reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wiesz co wydaje mi się, że one mogą popękać w późniejszych dniach stymulacji. Może dziewczyny coś podpowiedza. Pamiętam, że jedna z dziewczyn po transferze grała w tenisa i ten transfer był udany 😉 także po transferze to już uważam jak się będziesz czuła na siłach 😉
Justi55 grała w tenisa po transferze...Opowiadała mi o tym. Tak bardzo nie wierzyła że się uda. A się udało. Wtedy... Znowu się popłakałam jak o niej pomyślałam. Nie odzywa się, nie odpisała na priv wiadomość. Nie chcę jej też zamęczać, ale martwię się jak sobie radzi

reklama
Mam pytanie mam mutacje genu mthfr
i biorę witaminy z grupy b dokładnie tej firmy Doctors Best Fully Active B-Complex 30 weg.kaps. I mam pytanie czy zawarty tam kwas foliowy wystarczy czy brać jeszcze dodatkowo?
Dobrze jest brać i metyle i zwykły kwas, tylko nie wiem w jakies proporcji.

Ooo dobry temat poruszyłaś, bo już miałam was pytać o ruch w trakcie procedury. Pytałam wczoraj na wizycie o basen i ćwiczenia na wiosłach czy można. Dr powiedziała, że do 5dc tak, potem już raczej nie bo intensywność może szkodzić, bo jajniki rosną, ból itp. Ale nie dopytałam szczegółowo. Tu chodzi o to, że ja mogę mieć dyskomfort i ból z.powodu uciskania mięśniami napęczniałych jajników, czy bardziej o to że ten ucisk spowoduje naruszenie/pęknięcie tych pęcherzyków???
Może głupio dywaguję ale chciałabym wiedzieć. Trochę mnie to zasmuciło, bo spprt raczej konstruktywnie odciąga mi myśli, no i endorfinki też robią robotę.

Jak to jest według was laski z wysiłkiem fizycznym przed punkcją i po transferze??? W kwestii można/nie można, pomijając w ogóle samopoczucie.
Ja tez sie nad tym zastanawialam jak to bedzie w trakcie stymuacji i stwierdzilam ze raczej nie bede robic treningo typu brzuszki i bieganie bo sie boje ze mi moga jajka popękac. dlatego wycisne z siebie co sie da na te 10 dni przed zastrzykami. chciala bym duzo spacerowac ale pracujac raczej to nie wyjdzie wiec stwierdzilam ze bede chodzic na biezni w takim nieza szybkim tempie.

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty. :D :D :D

[emoji7][emoji7][emoji7]Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś[emoji110][emoji110][emoji110]

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą [emoji7][emoji7][emoji7] Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout [emoji169][emoji169][emoji169]
Będzie sie działo [emoji106][emoji106][emoji106]

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2020001-14 @NadziejaJest - transfer
2020-01-14 @Liliana87 - wizyta w klinice chyba sprawdzanie endo

2020-01-16 @E-lenna - BETA
2020-01-16 @Caro♤♤♤♤ - transfer
2020-01-16 @Artemida90 - transfer
2020-01-17 @Olusja1987 - USG - podglądanie jajek
2020-01-17 @cikulinka - traansfer
2020-01-17 @Dakita30 - wizyta kontrolna USG
2020-01-20 @fredka84 - BETA
2020-01-21 @goffa13 - wizyta u lekarza prowadzącego
2020-01-23 @juchaa_87 - USG ciążowe
2020-01-23 @Netiaskitchen - USG - podglądanie jajek
2020-01-23 @nadzieja xxx - prenatalne
2020-02-02 @Apola - USG genetyczne
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu[emoji173]
2020-02-07 @Czarna1985 - tel. wizyta z dc Paśnikiem
2020-02-10 @agulla84 - wizyta u dc Paśnika
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ[emoji173]
2020-02-20 @Sterlicja - USG połówkowe
2020-02-27 @Netiaskitchen - wizyta u dc Pasnika
2020-03-17 @Tasza - wizyta u dc Pasnika
2020-05-27 @goffa13 -termin porodu[emoji173]
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu[emoji173]

2020-06-08 @nieagatka - termin porodu[emoji173]
2020-07-02 @Sterlicja - termin porodu[emoji173]
2020-07-08 @Apola - termin porodu[emoji173]

2020-08-20 @sandra777.12 - termin porodu[emoji173]

@NadziejaJest - dzisiaj Twoj wyjatkowy dzień !!!! Dzisiaj bedziesz w ciąży [emoji169][emoji169][emoji169] Trzymamy mocno [emoji110][emoji110][emoji110] żeby bejbik zadomowil sie na 9 miesiecy [emoji122][emoji122][emoji122]

@Liliana87 - Tylko zeby mi tam zadnych toreb nie było !!!! Za grubuitkie endometrium. Prosze nam od razu meldować [emoji106][emoji106][emoji106] Bedziemy czekac [emoji173][emoji173][emoji173]

