reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja sie leczę w gyncentrum w Katowicach , tez wykupiony pakiet 2+1 i tez myśleliśmy ze wszystko w cenie .... niestety pakiet kupuje sie od stymulacji przed stymulacja wszytskie badania płatne , wirusologia i badanie nasieni płatna , criotransfery płatne , hodowla komórek i zamrożenie , wiec jeszcze do tego musieli y dołożyć pare tys . Ale warto było było , bo udało nam sie przy pierwszej procedurze jestem w 12 tc ❤️❤️❤️
Można wiedzieć ile dodatkowo doplaciliscie? Gratulacje tak wogole :) ile powstało zarodków? Pierwszy transfer udany? Ile. W. Sumie mieliście tam. Wizyt? Pytam bo się zastanawiam bo trochę km mamy...

reklama
Można wiedzieć ile dodatkowo doplaciliscie? Gratulacje tak wogole :) ile powstało zarodków? Pierwszy transfer udany? Ile. W. Sumie mieliście tam. Wizyt? Pytam bo się zastanawiam bo trochę km mamy...
Mieliśmy 3 zarodki i trzeci transfer udany :) juz dokładnie nie pamietam ile wizyt w kwietniu byliśmy pierwszy raz a punkcja i pierwszy transfer koniec lipca . Dopłacaliśmy jeszczcze cos ok 4-5 tys . No i leki na które prawie nie mieliśmy dofinansowania 😱co jest wkurzające .... ale cóż tak to juz jest .

@bazylia128 jednak transfer mam w poniedziałek, weź tam mnie wpisz. Na kontroli byłam u innego lekarza i jebany źle mi wyznaczył datę 😡 A przed chwilą dzwoniła moja lekarka i powiedziała, że nie mogę mieć w sobotę bo to za szybko i będę miała w poniedziałek podanego 6-dniowego zarodka, bo mam takiego zamrożonego.
Kurdę, wkurzyłam się bo co to kuźwa za podejście tego lekarza u którego byłam w zastępstwie😡😡😡
Byle tylko zrobić transfer, zarobić kasę i pozbyć się pacjentki😡
Też czasami czuję się jak bankomat . Wizyty 160 pln , trwają 5 min. I i. Potem przeszukuje internet by uzyskać odpowiedzi. Dobrze ,że mam was to zawsze mogę coś podpytać a i czasem może kogoś wspomóc;)

Ostatnia edycja:
To też dziwne, ze nie zwiększył dawek i nie wydluzyl stymulacji. Co to za klinika?

Parens, w sobotę powtarzam estradiol i progesteron i tez będzie usg . Dla mnie ważne by były zdolne do zapłodnienia minimum 3 ale tez nie chce Bóg wie ile z obawy przed hiperka bo jestem sama a w tym wszystkim tarczycy muszę pilnować . Zobaczymy

Mieliśmy 3 zarodki i trzeci transfer udany :) juz dokładnie nie pamietam ile wizyt w kwietniu byliśmy pierwszy raz a punkcja i pierwszy transfer koniec lipca . Dopłacaliśmy jeszczcze cos ok 4-5 tys . No i leki na które prawie nie mieliśmy dofinansowania 😱co jest wkurzające .... ale cóż tak to juz jest .
Krótki czy długi protokół miałaś?

@bazylia128 jednak transfer mam w poniedziałek, weź tam mnie wpisz. Na kontroli byłam u innego lekarza i jebany źle mi wyznaczył datę 😡 A przed chwilą dzwoniła moja lekarka i powiedziała, że nie mogę mieć w sobotę bo to za szybko i będę miała w poniedziałek podanego 6-dniowego zarodka, bo mam takiego zamrożonego.
Kurdę, wkurzyłam się bo co to kuźwa za podejście tego lekarza u którego byłam w zastępstwie😡😡😡
Byle tylko zrobić transfer, zarobić kasę i pozbyć się pacjentki😡
Brzmi jak Invicta...

reklama
Dziewczyny stał się cud. Z bardzo słabych zarodków w 3 dobie hodowania, dotrwały do blastocysty dwa. Nie są może super jakości ale są. Podali mi obydwa: 4cb i 4bc.

Ponoć ważniejsza jest ta druga litera w oznaczeniu (dotyczy trafektodermy) i dlatego ten 4cb jest lepszy.

Powiedzieli, że w sumie 4bc nie jest zbyt mocny więc raczej nie chcą go mrozić.

Podali mi więc obydwa[emoji3]
Nie wiem czy lepsza, może do samej implantacji ale one w 'srodku' mogą nadrobić. Oba całkiem ok. Ja miałam 2BC podany po 7 latach mrozenia i się zaimplantowal..

Do góry