reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Laurka2019 brała jedno i drugie i efekt stymulacji był dobry. Ja też biorę i jedno i drugie, DHEA Eljot 2x1,ovarin też 2x1. Fakt, że u mnie te suplementy mam tylko na miesiąc. Mam nadzieję że to cokolwiek pomoże. No i biorę razem z antykami. Zresztą nawet na rozpisce z kliniki mam brać kwas foliowy łącznie z antykami, więc nie obawiam się łączenia suplementów z antykami.
@Aneczka85_01 ja moge powiedzieć ze wraz z lepszymi specyfikami poprawiała sie stymulacja i rezultaty. Przykład ponizej łączenia Ovarinu i DHEA.
Przy pierwszej stymulacji z Gonalem, Gonapepthylem i Menopurem mialam 7komorek-5dojrzalych-1blastocysta 3.2.3 (suplementy: kwas foliowy,wit C,wit E, selen,)

Przy drugiej stymulacji bez gonalu mialam antyki 1miesiac,gonapepthyl 0.1,menopur 300,a dwie ostatnie dawki menopuru 375 plus po decyzji o punkcji jeszcze na wieczór mialam extra shota ze 175,wtedy mialam 11komorek-8dojrzalych-1blastocysta bl (suplementy witC,selen,chlorella,Ubiquinol, complex B, wit D(poziom 22 na tydzien przed transferem).

W trzeciej stymulacji mialam antyki 2 miesiace gonapepthyl 0.1,menopur 300,bemfola 300(przez 7dni),metformina-lekka IO,
pobrane 22komorki-14dojrzalych-4blastocysty
suplementy brane 3miesiace: OVARIN,UBIQUINOL,DHEA,CYNK,SELEN, COMPLEX B,WIT D (dawki modyfikowane-poziom przed transferem 140)

Dodam ze moje AMH z 2017 to 1.18

@bazylia128 jak już masz takie pomysły, to znając Twoje zamiłowanie do serialu Przyjaciele chłopca pewnie nazwiesz de Hulk 😅
jak Joey proponował Fibi imię dla dziecka 😀
A wiesz ze mi sie teraz przypomniało jak Rachel poszła na masaz do Pheobe (fibi chyba dobrze pisze) a ona sie nie chciala przyznac ze pracuje dla siecowki udawała szwedke. Wtedy tez miała na imie IKEA 😄 Ja przyjaciol znam na pamiec :)

No juz mialam pisac co tak długo sie nie odzywasz. SUUUPPEERRR ze czysciutko. I pewnie tak bedzie ze od razu sie uda :) Ja tez mam dobre nowiny !!!! JUTRO MAM WOLNE :D :D :D
Nie pisałam bo biegaliśmy po wro, potem powrót do domu i wieczorem tak mnie głowa rozbolała, że mega mnie mdliło i myślałam że zwrócę każdy łyk wody. Może z nerwów, może za mało piłam. Przeszło na szczęście ale skutecznie odstraszyło mnie to od telefonu[emoji23]

No i dzisiaj małpa przylazła, więc od jutra kłucie!!![emoji28]

Co działałaś na wolnym???[emoji3]

A czemu dhea eljot dwa razy dziennie? 🧐 Czy ja coś przegapiłam? Mi się wydawało, że na ulotce pisało raz dziennie że śniadaniem 🤔 ale oczywiście mogłam coś przeoczyć. Ovarin też łykami i q10, i nie wiem co jeszcze brać, żeby było dobrze 😉
Ja mialam niski poziom DHEA więc lekarz zwiększył mi do 2tbl,wczesniej przepisałam sobie 1tbl.
Tak nawiasem pamiętaj ze q10 sie slabo wchlania więc zwróc uwagę na dawke,zeby cos organizm poczuł,ze to lykasz;)

@Aneczka85_01 ja moge powiedzieć ze wraz z lepszymi specyfikami poprawiała sie stymulacja i rezultaty. Przykład ponizej łączenia Ovarinu i DHEA.
Przy pierwszej stymulacji z Gonalem, Gonapepthylem i Menopurem mialam 7komorek-5dojrzalych-1blastocysta 3.2.3 (suplementy: kwas foliowy,wit C,wit E, selen,)

Przy drugiej stymulacji bez gonalu mialam antyki 1miesiac,gonapepthyl 0.1,menopur 300,a dwie ostatnie dawki menopuru 375 plus po decyzji o punkcji jeszcze na wieczór mialam extra shota ze 175,wtedy mialam 11komorek-8dojrzalych-1blastocysta bl (suplementy witC,selen,chlorella,Ubiquinol, complex B, wit D(poziom 22 na tydzien przed transferem).

W trzeciej stymulacji mialam antyki 2 miesiace gonapepthyl 0.1,menopur 300,bemfola 300(przez 7dni),metformina-lekka IO,
pobrane 22komorki-14dojrzalych-4blastocysty
suplementy brane 3miesiace: OVARIN,UBIQUINOL,DHEA,CYNK,SELEN, COMPLEX B,WIT D (dawki modyfikowane-poziom przed transferem 140)

Dodam ze moje AMH z 2017 to 1.18

A ja tylko miałam dwa leki do stymulacji , jeden bemfola to fsh i drugi orgalutran który hamował aby pecherzyki nie pękały za wcześnie . A Ty jakieś 3 brałaś leki.. hm

reklama
T
A wiesz ze mi sie teraz przypomniało jak Rachel poszła na masaz do Pheobe (fibi chyba dobrze pisze) a ona sie nie chciala przyznac ze pracuje dla siecowki udawała szwedke. Wtedy tez miała na imie IKEA 😄 Ja przyjaciol znam na pamiec :)
To samo za zaczęłam pisać,ale mnie ubieglas:) w weekend oglądałam ten odcinek..znowu.. :)

Do góry