reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak zbijalas NK? Sam steryd czy coś jeszcze?
Sam steryd, brałam i zresztą jeszcze biorę Metypred 16 mg 😑
Ogólnie taka sytuacja ..
19.12 zrobiłam subpopulacje limfocytów na Islandii.. żeby immunolog mógł zobaczyć czy jest Ok, czy mogę zejść z metypredu (a wiadomo, że się czeka trochę na to wynik) i te Islandzkie cholery zrobiły mi morfologię 🤦🏼‍♀️ A ja czekałam prawie miesiąc na to 🤦🏼‍♀️
W zeszłym tygodniu znowu zrobiłam i zobaczymy czy im wyjdzie 😑

reklama
QUOTE="sandra777.12, post: 18985977, member: 189390"]
Miga moja droga ;) widać jak „pika”
No to u nas też tak jakby migalo :) A ta nie chciała sprawdzać, a potem napisała że nie ma echa.. No zesz cholera...co to za kraj :realmad::realmad::realmad: wtf...
Jak zapytałam męża czy widział jak migalo to powiedział ze tak ale że to obraz usg takie wrażenie robi :eek: łoooooo matko! Zwariuje! Chyba w instynkt kobiecy trzeba się wsłuchać jednak..
Dzięki że mi to napisałas ;)
[/QUOTE]
18 dpt to za wcześnie na serduszko. U mnie jeszcze w 21 dpt nie było serducha. Chyba gdzieś w 26-27 dpt biło już dość szybko, więc musiało ruszyć kilka dni wcześniej, pewnie zaraz po tym 21 dpt. Spokojnie zaczekaj na następne badanie. Na tym etapie powinien być pęcherzyk żółtkowy, taka kuleczka w tym większym pęcherzyku. Jest to bardzo dobry znak, bo z dużą pewnością pojawi się również zarodek z serduszkiem. Trzymam kciuki i nie denerwuj się bo póki co nie ma takiej potrzeby:)

Dziękuję za optymistyczne podejście 😘 szczerze to u mnie z tym kiebsko , zawsze sobie myślę innym się udaje dlaczego mi nie ??? Coz na to pytanie do dziś nie mam odp.
A w jakiej klinice się leczysz ?

Jak widać niestety nie każdemu się udaje, ale wiem o czym piszesz, w moim otoczeniu też większość ma dzieci, albo jest w ciąży i nie raz zastanawiałam się, dlaczego nas omija to szczęście, czym sobie na to zasłużyliśmy. Ale dziewczyny na forum naprawdę dają nadzieję, tyle tu szczęśliwych mam lub przyszłych mam ❤ nam też w końcu się uda, nie biorę pod uwagę innej opcji 🤰
A klinika to Gyncentrum Kraków/Katowice

Ostatnia edycja:
Kariotypy robiłam dziś z mężem i takie dostaliśmy wytyczne: "Kariotyp (krew): Prosimy, aby dzień wcześniej stosować dietę lekkostrawną, nie spożywać alkoholu oraz pić więcej wody. Nie trzeba być na czczo. "
Hej, dzięki za info 😘, gdzie robiłaś badanie? Ja jutro robię w invicta wawa i podobno na wyniki czeka się 2 lub 3 tygodnie. Masakra jak ja to wytrzymam... Boję się że coś wyjdzie... Nie tak. Boję się jak mój mąż zareaguje... Czy będzie chciał dalej starać się... ☹️☹️☹️😩😢

jammmiiiii :) Moja kolacja :) A wiecie co dzisiaj bede robić?
Zaraz wezme fajową kąpiel z bombelkami i maseczką na ryjku :) Tak przemarzłam jak wracałm do domu ze nie moge sie doczekac. I bede dzisiaj grała w SIMSY :-p:zawstydzona/y: Kiedys grałam i kochałam a wczoraj w prezencie dostałam najnowszy dodatek wiec po prostu musze :D nie krytykujcie mnie pilllss poprostu zawsze lbialam. a najlepsze jest w tym wszystkim to ze zawsze ale to zawsze mam trojke dzieci 👍 Wiec dzisiaj noc zarwana :) Wole pograc niz pospac ❤
Uwielbiam simsy 🙈😜

Zrobiłam dziś kilka badań: kariotypy, KIR, ANA1, pakiet badań trombofilia (mutacje czynnik V Leiden i genu protrombiny, warianty C677T i A1298C MTHFR , PAI-1/SERPINE1 oraz V R2), wirusologię ja plus mąż, i jestem lżejsza o 2 tysiaki 🤦‍♀️ Co do reszty dorobię to co zleci Paśnik. Teraz pozostaje czekać na wyniki i wizytę.
Kilka dni temu odstawiłam leki po transferze i mam od dwóch dni tragiczną cerę - czoło, broda, dekolt w takich małych pryszczach, nigdy nie miałam większych problemów z cerą :(
Ja też dostałam takiej „kaszki” po odstawieniu leków ;) spróbuj wapno, może pomóc a na pewno nie zaszkodzi ;)

reklama
Do góry