reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dodzwoniłam się w końcu do Łodzi do docenta z myślą ze może jakiś termin się zwolnił- wyniki mam wiec stwierdziłam ze a nóż się uda- 30 min dzwonię ja i huraaa pani odebrała telefon słowami proszę poczekać- na to ja ok- i tak minęło 20 min czekania w tle słyszałam jak załatwia klientów ( pana) który przyszedł do rejestracji- po 20 odzywa się głos w słuchawce - słucham- no wiec ja się pytam czy zwolnił się termin do docenta- przykro mi żadna pani nie odmówiła na jutro- zdębiałam- mówię ze przecież ze mnie żaden Hary Potter i ze nie pstryknie palcami i noe dojadę do Łodzi jak mi Pani powie ze zwolnił się termin na jutro😂😂 na co Pani stwoerdzila ze nie ma innej opcji i jak coś to wchodzi w grę termin który ewentualnie zwolni się na następny dzień! Wiec podziękowałam ładnie 😂 normalnie Hogward 😂😂 czyli dziewczyny nici z ewentualnie przyspieszonego terminu no chyba ze któraś tak kozę 😌

reklama
Tu po poronieniu warto badać amh? Nie będzie zanizone ?
Nie nie będzie bo AMH oznacza czynność jajników i zdolność pęcherzyków anyralnych do dalszego rozwoju żeby dały dojrzałe komórki jajowe! Tak naprawdę jest ich więcej niż widać na USG bo przecież jajnik to piłka a ginekolog widzi je w jednym wymiarze. AMH można zbadać w każdym momencie niezależnie od dnia cyklu!

Nie nie będzie bo AMH oznacza czynność jajników i zdolność pęcherzyków anyralnych do dalszego rozwoju żeby dały dojrzałe komórki jajowe! Tak naprawdę jest ich więcej niż widać na USG bo przecież jajnik to piłka a ginekolog widzi je w jednym wymiarze. AMH można zbadać w każdym momencie niezależnie od dnia cyklu!
Pewnie dlatego mój lekarz dzisiaj nie chciał tych pęcherzyków na razie podglądać, skoro nie wiadomo ile z nich podchwyci stymulację. Właśnie tak mówił, że nie będzie widać na usg wszystkich, więc na razie nie ma sensu próbować ich liczyć.

A ja mam czasami takie uczucie jakbym rosla i rosla i zaraz miala wybuchnąć albo na odwrót, ze się kurcze A wszystko dookoła robi sie ogromne. Mam tak tylko jak zamknę oczy i tylko jak jestem w solarium ( A raczej jak kiedyś bywalam). Próbowałam o tym kiedyś czytac, znalazlam cos na temat syndromu Alicji w krainie czarów ale nie pasowało mi to do końca.. dopiero jak otworzyłam oczy to to mijalo..
A ja właśnie siedzę jak raczek bo na solarium poszłam [emoji12]. Od czasu do czasu chodzę żeby syfki zasuszyć jak mam dużo. I to pomaga, potem plecki są gładkie

A ja właśnie siedzę jak raczek bo na solarium poszłam [emoji12]. Od czasu do czasu chodzę żeby syfki zasuszyć jak mam dużo. I to pomaga, potem plecki są gładkie
Też bym poszła 🙄 chodziłam raz na rok, jak miałam jakieś wesele albo właśnie np w zimie z 3-4 razy po kilku dniach dla poprawy nastroju po prostu :) i sauny też mi brakuje.
Alkoholu w ogóle. A to dziwne, bo ja lubiłam wieczorem wypić lampkę białego wytrawnego wina.

W końcu mam jakieś wyniki, ANA i ASA - nie wykryto obecności przeciwciał. A w tym pakiecie na trombofilię 3 wyniki nieprawidłowe, nic mi to nie mówi. Chyba powinnam zbadać poziom homocysteiny i kwasu foliowego?

Załączniki

• wycinek.jpg
    wycinek.jpg
    90,8 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Preofetril famale, maz for men, kwas foliowy metylowany, dhea eliot, metformin 1500 bralam symphormin teraz gluskophage, wit b 12, wit D3 w kroplach, skrzyp na wlosy, acard, pije ostatnio pokrzywe, aloes i pigwe. Na poczatku mi wychodzily dziwne chrosty nie wiem czy od tego czy od peelingu. Teraz jest ok. Duzo diety i ruchu anty kontracept. Chyba slabo dzialaj. AMH ponad 9. Niedrozne dwa jajowody.
Bazylia a w jakim celu bierzesz acard ??

Do góry