reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jasne, wyśle Ci to co mam w wiadomości. Wiesz ja planowałam wziąć immunoglobuliny tylko że ja nie miałam recepty i nikt nie chciał mi jej wystawić.. Nawet docent.. Moje cytokiny wyglądały lepiej i to przed immunosupresja które pewnie pomogła. Jeśli Ty już ja miałaś to faktycznie Ivig powinien Ci pomóc.. znalazłam jedynego lekarza który chciał mi je podać w Warszawie ale jemu przestałam ufać.. Negowal wszystkie Zalecenia docenta i stwierdził że nie mam brać accofilu podskornie tylko domacicznie co w moim przypadku było błędem! Więc zrezygnowałam... Ale naczytalam się sporo o Ivig. Czy masz na recepcie 15gr ? dawka zależy od wagi, ile ważysz ? Podanie w IV Clinic to chyba 400 zł więc zaoszczędzilabys jakieś 2300... Zobacz co docent powie zanim się na nie zdecydujesz.. On jak widzi że coś innego nie pomaga ti może Ci je też zasugerować choć pewnie na szczepienia będzie namawiał..
Mi obliczył dawke 20 g wiec trochę więcej niż Tobie. A co do szczepień to nie chce ich! Bo po ostatnich jeszcze z moim m nie tych pikowanych moje badania były dramatyczne wiec nie chce ryzykować. Zerszta robiłam HLA w RCKiK w Katowicach ze 100 innymi mężczyznami niż moj mąż i wyszedł test dodatni. Obawiam się ze tylko mi to zostało chyba ze wejść na immunosupresyjne od teraz do 21 dnia cyklu przed transferem a potem poleciec na sterydzie??? Hmmm zobaczymy co powie docent. Dzięki za wsparcie !!!

Mi obliczył dawke 20 g wiec trochę więcej niż Tobie. A co do szczepień to nie chce ich! Bo po ostatnich jeszcze z moim m nie tych pikowanych moje badania były dramatyczne wiec nie chce ryzykować. Zerszta robiłam HLA w RCKiK w Katowicach ze 100 innymi mężczyznami niż moj mąż i wyszedł test dodatni. Obawiam się ze tylko mi to zostało chyba ze wejść na immunosupresyjne od teraz do 21 dnia cyklu przed transferem a potem poleciec na sterydzie??? Hmmm zobaczymy co powie docent. Dzięki za wsparcie !!!
Z tą dawka immunoglobulin to są różne podejścia.. Mnie Litmanowicz też 20gr zlecił ale wiem że prof Pituch przy tej wadze zleca 15gr i tak kilka dziewczyn też brało..jeśli ważysz tak około 63 to myślę że 15gr wystarczy..

Dziewczyny mam wyniki. 2 dpt. Beta 42,5 progesteron 162 . Przyjęłam w dniu transferu pół ampułki pregnylu. Czy progesteron nie jest za wysoko?? Ostatnio w drugim dniu weryfikacji przy crio miałam coś koło 20
Bardzo duży progesteron, jeszcze takiego nie widziałam. nie wiem może pregnyl jakoś wzmaga wytwarzanie proga, Ty masz swój plus leki tak? Bardziej bym się martwila gdyby za niski był niż wysoki ;)

Bardzo duży progesteron, jeszcze takiego nie widziałam. nie wiem może pregnyl jakoś wzmaga wytwarzanie proga, Ty masz swój plus leki tak? Bardziej bym się martwila gdyby za niski był niż wysoki ;)
No masakra. Czytałam że wzmaga ale nie wiedziałam że aż tak , a ja przyjęłam jedną dawkę przed punkcja 11.01 i pół ampułki w dzień transferu czyli dwa dni temu. Lekarz powiedział że wyniki ok. I mam brać leki tak jak na rozpisce. Estrofem 3×1 luteine 3×2. A nie widziałam wyników wcześniej zanim zadzwonił i nie zapytałam, no ale masz rację najważniejsze że nie za mało. Następną weryfikacja 22.01 Bazylia wpisz mnie proszę do kalendarza.
Teraz czekamy na Ciebie Aduś i Cikulinkę

Dziewczyny pytanie za sto punktów . Jak to jest z przerwami między stymulacja a kolejna ? Tak jak ja teraz miałam stymulację i punkcję , powinnam odczekać ? Miałam słabe komórki to wiadomo ze lepiej je podrasować ale czy tylko dlatego przerwa czy porostu nie robi się cykl po cyklu stymulacji ?

reklama
Dziewczyny mam wyniki. 2 dpt. Beta 42,5 progesteron 162 . Przyjęłam w dniu transferu pół ampułki pregnylu. Czy progesteron nie jest za wysoko?? Ostatnio w drugim dniu weryfikacji przy crio miałam coś koło 20

Ładny progesteron szkoda ze ja nie mogę sprawdzić jaki ja mam. Tez przyjmuje 3x po 2 kapsułki utrogestanu (2x100mg)

Do góry