reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kobieto Ty to masz tempo [emoji23] a czemu aż 2 lata ? Miałaś 2 cesarkę ?
Tak, niestety sn nie jest mi dane.

Hehe tempo może i duże, ale dzieci to skarb, a ja mam dwa wywalczone cuda. Każda wydana złotówka jest warta tego co teraz doświadczam.

Dlatego namawiam dziewczyny! Walczcie do końca. Najpiękniejsze co może nas w życiu spotkać to nasz malutki klon, który po czasie woła mama. [emoji7]

reklama
Nio cos ty 😍 Rozowe ❤ ja nie dawno zrobilam rudawe od blond po szatynke a teraz rudy❤ Ja dobrze czekam az lukasz do mnie wroci leze i czytam. Jest OK. Wiem ze moze to glupie ale teraz caaly czas sie ciesze ze moje dwa niedrozne jajowody zadzialaly. Juz nie mysle o bolu. Z mama zjadlam sniadanie tylko denerwuje sie co z praca.
Teraz najmniej się przejmuj praca, wiadomo kasa jest ważna, ale jak będzie zdrowie to i praca będzie!

Opowiedz toche o zyciu w Islandii. Jestesm dumna i Łukszowi mojej mamie opowiadam ze moja kolezanka tam mieszka 😍
Powiem Ci, że jest Ok ale nie na dłuższą metę :) przyjechać, zobaczyć i spadać 😂
Fakt krajobrazy mają piękne ale nie ma drzew .. są same krzaki.
(Jest taki żart - co zrobić jak się zgubisz w islandzkim lesie ? - wstać 😂)
Ogólnie jak jedziemy np na lotnisko to czujesz się jak na marsie - z prawej czasami ocean a czasami mech a z lewej wielkie nic, ogromna przestrzeń. Bardzo brakuje mi właśnie drzew, lata .. tego ciepełka ;(
Tutaj lato wyglada jak u nas marzec/ kwiecień .. Fajnie bo są noce polarne i jest cały czas jasno ale jak mieszkasz tu i rano musisz wstać do pracy a szczerze to nie wiesz czy zasnąłeś na minutę czy już trzeba wstać 😑
A co do ludzi to są bardzo specyficzni- pomocni to tak ale żyją bardzo rozrzutnie. Od wypłaty do wypłaty. Drogie zabawki, dalekie podróże. W większości się liczy kto co ma. Rodzina tutaj nie jest tak pielęgnowana jak w Polsce. Jak byłam u położnej to się mnie pytała czy mam męża czy partnera a jak męża to rewelacja. A męża to też pierwsze dziecko ? Dla nich żadna nowość, że ktoś ma ileś tam dzieci „zasiane”.
A co do pracy to są bardzo leniwi iiii nie myślący (lekko mówiąc😂) najpierw coś robią a pózniej myślą i jest problem.
Oczywiście plusy też są 😎 ale im dłużej tutaj jestem tym bardziej chce wracać ;(
Jak rozmawiam z kimś na ten temat to wszyscy są zgodni, że tylko pieniądze ich tutaj trzymają. A i tak lekarz, stomatolog, zakupy itp robią w Polsce ..
Jak to się mówi - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ;)
tutaj możesz zobaczyć siebie trochę Islandii. Filmik kręcił mój szwagier ;)
Ale napisałam elaborat 🤦🏼‍♀️

Tak, niestety sn nie jest mi dane.

Hehe tempo może i duże, ale dzieci to skarb, a ja mam dwa wywalczone cuda. Każda wydana złotówka jest warta tego co teraz doświadczam.

Dlatego namawiam dziewczyny! Walczcie do końca. Najpiękniejsze co może nas w życiu spotkać to nasz malutki klon, który po czasie woła mama. [emoji7]
Ja chce mieć SN (o ile będę mogła, różnie bywa)
Oczywiście, że dzieci to dar ❤️

Dziewczyny jesteście wszystkie Kochane [emoji3590].
Ja już w domu, troszkę mieli opóźnienia w klinice i przed nami było jeszcze 4 pary czekające na transfer.
@Aduś16 Rozumiesz ta radość i jednocześnie rozczarowanie... trzymam kciuki za dzisiejsza rozmowę [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
@Dakita30 masz racje, muszę myśleć w taki sposób, ale to i tak jakoś tak przykro, ze nie potrafię się tak bardzo cieszyć z tego transferu, bo się boje ze i ten który jest nie da rady. Ale wiem, odpędzam zle myśli! [emoji1377]
@bazylia128 dzięki ze mi zasugerowałas takie pytanie, bo byłam w takim szoku ze nie myślałam. Pytalam dlaczego, po prostu tak się nieraz dzieje, ze nie wszystkie dają radę przy rozmrożeniu. Niby wiem,ale zawsze liczymy na to, ze nas to akurat nie spotka [emoji6]

Dziś i jutro mam wolne, zaraz się biorę za oglądanie Chylki [emoji16], po drodze kupiłam duże lody, a co należy mi się dzisiaj [emoji14]
Należy! Miłego oglądania!

reklama
Do góry