlopak od 15 r.z. wychowywał się w domu dziecka, narkotyki, problem z kompulsywna masturbacja i myśli samobójcze. Wiedziałam , że będzie bardzo trudna praca, ale byłam gotowa się jej podjąć bo już na etapie konsultacji widziałam ogromną motywację do pracy tego Pana , był zawsze na czas, mówił, że samo wygadanie mu pomaga, ale zdecydował ostatecznie podjąć pracę u seksuologa/psychoterapeuty bo zdecydował że problem z masturbacja jest na ten moment wiodący. Więc zrobiłam trochę ufff, że On mnie z tego odciążył, tym bardziej teraz jak spodziewam się dzidziusia, a nowych pacjentów, zwłaszcza z takim kalibrem się też przeżywa.

A ja dziś byłam z mężem u przyjaciół wieczorem, którym urodziła się miesiąc temu córeczka. Oni o tym, że się spodziewamy jeszcze nie wiedzą, mimo to było super, u nich zawsze jest śmiesznie i fajnie więc też trochę się zrelaksowalam, chociaż kilkugodzinne siedzenie na krześle mi nie służy, muszę raz na jakiś czas się położyć ;) tymczasem idę spać, dobranoc dobre duszyczki 😘

Jeju @Dakita30 ty to czytasz ????? Same furiatki u nas w tym je zdecydowanie chyba przoduje 😍 🤔 Tylko ja to zazwyczaj pokopie sciany, wyszoruje gary, pobiegam, nagadam pieknej pani w telewizji sniadaniowej :D
To ja się do tych furiatek przyłączam 🤪 najważniejsze, to uzewnętrzniać emocje, a nie trzymać je w sobie! 😉 A, że takimi sposobami..... 🤷
Widziały gały co brały 🙄

A ja nie mogę usnąć:( wiec czytam sobie co tam dzisiaj u Was sie tu dzialo
I wesolo bylo widzę:) pozytywne babeczki jestescie.
Ja mialam niedawno jakies 3 dziwne skurcze pochwy...pobieglam szybko i wzielam 2 nospy na noc. Boje sie ze juz po wszystkim i te skurcze to na pozbycie sie zarodkow:(:( jutro ok 13 beta..✊✊✊plissss.

@sandra777.12 jakiej Ty jesteś postury? Wzrost i waga? Przepraszam za tak bezpośrednie pytanie, ale jesteśmy prawie na tym samym etapie (ja aktualnie 10TC+1) widzisz już brzuszek?
Bo ja pod samym pępkiem mam takie wydęte, jednak widać przez brzuch, że ta macica się rozrasta.
Ja jestem wysoka mam 170 i ważę 58kg, choć każdy mi daje i więcej wzrostu k mniej wagi bo po prostu jestem szczupła i jest takie wrażenie.
Oczywiście dla osób postronnych jeszcze nic nie widać, nawet pod opieta bluzka- jakbym zjadła większy posiłek, ale i mama i siostra męża zwróciły uwagę, że mnie wybrzuszyło na dole (co mnie cieszy i wzrusza nie ukrywam 🥰)

Dziewczyny, trochę się już uspokoiłam i mam plan na kolejne dni. Doszłam do wniosku ze test może pokazywać samą obecność hormonu na teście a nie jego wartość bo przecież kreski cały czas są. W sumie od wczoraj dopiero je sprawdzam wiec może poziom nie jest jeszcze wysoki. Dlatego biorę się w garść i nie zamierzam się już denerwować, może kropek cały czas tam jest, a ja go stresuje. Generalnie polezałam, popłakałam, przespałam i chyba przetrawiłam to. Na razie biorę leki i w środę zrobię rano test jeśli wyjdzie jakakolwiek druga kreska to dzwonię do kliniki i opowiem im wszystko może sprawdza jednak ta krew. Dla mojego spokoju.

Dziewczyny, trochę się już uspokoiłam i mam plan na kolejne dni. Doszłam do wniosku ze test może pokazywać samą obecność hormonu na teście a nie jego wartość bo przecież kreski cały czas są. W sumie od wczoraj dopiero je sprawdzam wiec może poziom nie jest jeszcze wysoki. Dlatego biorę się w garść i nie zamierzam się już denerwować, może kropek cały czas tam jest, a ja go stresuje. Generalnie polezałam, popłakałam, przespałam i chyba przetrawiłam to. Na razie biorę leki i w środę zrobię rano test jeśli wyjdzie jakakolwiek druga kreska to dzwonię do kliniki i opowiem im wszystko może sprawdza jednak ta krew. Dla mojego spokoju.
Bardzo madrze:)wiem jak trudno odpedzic z glowy zle mysli wiec jak Tobie się udało to super. Bo jesli jest tam Kropus to naprawde nie ma co sie denerwować:) a kreski byly...:)

reklama
Eh te chłopy 😂
Ale wiesz, teraz tak mysle, ze Twój to jest mistrz promocji hihi
Ciekawy temat na sobotę poruszylyscie. Moj nie lubi ze mną zakupow robić zwłaszcza w duzych sieciowkach tylu Tesco,bo ja niemal każdą polke obejrzę i zawsze jakis szamapon albo mydło dodatkowe w promocji kupie,on mowi ze ja spaceruje po sklepie;) a mój małżonek idzie do sklepu po konkretne rzeczy z listy i wychodzi:)
A za dwa dni ja leze w łóżku a on spod prysznica wychodzi i mi mowi "żel mi sie skonczyl,mamy nowy?" Uwielbiam to:)
Zawsze go odsyłam do polki w nieużywanej lazienke bo tam składuje "chemiczne zakupy ze spaceru" :)

Do góry