reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewuszki mam pytanie . Jak to jest z progesteronem przy świeżym transferze, punkcja potem transfer. Czy prpgesteron jest naturalnie wydzielany ?? Czy nie , tak jak w cyklu sztucznym ?? Nurtuje mnie to pytanie ???

Dziewczęta wiem że już pisałam ale potrzebuje na cito metypred bo mama będzie mi wysyłać leki w poniedziałek (jeśli będzie serduszko) i potrzebuje choć jakiś zapas metypredu bo skończy mi się a jest bardzo prawdopodobne że docent mi wydłuży..Nawet jeśli poproszę o receptę docenta to małe szanse że zdąży dojść od niego pocztą w porę, czy któraś może poratowac choć połowa opakowania metypred jeśli zalega którejś? Bardzo dziękuję!!!
Aduś teraz są erecepty przychodzą na sms. Podaje się w aptece pesel i realizuje spróbuj może Tobie wyślę, nje bedziesz musiała kominować.

Beach barowi też bym się nie oparła[emoji38] szczególnie schłodzonej IPIE albo niefiltrowanemu cydrowi[emoji4][emoji2956][emoji2956]

A wolny basen to ile długości na godzinę? Ja pływam bez szału, z przerwami na h wychodzi mi 70 długości? Tyle pływać? Mniej?

Połowę tego 😜
Ty jak niezła motorówka na tym basenie.... Ja robiłam ok 40 długości po transferze, zazwyczaj robię ok 60. I do pozytywnej bety byłam ze 2 razy, tak to głównie spacery.

Czyli można iść do apteki z samym kodem i peselem ? Moja mama będzie mogła w moim imieniu to wykupić jak kod i PESEL poda?

Si seniorita, mój mąż mi często wykupuje recepty bo pod praca ma aptekę. Podaje mój pesel i ten kod z recepty (moja przychodnia wysyła na sms) i tyle.

Miłego dnia wszystkim życzę 😊za oknem wstało słoneczko, a ja już 2 godziny na nogach 😀

My już na pierwszą drzemke idziemy 😂 dzidzia wstała o 6 a o 8:30 jest już rąk zmęczona dniem, że musi iść spać. A mama z przyjemnością idzie spać razem z nią 😁

Dziewuszki mam pytanie . Jak to jest z progesteronem przy świeżym transferze, punkcja potem transfer. Czy prpgesteron jest naturalnie wydzielany ?? Czy nie , tak jak w cyklu sztucznym ?? Nurtuje mnie to pytanie ???

Też dostajesz progesteron, bo przy punkcji mogło być uszkodzone ciałko żółte w jajniku, więc lekarze wola się zabezpieczyć.

hmmm to dlaczego placisz wiecej przy crio niz przy swiezym. U mnie dlatego ze jest własnie naciecie otoczki przy mrozonym, zeby ulatwic zarodkowi.
Widzisz, nie mam pojęcia.. może zapytam w rejestracji jak pojedziemy na transfer, czy to możliwe, ze jedna klinika A mają inne ceny. No ale jestem pewna,ze tego nie robią z automatu przy crio, bo nie proponowalby nam tego jako dodatkowy zabieg.

Hej dziewczyny poratujcie interpretacją! Robię badania różne po tych dwóch porażkach i wyszedł mi antykoagulant tocznia dodatni... Ale obok jest jakis zakres referencyjny i z niego by winikało że jest ujemny.. ? Jak mam to rozumiec?? Help mądre głowy!

Załączniki

• 20200115_084759_Burst01.jpg
    20200115_084759_Burst01.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 59
reklama
Si seniorita, mój mąż mi często wykupuje recepty bo pod praca ma aptekę. Podaje mój pesel i ten kod z recepty (moja przychodnia wysyła na sms) i tyle.

My już na pierwszą drzemke idziemy 😂 dzidzia wstała o 6 a o 8:30 jest już rąk zmęczona dniem, że musi iść spać. A mama z przyjemnością idzie spać razem z nią 😁

Też dostajesz progesteron, bo przy punkcji mogło być uszkodzone ciałko żółte w jajniku, więc lekarze wola się zabezpieczyć.
Dziękuję za informację. Jutro transfer i oczywiście zaczynam świrować. Biore 3×1 estrofem i luteine 3×2 i zastanawiam się czy to nie za mało. W dniu punkcji 4 dni tem prog 5

Do góry