reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

`Byliście z małą ? Ja sie troche obijalam. Rano troche dłuzej pospałam, pozniej na caly dom słuchałam winyla jakies mega stare przeboje ale dobrze nastrajające. Pol dnia biegałam w pizamie drugie pol spedzalam czas z moja mama a teraz jestem sama na noc i troche sie cykam [emoji1] Nie odpisalas czy bralas zastrzyki w lodowke przenośną?
Tak z małą. Torbę termiczną dostałam. Mam nadzieję że spełniła swoją funkcję...

reklama
A nie tlumaczylam tyle razy ze wlasnie takie male pierdoly ciesza najbardziej i ze wlasnie teraz musimy o to dbac [emoji7] Ale mialas super dzien [emoji173] kawa i ciacho wygladają obłędnie :D Ten twoj męzus tez ma chyba duze poczucie humoru :D lubie takich :) Widac z opisu ze tryskasz radoscia [emoji173]bardzo sie ciesze :) Stolik super i wogole zakupy fajne. A teraz tak: Co do nacięcia otoczki to przeciez w Gametaprzy CRIO transferze masz zapewnione zawsze. Przynajmniej u mnie tak jest ze jak jest criotransfer to z assisted hatching czyli naciecie i wtedy jest drozej ale bez tego nie robia. Ja za crio z ah i dodatkowo embrioglue place 2080 zl, Embrioglue kosztuje 280 zł. Myslalam ze w kazdej Gamecie tak jest. Tak czy innaczej napewno powinnas skorzystac z ah. Co do embrioglue to nie wiem jak sie pytalam mojego d to powiedzial ze fakt jeszcze nie ma pewnosci co do skutecznosci ale gdyby on byl na moim miejscu to by sobie to zrobil. Wiec ja robilam :) zszkokowalas mnie tym ze przy ah moze byc ciaza mnoga :) Nikt mi tego nie mowil... A niech ta i bedzie mnoga :) Ja bym chetnie przygarnela :) Tak wlasnie czytam o encorton to kurcze duza masz ta dawke. A moze wlasnie to pomoze ? trzymam[emoji110][emoji110][emoji110] Zarodki masz piekne. Tez bym brala po jednym zeby miec wiecej szans. Transfer w Dzien Babci a ty masz zawsze babcie przy sobie to napewno Ci pomoze :)
No własnie ja uwielbiam takie wolne dni w tygodniu bo jest tak inaczej niz w weekend. I tak sobie nawet dzisiaj pomyslalam kurcze jaki ten dzien jest dlugi, mozna tyle zrobic i tak fajnie spedzic czas a w pracy to tak szybko leci ze nawet nie wiem kiedy juz jest wieczor... Ale jutro juz ide do pracy bo dzisiaj oczywiscie mialam ze dwa telefony co maja robic. /juz pisalam ze dzisiaj jestem sama i bede sie bala sama spac, Ciagle sprawdzam czy napewn dom pozamykany. I nie wiem jak to u was jest ale ja jak sie boje to specjalnie nasluchuje jak cos stuknie puknie. Caly czas zawracam na to uwage czego normalnie pewnie bym nawet nie uslyszala :)
No wlasnie u nas w Gamecie to jest jako dodatkowy zabieg.. ciekawe od czego to zależy..A to kosztuje ponad 500zl.. I z tym embrio glue juz zglupialam bo to kosztuje rzeczywiście 280 ale teraz patrzę w cennik i jest jeszcze taki za ponad 1tyś.. I nie wiem o którym on mówił.. A wspominał,ze to podłoże dla kobiet po niepowodzeniu.. już się wystraszyłam.. sam transfer crio 1800.

Tak, mój mąż to jest niezły agent, zawsze robi jaja w towarzystwie. Chyba sie dobrze dobraliśmy;)

Ja mam tak,ze jak zostaje sama to nie tyle, ze się boję ale nie ma opcji,ze zasnę jak nie ma męża w domu. Przysne na chwile i pobudka. Na czujce. Tzn, jak wyjdzie gdzieś na spotkanie z kolegami i jakies alko to nie ma bata, póki nie wróci nie zasnę. Czasami zmęczona jestem jak bóbr, ale się martwię i tyle. Jak wiem,ze jesteś pracy lub na jakimś szkoleniu to jest trochę inaczej. No na pewno nie jest komfortowo byc samej. Nie wiem jak ja to ogarnę jak maz wyjedzie do pracy na dłużej.. będę musiała jakos to przetrwać. Szkoda,ze moj kot nie chce spać ze mną w łóżku. Robil to tylko jak byl malutki A teraz śpi w swoim wyrku;)
I rzeczywiście wolne w tygodniu jest dłuższe niż w weekend [emoji1787][emoji23]

Miałaś rację! To że niby to proste to teraz! Próbowałam dziś założyć ten profil zaufany i lipa.. Mam e dowód ale nie pamiętam PINu a przez bank się nie udaje.. I dupa! Nie będę mieć e-recepty.. Muszę jakiś choć pół opakowania wytrzasnac tego metypredu do przyszłego tygodnia bo docent odpisał że zmniejszymy po 8tc do 10tc całkiem więc cholera zabraknie :baffled: Taki tani lek a jako jedyny mi zabraknie, jak a to zrobiłam....:eek:
Poproś go o e-receptę. Wysle Ci kod i z nr PESEL Ci wystarczy. Nie mając nawet profilu zaufanego. Nam dzis dal taka receptę. Myślał,że jeszcze nie mamy e pacjenta. A jak będzie miała profil to przyjdzie Ci ta recepta po prostu smsem.;)

Nawet wyciągnęłam cennik.
20200114_220503.jpeg

Miałaś rację! To że niby to proste to teraz! Próbowałam dziś założyć ten profil zaufany i lipa.. Mam e dowód ale nie pamiętam PINu a przez bank się nie udaje.. I dupa! Nie będę mieć e-recepty.. Muszę jakiś choć pół opakowania wytrzasnac tego metypredu do przyszłego tygodnia bo docent odpisał że zmniejszymy po 8tc do 10tc całkiem więc cholera zabraknie :baffled: Taki tani lek a jako jedyny mi zabraknie, jak a to zrobiłam....:eek:
Nie musisz mieć profilu zaufanego z wystarczy że lekarz który wypisze Ci receptę będzie na tyle życzliwy że wyśle Ci smsem KOD e-recepty i w aptece podajesz 4cyfrowy kod i numer PESEL i w aptece mają już wgląd do e-recepty. Wiem bo sama zakładałam ten profil, też mi się nie udało, ale zawsze jak proszę o receptę to z rejestracji od lekarza dostaje SMS z kodem i to wystarcza :)

reklama
Do góry