reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Fakt ze troche mnie duzo. Zastanawiam sie czy isc rano na silownie. A moze poczekac do wizyty? Ale mnie wzruszylas... Tak sie zastanawiam czy czasmi nie jest tak ze komus to sie wydaje naturalne wlasnie nie wychodzi?
To jest tzw magiczne myślenie 🙂 czyli np. że jak ktoś ciągle myśli o czymś to mu się to przydarzy albo sobie wykracze, na szczęście to jest pułapka myślowa, a więc nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Robisz wszystko co jest możliwe abyś w końcu została mamą. To jest najważniejsze i jedynie to realnie przybliża Cię do celu.
A co do siłowni to jak masz energię i ochotę to ja bym poszła 🙂

Nie ma zasady, sama po sobie widzisz jak miałaś różnie [emoji846] i podobno też ciąże u tej samej kobiety mogą być bardzo różne więc po rpsotu czekamy razem z Tobą, trzymamy mocno kciuki [emoji110] i wierzymy w Maleństwo, że właśnie sobie szuka miejsca do implantacji [emoji3526]
[emoji173][emoji173][emoji173] dziękuję [emoji173][emoji173][emoji173]

To jest tzw magiczne myślenie 🙂 czyli np. że jak ktoś ciągle myśli o czymś to mu się to przydarzy albo sobie wykracze, na szczęście to jest pułapka myślowa, a więc nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Robisz wszystko co jest możliwe abyś w końcu została mamą. To jest najważniejsze i jedynie to realnie przybliża Cię do celu.
A co do siłowni to jak masz energię i ochotę to ja bym poszła 🙂
Pulapka myslowa🤔 masz racje... ja mam tak ostatnio ze jak o czyms pomysle to mi sie przydarza...

Dzięki, mnie trochę bolał brzuch wczoraj, ale to żaden objaw, bo wczoraj był transfer. Wczoraj przeleżałam przed tele i oglądałam seriale, dziś po tym relanium spałam do 12... ale się wyspalam na maxa [emoji846]. Myśle ze to był dobry pomysł w moim przypadku żeby to dołączyć, bo wczoraj miałam jakiś do d... dzień po tej info ze jeden zarodek się nie rozmrozil. Dziś znowu leżymy z kotełem i chyba się zaraz wybiorę chociaż na wyprawę do apteki po leki, bo za godz mąż wraca z pracy i będę przygotowywać kolacje. A jutro idę już do pracy. Poza tym żadnych objawów, ale to jeszcze wcześnie [emoji6]
A koteł tak mnie ogrzewa [emoji1]
O jej, jakiego macie pięknego koteła [emoji8][emoji7][emoji7][emoji7]
Ja bralam relanium A o 6 już budzik na leki.. hehhe, słabo pospalam
Nic. Czekamy cierpliwie ;)

Pulapka myslowa🤔 masz racje... ja mam tak ostatnio ze jak o czyms pomysle to mi sie przydarza...
I dlatego się boisz, że jak o czymś pomyślisz to Ci się przytrafi, oczywiście pewnie większość negatywnych rzeczy. W myśleniu magicznym chodzi o to, że jak teraz np sobie pomyślisz, że właśnie za oknem na ulicy przejeżdża czerwone auto i tak właśnie będzie, to znaczy, że masz takie moce i Twoje myśli spowodowały że ono tam jedzie? Czy po prostu jest jakies prawdopodobieństwo, że czerwone samochody stanowią jakaś część pojazdów w ogóle i akurat w tym momencie po prostu zdarzyło się, że czerwony samochód przejechał za Twoim oknem 🙂 warto sobie czasami tak na zdrowy rozsądek poanalizować jak to jest żebyśmy się nie zapędzali w te pułapki myślowe 😘

@juchaa_87 i @nadzieja xxx wrzućcie kobietki jakieś zdj z USG Waszych maleństw [emoji854] oczywiście nie namawiam, po prostu bardzo jestem ciekawa jak dzieci wyglądają na USG w 12 i 16/17tygodniu [emoji3526]
Ja moge pokazac 12tc i 20tc

IMG_20191126_172750.jpeg
IMG_20200121_165003.jpeg

I dlatego się boisz, że jak o czymś pomyślisz to Ci się przytrafi, oczywiście pewnie większość negatywnych rzeczy. W myśleniu magicznym chodzi o to, że jak teraz np sobie pomyślisz, że właśnie za oknem na ulicy przejeżdża czerwone auto i tak właśnie będzie, to znaczy, że masz takie moce i Twoje myśli spowodowały że ono tam jedzie? Czy po prostu jest jakies prawdopodobieństwo, że czerwone samochody stanowią jakaś część pojazdów w ogóle i akurat w tym momencie po prostu zdarzyło się, że czerwony samochód przejechał za Twoim oknem 🙂 warto sobie czasami tak na zdrowy rozsądek poanalizować jak to jest żebyśmy się nie zapędzali w te pułapki myślowe 😘
Kurcze... no to jest logiczne. A mialas taki przypadek ze czasami odczuwam tak jakby smaki, zpachy, jakby z dziecinstwa. Trwa klilka sekund i zazwyczaj jak sie czegos obawiam i jak jestem zmeczona.To nie jest przyjemne.

reklama
Kurcze... no to jest logiczne. A mialas taki przypadek ze czasami odczuwam tak jakby smaki, zpachy, jakby z dziecinstwa. Trwa klilka sekund i zazwyczaj jak sie czegos obawiam i jak jestem zmeczona.To nie jest przyjemne.
Szczerze mówiąc nie miałam takiego typu sytuacji, ale.ja też czasami tak mam że przypomina mi się jakiś smak czy zapach z dzieciństwa,.ale to wiąże raczej z przyjemnym odczuciem.

Do góry