reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Każda z nas zrobi swoj kacik kulturalny:
😍 @Netiaskitchen gotowanie i dziarganie, Ja cos tam o bieganiu, @Liliana87 ma taki zakres zdolności ze wszedzie ja dopasujemy :), @Dakita30 wiadomix, @Tasza o miesie i diecie dla IO ;), @Czarna1985 bedzie nam dawac porady na temat tych cudownych pieskow, @sandra777.12 nam bedzie szyla ubrania i umilala czas swoimi opwowiesciami na temat tego cudownego kraju, @Lola83 o urodzie bo nia grzeszy,@Aduś16 to prawdizwy skarb forumowy, @fredka84 wystarczy ze sie bedzie usmiechac, a @nieagatka bedzie nas ustawiac:D Przepraszam na kolanie pisze i wymieniac nas by tu sporo ;)
Ale fajnie to wymyśliłaś 😍😍😍❤❤❤

reklama
A powiedzcie jeszcze jedną rzecz. Na punkcji mam być z partnerem. Ale czy tylko po to żeby mnie później asekurował czy od razu będzie oddawał nasienie? Dr nie wspomniała mi o tym a nie bardzo będę miała z kim zostawić małą jeśli miało by się to rozgrywać jednocześnie.
Ja pamietam ze po narkozie a bylo nas tam chyba z 4 pary siedzialam i na głos sie Łukasza wypytywalam czy aby napewno i jak oddal nasienie 😍 Zamroczona totalnie ;)

Każda z nas zrobi swoj kacik kulturalny:
😍 @Netiaskitchen gotowanie i dziarganie, Ja cos tam o bieganiu, @Liliana87 ma taki zakres zdolności ze wszedzie ja dopasujemy :), @Dakita30 wiadomix, @Tasza o miesie i diecie dla IO ;), @Czarna1985 bedzie nam dawac porady na temat tych cudownych pieskow, @sandra777.12 nam bedzie szyla ubrania i umilala czas swoimi opwowiesciami na temat tego cudownego kraju, @Lola83 o urodzie bo nia grzeszy,@Aduś16 to prawdizwy skarb forumowy, @fredka84 wystarczy ze sie bedzie usmiechac, a @nieagatka bedzie nas ustawiac:D Przepraszam na kolanie pisze i wymieniac nas by tu sporo ;)

@bazylia128 You made my day 😁😉
BTW przeczytałam najpierw „bo nie grzeszy” 🤣🤣🤣 tak się uśmiałam , ze aż się kawa oplułam 🤣🤣🤣 ale dziękuje bardzo 🥰 a taki kącik to faktycznie by nam się przydał 😁😁🤔

Tak, w czasie punkcji on oddaje nasienie, no A potem tez asekuracja o ktorej piszesz, bo jednak jesteś po krótkiej narkozie i lekko obolała mozesz byc. U nas w Gamecie to nawet na wypisie zaznaczają,ze preferują aby para pozostała w Gdyni na dobę po punkcji i w razie niepokojących objawów aby zgłosiła się do najbliższego szpitala.
My zostaliśmy w hotelu i w sumie pol dnia przespalam, brzuch mnie bolał. Może będziecie mieli możliwość zabrac kogoś ze sobą, kto chwilkę zostanie z Lilka jak Paweł pojdzie do pokoju M ;)
Tak oni sobie zastrzegaja zeby para zostala w poblizu kliniki do 100 km w ciagu 24 h ;)

Ciekawy temat na sobotę poruszylyscie. Moj nie lubi ze mną zakupow robić zwłaszcza w duzych sieciowkach tylu Tesco,bo ja niemal każdą polke obejrzę i zawsze jakis szamapon albo mydło dodatkowe w promocji kupie,on mowi ze ja spaceruje po sklepie;) a mój małżonek idzie do sklepu po konkretne rzeczy z listy i wychodzi:)
A za dwa dni ja leze w łóżku a on spod prysznica wychodzi i mi mowi "żel mi sie skonczyl,mamy nowy?" Uwielbiam to:)
Zawsze go odsyłam do polki w nieużywanej lazienke bo tam składuje "chemiczne zakupy ze spaceru" :)
O, u mnie tak samo😂
powoli się uczy że wszystkie zapasowe kosmetyki trzymam w jednej szufladzie, ale tak co trzeci raz zamiast tam sprawdzić i tak zapyta😂Albo lepiej, zajrzy do szuflady, nic nie znajdzie i wtedy pyta czy mamy... A ja wtedy idę do tej samej szuflady i mu wyciągam co potrzebuje, a on SZOK😮😂😂😂😂

