reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewuszki mam pytanie . Jak to jest z progesteronem przy świeżym transferze, punkcja potem transfer. Czy prpgesteron jest naturalnie wydzielany ?? Czy nie , tak jak w cyklu sztucznym ?? Nurtuje mnie to pytanie ???

Dziewczęta wiem że już pisałam ale potrzebuje na cito metypred bo mama będzie mi wysyłać leki w poniedziałek (jeśli będzie serduszko) i potrzebuje choć jakiś zapas metypredu bo skończy mi się a jest bardzo prawdopodobne że docent mi wydłuży..Nawet jeśli poproszę o receptę docenta to małe szanse że zdąży dojść od niego pocztą w porę, czy któraś może poratowac choć połowa opakowania metypred jeśli zalega którejś? Bardzo dziękuję!!!
Aduś teraz są erecepty przychodzą na sms. Podaje się w aptece pesel i realizuje spróbuj może Tobie wyślę, nje bedziesz musiała kominować.

Beach barowi też bym się nie oparła[emoji38] szczególnie schłodzonej IPIE albo niefiltrowanemu cydrowi[emoji4][emoji2956][emoji2956]

A wolny basen to ile długości na godzinę? Ja pływam bez szału, z przerwami na h wychodzi mi 70 długości? Tyle pływać? Mniej?

Połowę tego 😜
Ty jak niezła motorówka na tym basenie.... Ja robiłam ok 40 długości po transferze, zazwyczaj robię ok 60. I do pozytywnej bety byłam ze 2 razy, tak to głównie spacery.

Czyli można iść do apteki z samym kodem i peselem ? Moja mama będzie mogła w moim imieniu to wykupić jak kod i PESEL poda?

Si seniorita, mój mąż mi często wykupuje recepty bo pod praca ma aptekę. Podaje mój pesel i ten kod z recepty (moja przychodnia wysyła na sms) i tyle.

Miłego dnia wszystkim życzę 😊za oknem wstało słoneczko, a ja już 2 godziny na nogach 😀

My już na pierwszą drzemke idziemy 😂 dzidzia wstała o 6 a o 8:30 jest już rąk zmęczona dniem, że musi iść spać. A mama z przyjemnością idzie spać razem z nią 😁

Dziewuszki mam pytanie . Jak to jest z progesteronem przy świeżym transferze, punkcja potem transfer. Czy prpgesteron jest naturalnie wydzielany ?? Czy nie , tak jak w cyklu sztucznym ?? Nurtuje mnie to pytanie ???

Też dostajesz progesteron, bo przy punkcji mogło być uszkodzone ciałko żółte w jajniku, więc lekarze wola się zabezpieczyć.

hmmm to dlaczego placisz wiecej przy crio niz przy swiezym. U mnie dlatego ze jest własnie naciecie otoczki przy mrozonym, zeby ulatwic zarodkowi.
Widzisz, nie mam pojęcia.. może zapytam w rejestracji jak pojedziemy na transfer, czy to możliwe, ze jedna klinika A mają inne ceny. No ale jestem pewna,ze tego nie robią z automatu przy crio, bo nie proponowalby nam tego jako dodatkowy zabieg.

Hej dziewczyny poratujcie interpretacją! Robię badania różne po tych dwóch porażkach i wyszedł mi antykoagulant tocznia dodatni... Ale obok jest jakis zakres referencyjny i z niego by winikało że jest ujemny.. ? Jak mam to rozumiec?? Help mądre głowy!

Załączniki

• 20200115_084759_Burst01.jpg
    20200115_084759_Burst01.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 57
reklama
Si seniorita, mój mąż mi często wykupuje recepty bo pod praca ma aptekę. Podaje mój pesel i ten kod z recepty (moja przychodnia wysyła na sms) i tyle.

My już na pierwszą drzemke idziemy 😂 dzidzia wstała o 6 a o 8:30 jest już rąk zmęczona dniem, że musi iść spać. A mama z przyjemnością idzie spać razem z nią 😁

Też dostajesz progesteron, bo przy punkcji mogło być uszkodzone ciałko żółte w jajniku, więc lekarze wola się zabezpieczyć.
Dziękuję za informację. Jutro transfer i oczywiście zaczynam świrować. Biore 3×1 estrofem i luteine 3×2 i zastanawiam się czy to nie za mało. W dniu punkcji 4 dni tem prog 5

Do góry