reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Koło PKP to jest invimed, który Ci polecam. U jakiego lekarza byłaś?
Ja że swojego jestem bardzo zadowolona, dobry kontakt przez maila i telefon, zazartuje, wytłumaczy wszystko.

Q10 nie bierz przy nk 13, bierz tylko dhea i ovarin. Dhea też potrafi podwyższa nk, ale nie tak jak q10, więc zostałaby przy jednej tabletce. Możesz zbadać sobie poziom i do tego dobrać dawkę.

Przemyśl czy chcesz zostać w tej klinice, dobre laboratorium też ma znaczenie!

To ja tak miałam, mój potrafił 3-4 razy w roku iść na l4 a ja nic, nawet nie chciało mi się opuszczać sypialni jak on był chory [emoji28]

Ale piękne uczucie!!! [emoji177][emoji177][emoji177] Wzruszaja mnie takie historie!
Ja się ze swoim umówiłam, że robimy wszystko żeby dotrwać 100 po ślubie, wtedy będzie mógł decydować czy wytrzyma jeszcze ze mną czy już nie [emoji23] i tak chłop odlicza w każdą rocznicę ślubu - jeszcze 93 lata razem [emoji23][emoji23][emoji23]

Przed stymulacja ostrożnie z ćwiczeniami, bo można uszkodzić pęcherzyki a tuż przed punkcja to jest bardzo niekomfortowe, bo jajniki są powiększone i to boli. Ale spokojny ruch typu spacer, basen w wolnym tempie jest ok. Rower już odpada!
Po transferze zalecany jest delikatny ruch przez pierwsze 2-3 dni, potem można ćwiczyć bez podnoszenia ciężarow i bez wielkiego obciążenia organizmu of kors. Ja stosowałam ten sam ruch co przed stymulacja czyli basen i spacery. To było lato, więc każdy spacer konczylismy w beach barze nad Odrą, jakoś nie miałam problemów by namówić męża na te spacery [emoji23]
Beach barowi też bym się nie oparła[emoji38] szczególnie schłodzonej IPIE albo niefiltrowanemu cydrowi[emoji4][emoji2956][emoji2956]

A wolny basen to ile długości na godzinę? Ja pływam bez szału, z przerwami na h wychodzi mi 70 długości? Tyle pływać? Mniej?

No wlasnie u nas w Gamecie to jest jako dodatkowy zabieg.. ciekawe od czego to zależy..A to kosztuje ponad 500zl.. I z tym embrio glue juz zglupialam bo to kosztuje rzeczywiście 280 ale teraz patrzę w cennik i jest jeszcze taki za ponad 1tyś.. I nie wiem o którym on mówił.. A wspominał,ze to podłoże dla kobiet po niepowodzeniu.. już się wystraszyłam.. sam transfer crio 1800.

Tak, mój mąż to jest niezły agent, zawsze robi jaja w towarzystwie. Chyba sie dobrze dobraliśmy;)

Ja mam tak,ze jak zostaje sama to nie tyle, ze się boję ale nie ma opcji,ze zasnę jak nie ma męża w domu. Przysne na chwile i pobudka. Na czujce. Tzn, jak wyjdzie gdzieś na spotkanie z kolegami i jakies alko to nie ma bata, póki nie wróci nie zasnę. Czasami zmęczona jestem jak bóbr, ale się martwię i tyle. Jak wiem,ze jesteś pracy lub na jakimś szkoleniu to jest trochę inaczej. No na pewno nie jest komfortowo byc samej. Nie wiem jak ja to ogarnę jak maz wyjedzie do pracy na dłużej.. będę musiała jakos to przetrwać. Szkoda,ze moj kot nie chce spać ze mną w łóżku. Robil to tylko jak byl malutki A teraz śpi w swoim wyrku;)
I rzeczywiście wolne w tygodniu jest dłuższe niż w weekend
emoji1787.png
emoji23.png
Bo przy tych wyjściach z kolegami i po alko to my sobie wyobrażamy już niewiadomo co 🤣🤣🤣 tez nie zasnę, nie ma siły!
Moj mnie ostatnio miło zaskoczył, bo wrócił aż o 22 do chaty, bo przygotowujemy się do transferu, chyba dorósł 😜😜😜 😱😱😱
No ale to fakt, ze jak jesteśmy same to nadsłuchujemy.
Ja mam koteka co zajmuje miejsce męża jak go nie ma 🤣, a jak wroci to walka o miejscowe 😛😛😛

Cześć dziewczyny jestem tu nowa to będzie mój pierwszy raz z in vitro zaczęłam długim protokołem jestem na anty ale tylko 1 opakowanie od 12dc zaczęłam zastrzyki z gonapeptylu co 2 dzień po 5 zastrzyku dopadł mnie straszny katar zatkany nos po 6 całą noc wymiotowałam mam mdłości czy któraż z was też miała takie skutki uboczne? Po jakim czasie to minęło?

Poproś go o e-receptę. Wysle Ci kod i z nr PESEL Ci wystarczy. Nie mając nawet profilu zaufanego. Nam dzis dal taka receptę. Myślał,że jeszcze nie mamy e pacjenta. A jak będzie miała profil to przyjdzie Ci ta recepta po prostu smsem.;)
Czyli można iść do apteki z samym kodem i peselem ? Moja mama będzie mogła w moim imieniu to wykupić jak kod i PESEL poda?

Ona jest beznadziejna ewidentnie nie z Twojego powodu!!! Złożyłabym reklamację tej procedury i zmieniła klinikę.

Kochana moja gin to nie lekarz z kliniki . Do niej chodzę bo ona jako jedyny lekarz chce pomóc w ewentualnej ciąży z encortonem i heparyna bo jak to każdy lekarz a było ich sporo twierdzi ze nie potrzeba przy moich mutacjach heparyny a o encorton nawet nie wspomnę . Miałam wizytę u niej zaklepana jak dowiedziałam się kiedy punkcja by ona wypisała receptę na leki do transferu . Przed wizyta u niej zadzwonil lekarz z kliniki z ta zła nowina o komórce

Nie musisz mieć profilu zaufanego z wystarczy że lekarz który wypisze Ci receptę będzie na tyle życzliwy że wyśle Ci smsem KOD e-recepty i w aptece podajesz 4cyfrowy kod i numer PESEL i w aptece mają już wgląd do e-recepty. Wiem bo sama zakładałam ten profil, też mi się nie udało, ale zawsze jak proszę o receptę to z rejestracji od lekarza dostaje SMS z kodem i to wystarcza :)
Oj to dobrze... Nie miałam o tym pojęcia! Bo dziś już trochę przekleństw poleciało jak próbowałam założyć ten profil.. To odpisze docentowi i o kod poproszę :)

reklama
Do góry