@sandra777.12 jakiej Ty jesteś postury? Wzrost i waga? Przepraszam za tak bezpośrednie pytanie, ale jesteśmy prawie na tym samym etapie (ja aktualnie 10TC+1) widzisz już brzuszek?
Bo ja pod samym pępkiem mam takie wydęte, jednak widać przez brzuch, że ta macica się rozrasta.
Ja jestem wysoka mam 170 i ważę 58kg, choć każdy mi daje i więcej wzrostu k mniej wagi bo po prostu jestem szczupła i jest takie wrażenie.
Oczywiście dla osób postronnych jeszcze nic nie widać, nawet pod opieta bluzka- jakbym zjadła większy posiłek, ale i mama i siostra męża zwróciły uwagę, że mnie wybrzuszyło na dole (co mnie cieszy i wzrusza nie ukrywam 🥰)
Ja mam 170 cm i 50 kg ( Ala jak tak bd jadła jak jem to słabą przyszłość sobie wróżę 😂)
U mnie widać tak samo pod pępkiem. My to widzimy ale jak tak mówisz, osoby postronne raczej nie ;)
Ale rano jest mniejszy a wieczorem „wyskakuje” ;)

Tak, w czasie punkcji on oddaje nasienie, no A potem tez asekuracja o ktorej piszesz, bo jednak jesteś po krótkiej narkozie i lekko obolała mozesz byc. U nas w Gamecie to nawet na wypisie zaznaczają,ze preferują aby para pozostała w Gdyni na dobę po punkcji i w razie niepokojących objawów aby zgłosiła się do najbliższego szpitala.
My zostaliśmy w hotelu i w sumie pol dnia przespalam, brzuch mnie bolał. Może będziecie mieli możliwość zabrac kogoś ze sobą, kto chwilkę zostanie z Lilka jak Paweł pojdzie do pokoju M ;)
Albo może w klinice ktoś z personelu przez parę minut popilnuje małej. Ja już kilka razy na chwilę zostawiłałam dziewczynom z recepcji młodego do przypilnowania. Ostatni raz same pytały czy Maksiu z nimi zostanie jak ja pójdę na transfer. A ja na to, że bardzo chętnie skorzystamy z ich opieki jei nie mają nic przeciwko 😉

Ja mam 170 cm i 50 kg ( Ala jak tak bd jadła jak jem to słabą przyszłość sobie wróżę 😂)
U mnie widać tak samo pod pępkiem. My to widzimy ale jak tak mówisz, osoby postronne raczej nie ;)
Ale rano jest mniejszy a wieczorem „wyskakuje” ;)
No właśnie u mnie to samo rano jakby znikał. To dziwne. Choć podobno tak jest :)
Właśnie sobie uświadomiłam , że przez te zastrzyki z heparyny i siniaki na brzuchu nie będę mogła sobie zrobić sesji brzuszkowej z odkrytym brzuchem.
Wiem, że to nic i pierdoła, ale tak dopiero to dotarło do mnie 🙄

reklama
No właśnie u mnie to samo rano jakby znikał. To dziwne. Choć podobno tak jest :)
Właśnie sobie uświadomiłam , że przez te zastrzyki z heparyny i siniaki na brzuchu nie będę mogła sobie zrobić sesji brzuszkowej z odkrytym brzuchem.
Wiem, że to nic i pierdoła, ale tak dopiero to dotarło do mnie 🙄

Teraz to nasze dzieciątka zaczną baaaardzo szybko rosnąć, więc niedługo brzusio zostanie i będzie coraz większy ;)
Aaaaa może go troszkę „przypudrować” ? Już nie takie sprawy rozwiązywał makijaż 😎

Do góry