reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć, pisałam ostatni raz 8 dni temu. Procedura w Parens dla przypomnienia. Najpierw słaby rozwój zarodków w 3 dobie, potem cud i 2 dotrwały do blastocysty ale jakość bez szału: 4cb i 4bc.
Podali obywa.

Generalnie już od stymulacji bolały mnie piersi. Przedwczoraj, 6 dpt były ogromne i bardzo bolały.

Wczoraj zaczęło coś się dziać. Około 15 zaczęłam się źle czuć. Czułam niepokój i jakby ciśnienie w głowie. Standardowo mam raczej niskie max 100/70 ale i czasem niższe.

Wczoraj miałam nawet 143/93 i bardzo dziwny lęk.

Pojechałam do przychodni wieczornej, opowiedziałam wszystko, ale lekarz zrzucił to na stres.

Około godz. 23 wszystko przeszło, czułam, że ciśnienie spadło, mierzyłam było już ok.
Ale zauważyłam,że piersi klapły i już tylko lekko ćmią, nie ma takiego ogromnego bólu. Czułam, że to koniec.

Dzisiaj (8dpt) zaplanowałam rano betę.
Zrobiłam ją i wynik już właśnie doszedł i jest 77, więc jestem w szoku.

I mam w związku z tym pytanie czy brak bólu piersi zawsze oznacza coś złego? I czy na tak wczesnym etapie czyli 6,7dpt beta mogła być wyższa a wynik 77 to może być już tendencja spadkowa?

Jestem cała w nerwach, przepraszam za długi post ale nigdy, przez 8 lat starań nie widziałam dodatniej bety.
To jest bardzo ladna beta :)
Mnie piersi wogole nie bolaly, ani nie byly nabrzmiale, a jestem w 19tc.
Gratulacje!

reklama
EEEE co ty kochanie. Przeciez juz mnie troche znasz :) Chcialam nabrac wczoraj troche dystansu :) Zaraz wstawiam kalendarz 👍
Przejmować się takimi łajzami, szkoda czasu. Ja nie żałuje in vitro i mam gdzieś co kto myśli. Mało tego nie planuję się z tego spowiadać bo nie uważam to za grzech. Nikomu krzywdy nie wyrządziliśmy, mamy z mężem naszą córeczkę. Dzięki in vitro ona jest, żyje. Fajnie się rozwija, cieszę się, że mogę ją poznawać każdego dnia. Trud macierzyństwa też nie jest taki ciężki, bo wiem, wcale mogła z nami nie być. Miłego dnia dziewczyny:)

Cześć, pisałam ostatni raz 8 dni temu. Procedura w Parens dla przypomnienia. Najpierw słaby rozwój zarodków w 3 dobie, potem cud i 2 dotrwały do blastocysty ale jakość bez szału: 4cb i 4bc.
Podali obywa.

Generalnie już od stymulacji bolały mnie piersi. Przedwczoraj, 6 dpt były ogromne i bardzo bolały.

Wczoraj zaczęło coś się dziać. Około 15 zaczęłam się źle czuć. Czułam niepokój i jakby ciśnienie w głowie. Standardowo mam raczej niskie max 100/70 ale i czasem niższe.

Wczoraj miałam nawet 143/93 i bardzo dziwny lęk.

Pojechałam do przychodni wieczornej, opowiedziałam wszystko, ale lekarz zrzucił to na stres.

Około godz. 23 wszystko przeszło, czułam, że ciśnienie spadło, mierzyłam było już ok.
Ale zauważyłam,że piersi klapły i już tylko lekko ćmią, nie ma takiego ogromnego bólu. Czułam, że to koniec.

Dzisiaj (8dpt) zaplanowałam rano betę.
Zrobiłam ją i wynik już właśnie doszedł i jest 77, więc jestem w szoku.

I mam w związku z tym pytanie czy brak bólu piersi zawsze oznacza coś złego? I czy na tak wczesnym etapie czyli 6,7dpt beta mogła być wyższa a wynik 77 to może być już tendencja spadkowa?

Jestem cała w nerwach, przepraszam za długi post ale nigdy, przez 8 lat starań nie widziałam dodatniej bety.
Wygląda to bardzo dobrze! Ja na moje oko conajmniej 1 się ładnie zaimplantowal.. Rób betę za 2 dni to będziesz wiedzieć jak rośnie ale poziom wyjściowy idealny - zobacz w tabelce..

Załączniki

• received_632939277447822.jpeg
    received_632939277447822.jpeg
    108,6 KB · Wyświetleń: 121
Wygląda to bardzo dobrze! Ja na moje oko conajmniej 1 się ładnie zaimplantowal.. Rób betę za 2 dni to będziesz wiedzieć jak rośnie ale poziom wyjściowy idealny - zobacz w tabelce..
Ciekawa tabelka. U mnie beta była tak niska, że w żadnym dniu nie mieściła się w zakresie tej tabelki.

Nie umiem udostępnić, jak wejdziesz na fb na stronę Kliniki Bocian to w filmach masz nagranie Nieudane Invitro co dalej wywiad z Mrugaczem. Właściwie to bardzie Q&A niż wywiad ale jest tam poruszany temat badania zarodków 😊
To ten ponad godzinny wywiad? A pamiętasz mniej więcej w którym momencie mówi o badaniu zarodków?

