reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dodzwoniłam się w końcu do Łodzi do docenta z myślą ze może jakiś termin się zwolnił- wyniki mam wiec stwierdziłam ze a nóż się uda- 30 min dzwonię ja i huraaa pani odebrała telefon słowami proszę poczekać- na to ja ok- i tak minęło 20 min czekania w tle słyszałam jak załatwia klientów ( pana) który przyszedł do rejestracji- po 20 odzywa się głos w słuchawce - słucham- no wiec ja się pytam czy zwolnił się termin do docenta- przykro mi żadna pani nie odmówiła na jutro- zdębiałam- mówię ze przecież ze mnie żaden Hary Potter i ze nie pstryknie palcami i noe dojadę do Łodzi jak mi Pani powie ze zwolnił się termin na jutro😂😂 na co Pani stwoerdzila ze nie ma innej opcji i jak coś to wchodzi w grę termin który ewentualnie zwolni się na następny dzień! Wiec podziękowałam ładnie 😂 normalnie Hogward 😂😂 czyli dziewczyny nici z ewentualnie przyspieszonego terminu no chyba ze któraś tak kozę 😌

reklama
Tu po poronieniu warto badać amh? Nie będzie zanizone ?
Nie nie będzie bo AMH oznacza czynność jajników i zdolność pęcherzyków anyralnych do dalszego rozwoju żeby dały dojrzałe komórki jajowe! Tak naprawdę jest ich więcej niż widać na USG bo przecież jajnik to piłka a ginekolog widzi je w jednym wymiarze. AMH można zbadać w każdym momencie niezależnie od dnia cyklu!

Nie nie będzie bo AMH oznacza czynność jajników i zdolność pęcherzyków anyralnych do dalszego rozwoju żeby dały dojrzałe komórki jajowe! Tak naprawdę jest ich więcej niż widać na USG bo przecież jajnik to piłka a ginekolog widzi je w jednym wymiarze. AMH można zbadać w każdym momencie niezależnie od dnia cyklu!
Pewnie dlatego mój lekarz dzisiaj nie chciał tych pęcherzyków na razie podglądać, skoro nie wiadomo ile z nich podchwyci stymulację. Właśnie tak mówił, że nie będzie widać na usg wszystkich, więc na razie nie ma sensu próbować ich liczyć.

A ja mam czasami takie uczucie jakbym rosla i rosla i zaraz miala wybuchnąć albo na odwrót, ze się kurcze A wszystko dookoła robi sie ogromne. Mam tak tylko jak zamknę oczy i tylko jak jestem w solarium ( A raczej jak kiedyś bywalam). Próbowałam o tym kiedyś czytac, znalazlam cos na temat syndromu Alicji w krainie czarów ale nie pasowało mi to do końca.. dopiero jak otworzyłam oczy to to mijalo..
A ja właśnie siedzę jak raczek bo na solarium poszłam [emoji12]. Od czasu do czasu chodzę żeby syfki zasuszyć jak mam dużo. I to pomaga, potem plecki są gładkie

A ja właśnie siedzę jak raczek bo na solarium poszłam [emoji12]. Od czasu do czasu chodzę żeby syfki zasuszyć jak mam dużo. I to pomaga, potem plecki są gładkie
Też bym poszła 🙄 chodziłam raz na rok, jak miałam jakieś wesele albo właśnie np w zimie z 3-4 razy po kilku dniach dla poprawy nastroju po prostu :) i sauny też mi brakuje.
Alkoholu w ogóle. A to dziwne, bo ja lubiłam wieczorem wypić lampkę białego wytrawnego wina.

W końcu mam jakieś wyniki, ANA i ASA - nie wykryto obecności przeciwciał. A w tym pakiecie na trombofilię 3 wyniki nieprawidłowe, nic mi to nie mówi. Chyba powinnam zbadać poziom homocysteiny i kwasu foliowego?

Załączniki

• wycinek.jpg
    wycinek.jpg
    90,8 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Preofetril famale, maz for men, kwas foliowy metylowany, dhea eliot, metformin 1500 bralam symphormin teraz gluskophage, wit b 12, wit D3 w kroplach, skrzyp na wlosy, acard, pije ostatnio pokrzywe, aloes i pigwe. Na poczatku mi wychodzily dziwne chrosty nie wiem czy od tego czy od peelingu. Teraz jest ok. Duzo diety i ruchu anty kontracept. Chyba slabo dzialaj. AMH ponad 9. Niedrozne dwa jajowody.
Bazylia a w jakim celu bierzesz acard ??

Do góry