reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To współczuję tyle czekania i stresowania się [emoji50]. Ja robię w 7 dpt na własną rękę.
Wczoraj właśnie wysłałam wyniki na trombofilię w razie czego, bo mam wizytę u naszego docenta pod koniec stycznia, a na to się trochę czeka, więc zrobiłam na zaś
Bety tu nie robią - test mam za 2 tyg zrobić

reklama
W poniedziałek, 7dpt...
Już pisałam, że wizyta u Paśnika zaklepana pod koniec stycznia w razie czego, więc od razu będę działać
Oby nie była potrzebna!!! Ja miałam umówiona w Gamecie w 9dpt i okazała się nie potrzebna jak na tamten moment. Dobrze że masz w razie W bo łatwiej wtedy jakoś plan w głowie układać..

na moje pytanie: dlaczego? odpowiedział- nie wiem jak Pani była stymulowana, bo te komórki od razu mi się nie podobały, ale resztę powie Pani lekarz. dalej było - mogę odwołać nasze spotkanie z 13.15 ? ja tylko dałam radę wydusić ok. lekarz na wizycie odpowiedział mi, że przyszliśmy z męskim problemem, a tutaj pojawia się żeński. zaproponowała, żeby od razy podejść do kolejnej stymulacji, w której można uzyskać lepszej jakości komórki. Ale tak ryczałam, że mogłam coś przekręcić. jesteśmy umówieni jutro do niej to wypytam o więcej. emocje już mi trochę opadły i dopatrzyłam się po analizie wszystkiego, że stymulację miałam rozpoczętą 7 dnia cyklu. nie wiem czy to ma wpływ, ale wszędzie czytam, ze stymulację rozpoczyna się w 1-3 dniu cyklu. i tak mi też lekarka na wizycie poniedziałkowej powiedziała.

W której klinice ?

To współczuję tyle czekania i stresowania się [emoji50]. Ja robię w 7 dpt na własną rękę.
Wczoraj właśnie wysłałam wyniki na trombofilię w razie czego, bo mam wizytę u naszego docenta pod koniec stycznia, a na to się trochę czeka, więc zrobiłam na zaś

No niestety nie pójdę sobie na betę z ulicy, a isc do rodzinnego po skierowanie i tłumaczyć się z tego po co mi to badanie jakoś nie napawa mnie optymizmem. No i czekanie kilka dni na wynik.... to i tak wole robić test kilka dni pod rząd

Laski. Pytanie z ciekawości. Na menopurze jest podziałka chyba od 60j w górę. Kiedy przyjmuje się takie niskiw dawki? Na samym przygotowaniu do transferu bez punkcji?
Nie brałam menopuru tylko gonal f, ale to chyba ten sam skład... do punkcji miałam dawkę 185u a do transferu crio 50u wiec pewnie tak jest jak piszesz 😛

reklama
Do góry