URODZINKI: [emoji512][emoji512][emoji512][emoji513][emoji513][emoji513][emoji898][emoji898][emoji898][emoji898]

03.01 @Aneczka85_01
11.01 @Olusja1987
12.01 @bazylia128
29.01 @Śliwka12345
02.02 @Liliana87
16.02 @s.ols3404
05.03 @Czarna1985
06.04 @Netiaskitchen
15.04 @Waleczna36
28.04 @fredka84
01.05 @Candygirl600
08.05 @sandra777.12
15.06 @cikulinka
15.06 @Wiórka
07.07 @Artemida90
13-07 @Laurka2019
13.09 @Lola83
27.10 @anulka36
11.11 @KarolinaJ79
24.11 @Tasza

Kochane wiem, ze są jeszcze dziewczynki z nami, ktore nie podały daty urodzin. Nie chce nikogo pominąć. Nie chce tez byc natrętna. Prosze dajcie znac, kiedy jest ten szczególny dzien bo uwierzcie mi jak miło jest celebrowac z Wami urodzinki ;)

Miłego dnia [emoji182] [emoji182] [emoji182] [emoji7] [emoji7] [emoji7]
Wpisz mi pliz przegląd sprzętu 20sty[emoji3]

Hej dziewczyny ! jestem tu nowa. dzisiaj miałam mieć transfer... rano otrzymałam telefon od embriologa, że żaden zarodek nie dotrwał do blastocysty... może łez wylałam... udało się pobrać 11 komórek, 6 zapłodnionych , 3 przestały się dzielić 3 dnia, po 3 dniu pozostały 3, a 5 dnia brak blastocysty. i nie wiem co dalej... czy któraś z Was też przez to przechodziła czy mam to szczęście i jestem sama? jeśli tak to proszę o rady co robiłyście dalej. Wyniki moje ok., początkowo mieliśmy problem z upłynnieniem nasienia, teraz ok., kariotypy ok. w piątek mam wizytę u swojego lekarza. Lekarka dzisiaj twierdziła, że musimy spróbować jeszcze raz od razu w tym cyklu z nową stymulacją. a ja nie umiem opanować łez...
Wyrazy współczucia. Taka strata naprawdę boli.
Ja sie czulam okropnie jak na chwile przed transferem okazało sie ze z 6 zarodkow ktore się ładnie rozwijały w 3dobie jak dzwonil embriolog ostatnio do 6doby dotrwał jeden slaby,5zmarlo miedzy 3a5 dobą.
Lekarz wymienił mozliwe 3 przyczyny:
*Nacieki z endometriozy+słaba jakość komórek
*Kiepskie nasienie(potwierdzone)
*Wady genetyczne zarodków
Caly okres do betowania myslalam tylko czemu 5zarodow zmarło w ciagu 2 dni:(
Wydawalo mi sie ze mam niekończąca ilość łez. 28lutego będzie rok od tego transferu,a dalej w sercu siedzi i boli. Transfer oczywiscie nieudany,mysle że przy takiej ilosci stresu,nerwow i łez nie moglo sie udac:(

Niestety procedura in vitro odkrywa szeroki wachlarz emocji,nie zawsze tych dobrych:(

Bądź dzielna mimo wszystko,nie jesteś tutaj sama😘my rozumiemy...

Ja Wam później wrzucę fotę prezentu jaki zamówiłam na dzień babci i dziadka. Mam SMS że paczka czeka, więc jak odbiorę to Wam pokażę[emoji4]
No i nieprawda, że nie wrzucamy zdjęć [emoji8]a kto dziś wrzucił swoje wyniki badań? No kto?[emoji3]No dobra, kota dorzucę jeszcze[emoji6]
To ja wrzucę żołądeczki zamarynowane[emoji3] jutro okaże się co i jak z nimi @bazylia128 patrz[emoji39]
20200114_183031.jpeg
20200114_183041.jpeg

