reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja sie leczę w gyncentrum w Katowicach , tez wykupiony pakiet 2+1 i tez myśleliśmy ze wszystko w cenie .... niestety pakiet kupuje sie od stymulacji przed stymulacja wszytskie badania płatne , wirusologia i badanie nasieni płatna , criotransfery płatne , hodowla komórek i zamrożenie , wiec jeszcze do tego musieli y dołożyć pare tys . Ale warto było było , bo udało nam sie przy pierwszej procedurze jestem w 12 tc ❤️❤️❤️
Można wiedzieć ile dodatkowo doplaciliscie? Gratulacje tak wogole :) ile powstało zarodków? Pierwszy transfer udany? Ile. W. Sumie mieliście tam. Wizyt? Pytam bo się zastanawiam bo trochę km mamy...

reklama
Można wiedzieć ile dodatkowo doplaciliscie? Gratulacje tak wogole :) ile powstało zarodków? Pierwszy transfer udany? Ile. W. Sumie mieliście tam. Wizyt? Pytam bo się zastanawiam bo trochę km mamy...
Mieliśmy 3 zarodki i trzeci transfer udany :) juz dokładnie nie pamietam ile wizyt w kwietniu byliśmy pierwszy raz a punkcja i pierwszy transfer koniec lipca . Dopłacaliśmy jeszczcze cos ok 4-5 tys . No i leki na które prawie nie mieliśmy dofinansowania 😱co jest wkurzające .... ale cóż tak to juz jest .

@bazylia128 jednak transfer mam w poniedziałek, weź tam mnie wpisz. Na kontroli byłam u innego lekarza i jebany źle mi wyznaczył datę 😡 A przed chwilą dzwoniła moja lekarka i powiedziała, że nie mogę mieć w sobotę bo to za szybko i będę miała w poniedziałek podanego 6-dniowego zarodka, bo mam takiego zamrożonego.
Kurdę, wkurzyłam się bo co to kuźwa za podejście tego lekarza u którego byłam w zastępstwie😡😡😡
Byle tylko zrobić transfer, zarobić kasę i pozbyć się pacjentki😡
Też czasami czuję się jak bankomat . Wizyty 160 pln , trwają 5 min. I i. Potem przeszukuje internet by uzyskać odpowiedzi. Dobrze ,że mam was to zawsze mogę coś podpytać a i czasem może kogoś wspomóc;)

Ostatnia edycja:
To też dziwne, ze nie zwiększył dawek i nie wydluzyl stymulacji. Co to za klinika?

Parens, w sobotę powtarzam estradiol i progesteron i tez będzie usg . Dla mnie ważne by były zdolne do zapłodnienia minimum 3 ale tez nie chce Bóg wie ile z obawy przed hiperka bo jestem sama a w tym wszystkim tarczycy muszę pilnować . Zobaczymy

Mieliśmy 3 zarodki i trzeci transfer udany :) juz dokładnie nie pamietam ile wizyt w kwietniu byliśmy pierwszy raz a punkcja i pierwszy transfer koniec lipca . Dopłacaliśmy jeszczcze cos ok 4-5 tys . No i leki na które prawie nie mieliśmy dofinansowania 😱co jest wkurzające .... ale cóż tak to juz jest .
Krótki czy długi protokół miałaś?

@bazylia128 jednak transfer mam w poniedziałek, weź tam mnie wpisz. Na kontroli byłam u innego lekarza i jebany źle mi wyznaczył datę 😡 A przed chwilą dzwoniła moja lekarka i powiedziała, że nie mogę mieć w sobotę bo to za szybko i będę miała w poniedziałek podanego 6-dniowego zarodka, bo mam takiego zamrożonego.
Kurdę, wkurzyłam się bo co to kuźwa za podejście tego lekarza u którego byłam w zastępstwie😡😡😡
Byle tylko zrobić transfer, zarobić kasę i pozbyć się pacjentki😡
Brzmi jak Invicta...

reklama
Dziewczyny stał się cud. Z bardzo słabych zarodków w 3 dobie hodowania, dotrwały do blastocysty dwa. Nie są może super jakości ale są. Podali mi obydwa: 4cb i 4bc.

Ponoć ważniejsza jest ta druga litera w oznaczeniu (dotyczy trafektodermy) i dlatego ten 4cb jest lepszy.

Powiedzieli, że w sumie 4bc nie jest zbyt mocny więc raczej nie chcą go mrozić.

Podali mi więc obydwa[emoji3]
Nie wiem czy lepsza, może do samej implantacji ale one w 'srodku' mogą nadrobić. Oba całkiem ok. Ja miałam 2BC podany po 7 latach mrozenia i się zaimplantowal..

Do góry