reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja przed transferem poszłam do toalety i wytarlam się dokładnie chusteczkami nawilżany mi do higieny intymnej i było czysciutko. Bo ja normalnie biorę dawkę przed transferem
Kuzwa. A ja myślałam,że tylko ze mną cos Nie tak. 3x dziennie, wciskam, wciskam A tam jeszcze poprzednia dawka nie rozpuszczona do końca.

No tu to trwa wszystko 3 min bez leżenia. Ponoć wchodzisz rozbierzesz się rozkładasz nogi aplikują i tyle i do domu.
U mnie to zawsze taka powaga pani albo pan embriolog jak sie poloze pytaja mnie o imie i nzawisko i date urodzenia i imie i nazwisko partnera :) Jest przy mnie pielegnarka kotra jezdzi usg po psipsi amoj d tez skupiony odbiera ta słomke i wtedy tez embriolog opowiada ze podanie jednego zarodka w stadium blastocysty idt Zawsze wczesniej sprawdza grubosc endometrium. Moj D mi zawsze pokazuje na ekraniku jak bejbika wkłada bo ja ciekawska zawsze głowe podnosilam :) Jak skonczy to razem z embriolog sprawdzaja czy słomka jest pusta. Pozniej moj D mi gratuluje i usciska rece :) To dla mnie zawsze takie wzruszajace ze az teraz prawie sie wzruszylam :)

A więc tak. Na wizycie czyściusienko[emoji3][emoji3][emoji3] więc odpalamy lokomotywę[emoji6]
W ciągu tygodnia rzekomo mam dostać okres. Od 2dc menopur 300j, od 3dc gonapeptyl. Monitoring 6 8dc i jakieś korekty wtedy. Pytałam o hiperkę ale z moim amh i wiekiem(grrr.... uwielbiam to sformułowanie "w pani wieku"[emoji52][emoji23]) nie powinna mieć miejsca. Najprawdopodobniej pójdą 5d zarodki. Dwa. I ma być IMSI jednak.
Całe szczęście, że udało się kupić leki na refundację. 160zł a 2860 to jednak masakra... oby zmieścić się w 3 podejściach.

Jestem tak podjarana, że to za moment się zacznie jak nie wiem[emoji23] no i pełna przeświadczenia chyba we własnej naiwności że od razu się uda. Mam zamiar celebrować każdy zastrzyk[emoji23]

reklama
Dziewczynki ja dopiero wróciłam z kliniki. Na plamienia dr nic nie powiedziała oprócz tego ze to normalne. Anty mam brać jeszcze 7 dni No i dziś pierwszy zastrzyk Gonapeptylu✊ Wreszcie czuje ze coś idzie do przodu.
Trochę mnie wkurzyła bo na komórki nk mówi ze to niemal idealny wynik i mam w internatach nie czytać bo z jej doświadczenia wynika ze nie ma to wpływu na powodzenie procedury ... cycki opadają !
W sobotę mam konsultacje z anestezjologiem i badania i uparłam się na wizytę z genetykiem ( telekonferencja).
Za zastrzyki gonapeptylu zapłaciłam 6 zł i byłam szczesliwa ze refundacja mnie nie ominęła ale za procedurę już 11 900. Także wróciłam do domku lekka jak piórko ...😂
Ale głowa ciezka od zmartwień.

Do góry