reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki i mam jeszcze jedno info ! Ale nie wiem czy dla was to będzie jakaś nowość. Dr zaproponowała opcje dodatkowa dla komórek jajowych. Mówiła ze czasem się zdarza ze mimo prawidłowej stymulacji i poziomu estradiolu, pobrane komórki mogą być niedojrzałe do zapłodnienia i oni maja jakaś pożywkę w której komórki po punkcji dojrzewają i zastają zapłodnione. Opcja jest płatna 600 zł ale jeśli nie ma potrzeby jej stosowania to pieniążki zwracają. Oczywiście dokupiła ta opcje „ na wszelki wypadek „
Pierwsze słyszę, brzmi ciekawie. Jaka to klinika?

reklama
Dlatego już wtedy lekarz mógł zmienić dawkowanie i wydluzuc stymulacje. Naprawde wszystko mozna. Amh nie jest tragiczne. Przetraw wszystko ale serio pomys o kobsulracji u innego lekarza. Wyniki masz, moze inne świeże spojrzenie wniesie coś.
AMH 1.77 nie jest złe. Ja miałam 2.2 i jajec multum, tylko nierówno rosły. Pobrali 16 czy 18 już dokładnie nie pamiętam bo wszystkich nie zapladnialam i nie wszystkie były dojrzałe.
Każda z nas inaczej reaguje na leeki:( jeszcze lekarz musi mieć wyczucie, to coś. U mnie regulowano dawki leków od 170-180 do 300 ostatniego dnia stymulacji.

Trznan nocbo kciuku zeby wszystko się udało ! Ja nam jeszcze 3 blastocysty - zobaczymy ....
Miałaś jakieś przerwy między transferami ?
Ja pierwszy miałam na naturalnym cyklu drugi sama nie wiem co o tym myśleć....

Miałam przerwę, bo lekarz zlecił histeroskopię. Zazdroszczę trzech blastek :) Zobaczysz co lekarz doradzi, może to po prostu nie był "ten" zarodek, wierzę, że Ci się uda, tylko trzeba próbować, nie ma innej opcji 💪

Kochana z tego co kojarzę to tam nie badają WSZYSTKICH możliwych chorób, tylko te najczęściej występujące. Na pewno daje to jakiś spokój.
Teraz koleżanka robiła to na 10 uzyskanych zarodków(39 lat) i wyszło, że 4 są ok.
Trochę mnie to rozjaśnilo, nie powiem.
A. I może wybrać płeć po tym badaniu😉
Wybór płci w PL?

A więc tak. Na wizycie czyściusienko[emoji3][emoji3][emoji3] więc odpalamy lokomotywę[emoji6]
W ciągu tygodnia rzekomo mam dostać okres. Od 2dc menopur 300j, od 3dc gonapeptyl. Monitoring 6 8dc i jakieś korekty wtedy. Pytałam o hiperkę ale z moim amh i wiekiem(grrr.... uwielbiam to sformułowanie "w pani wieku"[emoji52][emoji23]) nie powinna mieć miejsca. Najprawdopodobniej pójdą 5d zarodki. Dwa. I ma być IMSI jednak.
Całe szczęście, że udało się kupić leki na refundację. 160zł a 2860 to jednak masakra... oby zmieścić się w 3 podejściach.

Jestem tak podjarana, że to za moment się zacznie jak nie wiem[emoji23] no i pełna przeświadczenia chyba we własnej naiwności że od razu się uda. Mam zamiar celebrować każdy zastrzyk[emoji23]
To będziesz trochę szybciej niż ja. Ja mam jeszcze 4 dni antyków.
Myślałam, że to ja jestem dziwna, że czekam na dzień kiedy mam zastrzyk (bo na razie mam co 2 dzień) i się z tego zastrzyku cieszę 😊 Ale miło, że nie jestem sama z takim nastawieniem😀😀😀 Lecimy Laseczka!!!Niech się dzieje ❤️

Miałam przerwę, bo lekarz zlecił histeroskopię. Zazdroszczę trzech blastek :) Zobaczysz co lekarz doradzi, może to po prostu nie był "ten" zarodek, wierzę, że Ci się uda, tylko trzeba próbować, nie ma innej opcji 💪
Dziękuję za optymistyczne podejście 😘 szczerze to u mnie z tym kiebsko , zawsze sobie myślę innym się udaje dlaczego mi nie ??? Coz na to pytanie do dziś nie mam odp.
A w jakiej klinice się leczysz ?

Zrobiłam dziś kilka badań: kariotypy, KIR, ANA1, pakiet badań trombofilia (mutacje czynnik V Leiden i genu protrombiny, warianty C677T i A1298C MTHFR , PAI-1/SERPINE1 oraz V R2), wirusologię ja plus mąż, i jestem lżejsza o 2 tysiaki 🤦‍♀️ Co do reszty dorobię to co zleci Paśnik. Teraz pozostaje czekać na wyniki i wizytę.
Kilka dni temu odstawiłam leki po transferze i mam od dwóch dni tragiczną cerę - czoło, broda, dekolt w takich małych pryszczach, nigdy nie miałam większych problemów z cerą :(

reklama
Hej Dziewczyny,
Muszę jutro z mężem zrobić kariotypy i jeszcze detekcja mutacji... Czy wiecie czy trzeba być na czczo?
Kariotypy robiłam dziś z mężem i takie dostaliśmy wytyczne: "Kariotyp (krew): Prosimy, aby dzień wcześniej stosować dietę lekkostrawną, nie spożywać alkoholu oraz pić więcej wody. Nie trzeba być na czczo. "

Do góry