Ciekawa tabelka. U mnie beta była tak niska, że w żadnym dniu nie mieściła się w zakresie tej tabelki.
U mnie w ciąży z synem też poniżej minimalnych wartości w każdym dniu w którym badalam a jednak się udało.. Tym razem pierwszy wynik poniżej środka potem każdy następny już w środku lub tuż nad a ostatni z 17dpt już tuż przy maksymalnym... Każdy zarodek jak widać ma nieco inne tempo :tak:

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty😍😍😍

Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś❤❤❤

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😍😍😍Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout👍👍👍
Będzie sie działo ✊✊✊

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2020-01-17 @KarolinaJ79 - wizyta u immunologa
2020-01-17 @Olusja1987 - USG - podglądanie jajek

2020-01-18 @cikulinka - transfer ❤
2020-01-18 @Aduś16 - USG serduszkowe
2020-01-20 @Tasza - podglądanie jajek
2020-01-20 @Dakita30 - wizyta kontrolna USG
2020-01-20 @fredka84 - BETA
2020-01-21 @Liliana87 - transfer❤
2020-01-21 @goffa13 - wizyta u lekarza prowadzącego
2020-01-22 @Camilleka - transfer❤
2020-01-24 @bazylia128 - wizyta w klinice - godz 13:00
2020-01-23 @juchaa_87 - USG ciążowe
2020-01-23 @Netiaskitchen - USG - podglądanie jajek
2020-01-23 @nadzieja xxx - prenatalne
2020-01-27 @Pola0702 - wizyta w klinice przed transferem
2020-01-29 @Waleczna36 - USG kontrolne po nieudanym transferze
2020-02-02 @Apola - USG genetyczne
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu
2020-02-07 @Czarna1985 - tel. wizyta z dc Paśnikiem
2020-02-10 @agulla84 - wizyta u dc Paśnika
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ
2020-02-20 @Sterlicja - USG połówkowe
2020-02-27 @Netiaskitchen - wizyta u dc Pasnika
2020-03-17 @Tasza - wizyta u dc Pasnika
2020-05-02 @Łucja_ku - termin porodu
2020-05-27 @goffa13 -termin porodu

2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu
2020-06-08 @nieagatka - termin porodu
2020-07-02 @Sterlicja - termin porodu
2020-07-08 @Apola - termin porodu

2020-08-20 @sandra777.12 - termin porodu

🎂🎂🎂🍰🍰🍰🍾🍾🍾🍾
URODZINKI:

03.01 @Aneczka85_01
11.01 @Olusja1987
12.01 @bazylia128
29.01 @Śliwka12345
02.02 @Liliana87
16.02 @s.ols3404
23.02 @Dakita30
28.02 @Aduś16
01.03 @Ananasowa93
05.03 @Czarna1985
06.04 @Netiaskitchen
15.04 @Waleczna36
28.04 @fredka84
01.05 @Candygirl600
08.05 @sandra777.12
15.06 @cikulinka
15.06 @Wiórka
26.06 @Camilleka
07.07 @Artemida90
13-07 @Laurka2019
13.09 @Lola83
27.10 @anulka36
11.11 @KarolinaJ79
24.11 @Tasza
05.12 @nadzieja xxx

@KarolinaJ79 - powodzenia na wizycie i mocne ✊✊✊ zeby lekarz tak cie zdiagnozowal i leczyl abys jak najszybciej zaszła w swoja upragnioną ciąże ❤❤❤

@Olusja1987 - mocne ✊✊✊ za Twoje jajeczka 😍😍😍 Aby ich było dużo i dobrej jakośći ❤❤❤

@Artemida90 - Gratulujemy pomyślnego przebiegu transferu teraz tak jak piszesz mocno trzymaj kropusia i nie pozwol mu odejsc ✊✊✊

@Caro♤♤♤♤ - GRATULACJE ❤ ❤ ❤ Terazm mocne ✊✊✊ za wysoką BETE 😍😍😍

Dziewczynki czekamy na wieści od WAS 😍😍😍

INTERNET - jest rzeczą dobrą i zarazem złą. Anonimowość stanowi zarowno zalete jak i wade internetu. Czesto osoby korzystają z tego typu metod ponieważ w realu nigdy nie byly by w stanie odwaznie bronic swoich poglądów albo powiedziec czegos na głos. Ja naleze do osob, ktore bez problemu potrafią sie przyznac i do problemu jak i do swoich poglądów. Moje dziecko bedzie wiedziało, ze zeby sie urodzilo musielismy skorzystac z metod wspomaganego rozrodu. Jestem pewna ze nie bedzie mialo z tym problemu poniewaz odziedziczy NASZE geny 😍😍😍 I oby tych naszych dzieci rodzilo sie JAK NAJWIECEJ 👍👍👍 Bo to własnie one kiedys zawalcza o ten nasz kraj❤❤❤ Dlatego dziewczynki walczymy, działamy, zachodzimy w ciążę, orzeczywistniamy nasze marzenia, RODZIMY 😍😍😍 przede wszystkim dla nas samych a przy okazaji dla dobra społecznego :-D:-D:-D
INTERNET - Jest rzecza dobrą bo: dzieki temu tutaj jestesmy wspolnie, poznalysmy sie, wspieramy
i wygrywamy tą walkę ❤❤❤

Miłego dnia 💋💋💋😍😍😍😍

reklama
Do góry