reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No dokladnie o to mi chodzilo. Ja tez tak robie a i kawa tez moj grzech do wyeliminwania. Pytam sie bo np kaczke Łukasz lubi z miodem. Ale z kawy mi ciezko zrezygnowac, Stwierdzilam ze skoro i tak juz tyle ograniczylam to ta kwa mi sie nalezy. Na poczatku to byla forma ograniczenia w jedzeniu bo jak wipije ja rano to pierwszy posilek potrafie zjesc na obiad. No a pije rano dwie, jedna za druga.
Ja kawy nie oddam za nic w życiu. Co to to nie. Mogę się katować w inny sposób.[emoji3]
To ja kawę piję później. Pierwsza koło 10 i tak w sumie całe życie. Potem 14, 16, 18. Rzadko kiedy 20. Tyle, że nie są mocne. I im później tym mniejsze.

reklama
A wiesz dlaczego dzieciaczki zawsze takie umiziane wokol buziaczka. Poza tym ze slodko wygladaja to jeszcze tam jest najwiecej kubkow smakowych. Niunie bym zasciskala. Moze jestem a nawet nie moze tylko napewno malo delikatna i jak nie chcesz to nie odpowiadaj. Ale masz jakis kontakt z ojcem malej? Ile ty masz lat bo wygladasz jak nastolatka [emoji7]

Mam kontakt. Przeważnie piszemy. Rozmawiamy od wielkiego dzwonu raz na kilka miesięcy. No sytuacja przedziwna ale bardzo go lubię. O młodej rozmawiamy ale bez większych szczegółów bo widzę, że go to jednak rusza.

Tam nie widać zmarszczek pod światło!!!![emoji23] 39 będzie w listopadzie [emoji23]

TE]
Tez tak marynuje. Ja uwielbiam czosnek, wiec muszę szczelnie zamykac, bo jedzie później w całej lodowce [emoji16]. Sama praktycznie nie jem, ale dla męża to podstawa. Dziś chyba tez trochę zjem, bo mimo ze staram się dobrze zastępować mięso, to nie chce sobie później wyrzucać, ze miałam przez to jakieś braki w ciąży, o ile się kropek zainstaluje oczywiście.
Ja jem za to dużo ryb, kasz, nasion, mąż się śmieje ze jak królik.
Jeśli chodzi o przyprawy, to lepiej samemu zrobić sobie taka vegete lub mieszanki przypraw niż kupować gotowe.
Tasza a powiedz coś więcej o kawie? Bo dla mnie to jest mega wyzwanie zrezygnować i tez gdzieś czytałam, ze nie jest to wcale konieczne, ale z umiarem. Dziś ustawiłam na taka słaba, ale właśnie zrobiłam sobie druga [emoji85].
Kofeina zmniejsza wrażliwość organizmu na insulinę i jej wyrzuty, więc tym samym może ppdwyższać poziom glukozy we krwi. Dlatego zalecają pić po posiłku a nie przed. No i czepiając się zupełnie krzyżuje się z jakimś alergenem i przy protokole autoimmunologicznym każą z niej zrezygnować ale ja to olewałam.

A ja właśnie siedzę jak raczek bo na solarium poszłam [emoji12]. Od czasu do czasu chodzę żeby syfki zasuszyć jak mam dużo. I to pomaga, potem plecki są gładkie
Ja chodzę bardzo rzadko, wtedy, kiedy mnie tak napierdziela kregoslup,ze nie mogę sobie poradzić.. wygrzeje plecki i mi lepiej.. Ale już dawno, dawno nie byłam..

Wracamy po wizycie. Rano jeszcze robiłam amh bo jest w ramach programu na który się zdecydowaliśmy i wyszło 6.25...Lekarz mówi że przy wyższych poziomach może się tak wahać, ja sama nie wiem... Mam od dziś Menopur i Gonapeptyl codziennie. Menopur na razie w małych dawkach:150,75,75,i po 150 do przyszłego piątku. Nazwał to stymulacją blokującą. Nie oglądał pęcherzyków, z amh wyliczył ich total ilość na 55[emoji50] i mówił, że na usg i tak byłoby widać tylko część i na razie to nic nie wniesie. Apteka zaliczona, spodziewałam się że zapłacę za leki fortunę, a zapłaciłam 66zl. Jest zimno jak cholera... Czekamy na autobus do domku
A takie niskie dawki mają tylko delikatnie podpędzić te pęcherzykibprzy tak wysokim amh?

A ja wczoraj poszłam na bańki, bo od pół roku doskwiera mi krzyż i tak teraz wyglądam [emoji19]
IMG_20200121_180541357_HDR.jpeg

reklama
Do góry