Uff. Usiadlam wreszcie. Po dzisiejszej wizycie dostaliśmy zielone światełko na transfer. Dziś 15dc- endometrium 9.5mm, progesteron 0.32 a w innej jednostce 0.112 , estradiol nie pamiętam. Zabrał mi te wyniki. Dostalam kartkę z rozpisanymi lekami. Jeszcze przez dwa dni tylko estrofem 2x1 dopochwowo A potem mam włączyć luteine 3x1 dowcipnie, 3x1 duphaston i chyba 2 albo 3x2 luteine pod język. Do tego encorton 3-1-0 5mg ( czyli zwiększył podwójnie bo poprzednim razem mialam 1x 10mg) i neoparin 1×1 6000(też zwiększył bo mialam wczesniej 4000). Transfer 21 stycznia o 14.00 - w dzien Babci !!!
Zaproponował nam dodatkowe dwa "zabiegi", embrio glue i nacinanie otoczki zarodka. Powiedzial,ze to na pewno nie zaszkodzi A może pomóc. Skoro 2 razy nie drgnęło to warto spróbować, choć to nasza decyzja bo to się wiąże z dodatkowymi kosztami. Jak zapytalam o embrio glue, czy nie zaszkodzi bo czytalam o tym to powiedzial , ze oni robią to tylko przy 5dniowym zarodku, badań nie mają czy pomaga ale nie szkodzi na pewno. Zapytal tez nas czy chcemy podać 2 zarodki. Powiedzialam,ze nie, bo mamy ostatnie dwa. Powiedzial,ze przy podaniu 2 są większe szanse ale jak nie wyjdzie to trzeba wszystko od nowa.. I że jak z dwoma ma być coś nie tak to i jeden i drugi nie zostanie. Ale my mamy 4AA oba i one dobrze rokuje, wiec w naszym przypadku rzeczywiście bardziej zasadne jest podać jeden. Powiedzial jeszcze,ze nacinanie otoczki wiąże się z ryzykiem ciazy mnogiej jednojajowej. Ogólnie przestrzegał nas przed ciaza mnoga. Za każdym razem to robi. Ze oni już potem jakby nie mają wpływu na rozwój takiej ciazy.
Jestem jakas taka pozytywnie nastawiona i spokojniejsza. Zwiększył mi dawki tych lekow, więc mam takie poczucie,ze szuka, chce pomóc cos zmienić. Co myślicie? I o tym nacinaniu otoczki? My się na to zdecydowalismy.

Ogólnie chcialam to wszystko jutro napisać bo dziś taki smutny dzień dla naszej Aneczki;(

Po wynikach i przed wizytą poszliśmy z mężem na pyszną zupkę A potem do kawiarni. Mozecie Nie uwierzyć, ale jestesmy ze sobą ponad 17 lat a to była nasza druga wspolna wizyta w kawiarni. Oboje pijemy kawę od wielkiego dzwonu ( jeszcze do wakacji nie piliśmy w ogole). Tak poszalalam! Zerzarłam ( bo inaczej nie da się tego nazwac) ogromna bezę z malinami! Kocham bezę. Potem myslalam,ze się ocielę, no ale jak mialam zostawić kawałek jak ona taka pyszna??
I mówię do mojego męża, ze jesteśmy ze sobą ponad 17 lat a to dopiero nasza druga randka w kawiarni! Na co maz mi odpowiedział " skoro to dopiero druga randka to do łóżka dzis nie pójdziemy, bo na drugiej randce nie wypada" [emoji1787][emoji23][emoji23]
Powiem Wam,ze jak wyszlam z tej kawiarni to sobie pomyslalam, ze to było takie fajne.. takie nic A takie dla mnie duże coś.. sobie uswiadomilam, ze ciagle walcząc o upragniony cel zapominamy o takich zwykłych sprawach.. O tym, o co powinniśmy dbać mimo wszystko.. I mimo tego,ze czesto nam sie zdarza pojsc na obiad czy jakas pizzę to właśnie akurat chyba mi brakowało kawy i ciacha! W kawiarni!! W obcym miejscu, wśród obcych ludzi.. to był naprawdę fajny dzień, mimo,ze zmęczeni jesteśmy na maksa..

A co do ikeły (mąż jak tylko slyszy,ze chxe zajechać to ma w moment gorączkę..). No ale przecież siostra przy okazji poprosiła lustro i półkę .. No to jak ja mam odmówić??[emoji23] zakupiłam dwa lunch boxy, może się bardziej zmobilizuje do diety pudelkowej w pracy, jakieś serwetki, podkładke na malutki stolik no i stolik kawowy! I co? Poszlam się myć, mąż skręcił stolik, nie tak jak chcialam i są na nowym stoliku dziurki nie tam gdzie trzeba!!! No ale już mi tutaj mydli oczy,ze sylikonkiem naprawi i widac nie bedzie!
Załącze Wam zdjęcia, ale część srednio wyraźna bo bateria byla na wykończeniu i bez flesza [emoji1787] A teraz już dupy nie podniose, bo zaległam [emoji23]
@bazylia128 mialas dzis prawdziwy urlop. Dawno takiego nie mialam, bo każdy wolny dzień biore na wizytę u lekarza. Moze sie doczekam;)

reklama
@Camilleka kochanie a dlaczego nie mamy twojej daty urodzin ?
🙈🙈🙈26.06 36 latek mi stuknie w tym roku 😛
Właśnie zrobiłam sobie zastrzyka Ovitrella, pije winko na endometrium i 22/01 zabieram kropka z zimowiska, mam nadzieje ze się tyle tam wymarzł, ze zostanie w ciepełku 🙂
Wzięłam wolne na środę i czwartek, zastanawiam się czy nie wziąć więcej, ale chyba oszaleje w domu... :p

Do góry