Super !!! GratulacjeMeldujemy się po wizycie wszystko w jak najlepszym porzadeczku kropek ma się dobrze termin porodu mam na 20.08 )
reklama
Czyli są silne i dadzą radę!!Dziewczyny stał się cud. Z bardzo słabych zarodków w 3 dobie hodowania, dotrwały do blastocysty dwa. Nie są może super jakości ale są. Podali mi obydwa: 4cb i 4bc.
Ponoć ważniejsza jest ta druga litera w oznaczeniu (dotyczy trafektodermy) i dlatego ten 4cb jest lepszy.
Powiedzieli, że w sumie 4bc nie jest zbyt mocny więc raczej nie chcą go mrozić.
Podali mi więc obydwa[emoji3]
Netiaskitchen
Fanka BB :)
No i widziszSuper!!! Teraz trzymamy kciuki!!!Dziewczyny stał się cud. Z bardzo słabych zarodków w 3 dobie hodowania, dotrwały do blastocysty dwa. Nie są może super jakości ale są. Podali mi obydwa: 4cb i 4bc.
Ponoć ważniejsza jest ta druga litera w oznaczeniu (dotyczy trafektodermy) i dlatego ten 4cb jest lepszy.
Powiedzieli, że w sumie 4bc nie jest zbyt mocny więc raczej nie chcą go mrozić.
Podali mi więc obydwa[emoji3]
Dotyczałam internety piszą, że progesteron nie powinien być większy niż 1, więc chyba nie jest źle, ale powiedzcie jak u was było??Jaki piękny estradiol ja to miałam 1200 co wskazywało na 4 dojrzałe komórki, po punkcji mi powiedzieli że pobrali 7, ale co z tego skoro tylko 4 były dojrzałe i nadawały się do zapłodnienia. To u Ciebie wskazuje na ok 10 pięknych, dojrzałych jajeczek ☺ trzymam kciuki.
A co lekarze mówili odnośnie tego proga? Bo przed włączeniem progesteronu wynik chyba powinien być do 0,1 , Ty już zaczęłaś suplwmentowac? Choć może to jeszcze taka dopuszczalna granica, nie jestem pewna
bazylia128
Ja mialam bardzo pilnowane zeby przed transferem tzn przed dołączeniem proga czyli na 5 dni przed transferem był 0,1Dotyczałam internety piszą, że progesteron nie powinien być większy niż 1, więc chyba nie jest źle, ale powiedzcie jak u was było??
bazylia128
monikao777
Mrozeniie hodowla transfer? Ile kosztują? Ile dochodzi do tej kwoty podstawowej jeszcze?Ja też się na nich zdecydowałam, głównie ze względu na ten program i zależało mi na dobrym specjaliście, wcześniej uciekliśmy z Macierzyństwa. Minus jest taki, że lekarz prowadzący przyjmuje najczęściej raz w tygodniu, jeśli zależy Ci na wizycie u konkretnej osoby, trzeba czasem przejechać się do Katowic. Na szczęście to nie jest daleko, a w razie potrzeby dr kierował mnie ze wskazaniami do innego lekarza, który akurat był w Krakowie. Plusem jest to, że wszystkie wizyty w trakcie całego programu są w cenie - jak ostatnio patrzyłam to wydałabym na same wizyty masę pieniędzy, a będę podchodzić dopiero do drugiej stymulacji. W cenie też badania progesteronu, estradiolu, 2x beta po transferze. Wymazy i badania przed punkcją płaciłam dodatkowo. Dodatkowo płatne jest mrożenie zarodków, hodowla zarodków do 5 doby (to trochę minus jak dla mnie, bo w innych klinikach to standard). Pierwszy transfer po punkcji był w cenie, kolejne transfery płatne. Ogólnie póki co dla mnie na plus, mam zaufanie do lekarza, wiem, że zajmuje się też trudnymi przypadkami (dr Mercik, widziałam, że kilka dziewczyn z forum do niego chodzi), mam nadzieję, że nam pomoże
@bazylia128 jednak transfer mam w poniedziałek, weź tam mnie wpisz. Na kontroli byłam u innego lekarza i jebany źle mi wyznaczył datę A przed chwilą dzwoniła moja lekarka i powiedziała, że nie mogę mieć w sobotę bo to za szybko i będę miała w poniedziałek podanego 6-dniowego zarodka, bo mam takiego zamrożonego.
Kurdę, wkurzyłam się bo co to kuźwa za podejście tego lekarza u którego byłam w zastępstwie
Byle tylko zrobić transfer, zarobić kasę i pozbyć się pacjentki
Kurdę, wkurzyłam się bo co to kuźwa za podejście tego lekarza u którego byłam w zastępstwie
Byle tylko zrobić transfer, zarobić kasę i pozbyć się pacjentki
reklama
Aneczka85_01
Ja estriadol też miałam300. W 5 dniu i mam 13 jajek i 2 małe
Ja mam dzisiaj 4 duże i kilka małych ale w sobotę konkretnie powie ile . Punkcja w poniedziałek
Podziel się: