Tasza
Fanka BB :)
No ale pod transfer czy stymulację? Ja przy stymulacji i amh 1.9 mam menopur 300.Ja mam amh 2.8 a Menopur od tygodnia przyjmuję w dawce 75.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No ale pod transfer czy stymulację? Ja przy stymulacji i amh 1.9 mam menopur 300.Ja mam amh 2.8 a Menopur od tygodnia przyjmuję w dawce 75.
O jacie!!! Niezle dziarki. Daj znac czy pomogą.A ja wczoraj poszłam na bańki, bo od pół roku doskwiera mi krzyż i tak teraz wyglądam [emoji19] Zobacz załącznik 1071925
No ale pod transfer czy stymulację? Ja przy stymulacji i amh 1.9 mam menopur 300.
Mają spowodować, że tylko część pęcherzyków na nie odpowiednio zareaguje i będzie rosnąć.No bo jakby wszystkie zaczęły równo rosnąć to byłby dramat. Zanim byby dojrzałe ja już bym miała hiperke... A tak w sumie to myślę że za tydzień będzie mi zwiększać dawki i robić w mixie co drugi dzień 225. Tak miałam właśnie ostatnio Najpierw nisko, a potem już większe dawki. Na przemian 75,150 i 225.A takie niskie dawki mają tylko delikatnie podpędzić te pęcherzykibprzy tak wysokim amh?
O ja pierdzielę[emoji50][emoji50][emoji50]. Bolało?
O jacie!!! Niezle dziarki. Daj znac czy pomogą.
Masz bardzo dobre AMH. Nie bardzo rozumiem lekarkę. Pewnie się obawia.Dziewczyny, miałam dziś badany AMH i jak najbardziej mogę stwierdzić, że ja to już nie ogarniam. Wiadomym jest, że na wartość wpływają różne czynniki, które mogą ją obniżać lub podwyższać, ale aż tak? Mam endometriozę, wyniki zawsze robiłam w tym samym labo. Mój pierwszy wynik sprzed około 4 lat - 1,4. W okolicach którejś laparoskopii, tragedia i lament 0,2. W między czasie było jeszcze 0,8. Przez ponad półtora roku nie badałam, ale ciągle brałam raz dziennie DHEA (zawsze rano, bo moja lekarka mówiła mi że rano to naturalna pora "uwalniania" się tego hormonu, nawet jak na początku brałam dwie to i tak rano). Na chwilę obecną mam lekko podwyższony poziom DHEA, ale moje AMH to 3!!!
W związku z tym następnym razem będę podchodzić krótkim protokołem i tu zaczynają się moje lęki, gdyż moje poprzednie dwa długie protokoły przyniosły może nie oszałamiające rezultaty, ale było na tyle komórek że wyszły z tego za pierwszym razem 4 blastki, następnym 2. A przy krótkim który też miałam, przerwaliśmy stymulację bo mimo podwyższania dawek z komórek nic by nie było. Argumentem lekarki do zastosowania teraz protokołu krótkiego jest wartość AMH, powiedziałam że zrobimy tak jak ona proponuje, ale po analizie wszystkiego jednak panikować zaczynam jak to będzie.
Nieźle Jak jakiś egzotyczny malunek na ciele to wygląda takie jajowate wzory jak z Polinezji czy innej wyspy wielkanocnejA ja wczoraj poszłam na bańki, bo od pół roku doskwiera mi krzyż i tak teraz wyglądam [emoji19] Zobacz załącznik 1071925
Nieźle [emoji3][emoji3][emoji3]Jak jakiś egzotyczny malunek na ciele to wygląda [emoji16]takie jajowate wzory jak z Polinezji czy innej wyspy wielkanocnej[emoji3]