reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem Ci, że jest Ok ale nie na dłuższą metę :) przyjechać, zobaczyć i spadać 😂
Fakt krajobrazy mają piękne ale nie ma drzew .. są same krzaki.
(Jest taki żart - co zrobić jak się zgubisz w islandzkim lesie ? - wstać 😂)
Ogólnie jak jedziemy np na lotnisko to czujesz się jak na marsie - z prawej czasami ocean a czasami mech a z lewej wielkie nic, ogromna przestrzeń. Bardzo brakuje mi właśnie drzew, lata .. tego ciepełka ;(
Tutaj lato wyglada jak u nas marzec/ kwiecień .. Fajnie bo są noce polarne i jest cały czas jasno ale jak mieszkasz tu i rano musisz wstać do pracy a szczerze to nie wiesz czy zasnąłeś na minutę czy już trzeba wstać 😑
A co do ludzi to są bardzo specyficzni- pomocni to tak ale żyją bardzo rozrzutnie. Od wypłaty do wypłaty. Drogie zabawki, dalekie podróże. W większości się liczy kto co ma. Rodzina tutaj nie jest tak pielęgnowana jak w Polsce. Jak byłam u położnej to się mnie pytała czy mam męża czy partnera a jak męża to rewelacja. A męża to też pierwsze dziecko ? Dla nich żadna nowość, że ktoś ma ileś tam dzieci „zasiane”.
A co do pracy to są bardzo leniwi iiii nie myślący (lekko mówiąc😂) najpierw coś robią a pózniej myślą i jest problem.
Oczywiście plusy też są 😎 ale im dłużej tutaj jestem tym bardziej chce wracać ;(
Jak rozmawiam z kimś na ten temat to wszyscy są zgodni, że tylko pieniądze ich tutaj trzymają. A i tak lekarz, stomatolog, zakupy itp robią w Polsce ..
Jak to się mówi - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ;)
tutaj możesz zobaczyć siebie trochę Islandii. Filmik kręcił mój szwagier ;)
Ale napisałam elaborat 🤦🏼‍♀️
Ja pierdziele ksiadz do mnie przyszedl na kolede a ja w portkach 😱 ile to sie daje w koperte. Jezu ja nawet koperty nie mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja chce mieć SN (o ile będę mogła, różnie bywa)
Oczywiście, że dzieci to dar ❤
Ja urodziłam Maksika SN.Mega wspomnienie 😀Ale chyba najważniejsze to się nie nastawiać, i zobaczyć jak będzie. No bo w większości przypadków to nie od nas to wszystko zależy tylko od dziecka i tego jak personel medyczny uzna że będzie najlepiej i najbezpieczniej😘Tak więc trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby dla Ciebie poród też był niezapomnianym, ale w pozytywnym sensie wydarzeniem😉

reklama
Ja urodziłam Maksika SN.Mega wspomnienie 😀Ale chyba najważniejsze to się nie nastawiać, i zobaczyć jak będzie. No bo w większości przypadków to nie od nas to wszystko zależy tylko od dziecka i tego jak personel medyczny uzna że będzie najlepiej i najbezpieczniej😘Tak więc trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby dla Ciebie poród też był niezapomnianym, ale w pozytywnym sensie wydarzeniem😉
Niezapomniany na pewno będzie 😂 ale tak jak mówisz - żeby były same pozytywy ;)

Do góry