reklama
bazylia128
Fanka BB :)
UMMMMM chce to zjescTo ja wrzucę żołądeczki zamarynowane[emoji3] jutro okaże się co i jak z nimi @bazylia128 patrz[emoji39]Zobacz załącznik 1068397Zobacz załącznik 1068398

Liliana87
Netiaskitchen
KusząceTo ja wrzucę żołądeczki zamarynowane[emoji3] jutro okaże się co i jak z nimi @bazylia128 patrz[emoji39]Zobacz załącznik 1068397Zobacz załącznik 1068398

ilmenau
Dużo osób tez poleca klinikę we Wrocławiu koło PKP a my osobiście byliśmy tam i powiem szczerze ze gorzej nikt nas nie potraktować na pierwszej wizycie jak tam. Lekarz wogole jakby łaske robił ze nas przyjął![]()
Koło PKP to jest invimed, który Ci polecam. U jakiego lekarza byłaś?
Ja że swojego jestem bardzo zadowolona, dobry kontakt przez maila i telefon, zazartuje, wytłumaczy wszystko.
Q10 nie bierz przy nk 13, bierz tylko dhea i ovarin. Dhea też potrafi podwyższa nk, ale nie tak jak q10, więc zostałaby przy jednej tabletce. Możesz zbadać sobie poziom i do tego dobrać dawkę.
Przemyśl czy chcesz zostać w tej klinice, dobre laboratorium też ma znaczenie!
Masz dobrego czuja.Obyś miała racjęAle to musi być trop z tą immunologią, bo ja bardzo rzadko choruję. Nawet teraz jak mój M przychodzi przeziębiony to mnie zwykle nic nie bierze.
To ja tak miałam, mój potrafił 3-4 razy w roku iść na l4 a ja nic, nawet nie chciało mi się opuszczać sypialni jak on był chory

A dziadkowie mojego męża już 2 lata temu świętowali 70 rocznicę ślubu! Nie 50lecie małżeństwa, a 70lat po ślubie ☺ Dziś dziadziu ma 92 lata, babcia 93 i od 72 lat są mężem i żoną, łezka się w oku kręci jak się na nich patrzy, jak Dziadziu zakłada Babci pantofle, bo Ona już nie daje rady... taki wzór miłości dla mnie i męża, liczę na to, że nasza starość choć w pewnym stopniu będzie podobna do ich i że nadal będziemy darzyć się takim uczuciem i miłością![]()
Ale piękne uczucie!!!

Ja się ze swoim umówiłam, że robimy wszystko żeby dotrwać 100 po ślubie, wtedy będzie mógł decydować czy wytrzyma jeszcze ze mną czy już nie

Ooo dobry temat poruszyłaś, bo już miałam was pytać o ruch w trakcie procedury. Pytałam wczoraj na wizycie o basen i ćwiczenia na wiosłach czy można. Dr powiedziała, że do 5dc tak, potem już raczej nie bo intensywność może szkodzić, bo jajniki rosną, ból itp. Ale nie dopytałam szczegółowo. Tu chodzi o to, że ja mogę mieć dyskomfort i ból z.powodu uciskania mięśniami napęczniałych jajników, czy bardziej o to że ten ucisk spowoduje naruszenie/pęknięcie tych pęcherzyków???
Może głupio dywaguję ale chciałabym wiedzieć. Trochę mnie to zasmuciło, bo spprt raczej konstruktywnie odciąga mi myśli, no i endorfinki też robią robotę.
Jak to jest według was laski z wysiłkiem fizycznym przed punkcją i po transferze??? W kwestii można/nie można, pomijając w ogóle samopoczucie.
Przed stymulacja ostrożnie z ćwiczeniami, bo można uszkodzić pęcherzyki a tuż przed punkcja to jest bardzo niekomfortowe, bo jajniki są powiększone i to boli. Ale spokojny ruch typu spacer, basen w wolnym tempie jest ok. Rower już odpada!
Po transferze zalecany jest delikatny ruch przez pierwsze 2-3 dni, potem można ćwiczyć bez podnoszenia ciężarow i bez wielkiego obciążenia organizmu of kors. Ja stosowałam ten sam ruch co przed stymulacja czyli basen i spacery. To było lato, więc każdy spacer konczylismy w beach barze nad Odrą, jakoś nie miałam problemów by namówić męża na te spacery

Netiaskitchen
Na razie dawałas link do artykułu. Chętnie zobaczę nagranie, ale to już jutro sobie odpalę, bo zaraz zmierzam do krainy snów![]()
Dziewczyny czy ja juzz wam pokazywalam wywiad w tv z moim DOn tam opowiada ogolnie o in vitro. Tylko od 5 minuty. Wtedy byl troche upasiony
teraz jest troche szuplejszy
![]()

Czarna1985
Hej moje kochane
Tak bardzo rozumiem cie Aneczka85.Tak mi przykro bo sama przez to przechodzilam
Mi przy drugiej stymulacji krotkim protokółem tez nie transferowali ani nie zamrozili zadnego zarodka. Stwierdzili że plemniki nie polaczyli sie z moimi jajeczkam. To byl dla nas szok.Dlaczego? Co ja zrobilam zle? Nie rozumialam tego i wylam ze 3 dni. Ale teraz po tym wszystkim to uwazam ze byla ich wina. Zaraz po ciazy biochemicznej dostalam leki to krotkiej stymulacji. Czulam się po nich bardzo zle. Dzwonilam do nich codziennie ze bialy plyn sie ze mnie wylewa. Ale oni oczywiście ze jest wszystko ok. Wiedzialam ze cos tu nie gra. Popadlam w depresje myslac ze to wszystko moja wina. Ale oni oczywiście nigdy sie do swojego błędu nie przyznają. Dzieki temu ze zmieniliśmy klinike udalo sie nam z 6 jajeczek zamrozic az 5wiec to jest dla nas sukces. U nas w uk nigdy nam nie zamrozili ani jednego. Dlatego dziewczyny jak czujecie ze cos nie tak nie marnujcie swojego czasu ,pieniedzy a przede wszystkim zdrowia...
Sorki ze sie tak rozpisalam ale serce mi pęka jak widzę jak przez błąd lekarzy tak musimy cierpieć
Tak bardzo rozumiem cie Aneczka85.Tak mi przykro bo sama przez to przechodzilam

Sorki ze sie tak rozpisalam ale serce mi pęka jak widzę jak przez błąd lekarzy tak musimy cierpieć
Ostatnia edycja:
Tasza
Ona jest beznadziejna ewidentnie nie z Twojego powodu!!! Złożyłabym reklamację tej procedury i zmieniła klinikę.Odechciało mi się poprostu . Siedzę pod gabinetem mojej gin i płacze .
Lekarz z kliniki powiedział ze możemy na dwa miechy zastosować antyki . Pójść długim protokołem . Serce mi tak wali tak mi złe [emoji24]
Jestem za słaba na to . Nie będę was dołować , każda z was przechodzi ciężkie chwile a ja jeszcze dobijam swoją beznadziejna historia
Czarna1985
Ale bym zjadla taka beze i przez Ciebie chyba zrobie w weekendChyba za długi byl wpis bo zdjęć nie chciało załączyć [emoji23]Zobacz załącznik 1068402Zobacz załącznik 1068403Zobacz załącznik 1068404

reklama
Tasza
Dzisiaj dostałam. A w.aptece spakowały mi leki do torebki termicznej. Menopur rozpuścił mi w zabiegowym.Dostałaś juz okres? Byłas po zastrzyki z lodowka czy bez?
Podziel się: