reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny stał się cud. Z bardzo słabych zarodków w 3 dobie hodowania, dotrwały do blastocysty dwa. Nie są może super jakości ale są. Podali mi obydwa: 4cb i 4bc.

Ponoć ważniejsza jest ta druga litera w oznaczeniu (dotyczy trafektodermy) i dlatego ten 4cb jest lepszy.

Powiedzieli, że w sumie 4bc nie jest zbyt mocny więc raczej nie chcą go mrozić.

Podali mi więc obydwa[emoji3]
Czyli są silne i dadzą radę!!

Dziewczyny stał się cud. Z bardzo słabych zarodków w 3 dobie hodowania, dotrwały do blastocysty dwa. Nie są może super jakości ale są. Podali mi obydwa: 4cb i 4bc.

Ponoć ważniejsza jest ta druga litera w oznaczeniu (dotyczy trafektodermy) i dlatego ten 4cb jest lepszy.

Powiedzieli, że w sumie 4bc nie jest zbyt mocny więc raczej nie chcą go mrozić.

Podali mi więc obydwa[emoji3]
No i widzisz😊Super!!! Teraz trzymamy kciuki!!! 😘

Jaki piękny estradiol 😳 ja to miałam 1200 co wskazywało na 4 dojrzałe komórki, po punkcji mi powiedzieli że pobrali 7, ale co z tego skoro tylko 4 były dojrzałe i nadawały się do zapłodnienia. To u Ciebie wskazuje na ok 10 pięknych, dojrzałych jajeczek ☺ trzymam kciuki.
A co lekarze mówili odnośnie tego proga? Bo przed włączeniem progesteronu wynik chyba powinien być do 0,1 , Ty już zaczęłaś suplwmentowac? Choć może to jeszcze taka dopuszczalna granica, nie jestem pewna :)
Dotyczałam internety piszą, że progesteron nie powinien być większy niż 1, więc chyba nie jest źle, ale powiedzcie jak u was było??

Ja też się na nich zdecydowałam, głównie ze względu na ten program i zależało mi na dobrym specjaliście, wcześniej uciekliśmy z Macierzyństwa. Minus jest taki, że lekarz prowadzący przyjmuje najczęściej raz w tygodniu, jeśli zależy Ci na wizycie u konkretnej osoby, trzeba czasem przejechać się do Katowic. Na szczęście to nie jest daleko, a w razie potrzeby dr kierował mnie ze wskazaniami do innego lekarza, który akurat był w Krakowie. Plusem jest to, że wszystkie wizyty w trakcie całego programu są w cenie - jak ostatnio patrzyłam to wydałabym na same wizyty masę pieniędzy, a będę podchodzić dopiero do drugiej stymulacji. W cenie też badania progesteronu, estradiolu, 2x beta po transferze. Wymazy i badania przed punkcją płaciłam dodatkowo. Dodatkowo płatne jest mrożenie zarodków, hodowla zarodków do 5 doby (to trochę minus jak dla mnie, bo w innych klinikach to standard). Pierwszy transfer po punkcji był w cenie, kolejne transfery płatne. Ogólnie póki co dla mnie na plus, mam zaufanie do lekarza, wiem, że zajmuje się też trudnymi przypadkami (dr Mercik, widziałam, że kilka dziewczyn z forum do niego chodzi), mam nadzieję, że nam pomoże
Mrozeniie hodowla transfer? Ile kosztują? Ile dochodzi do tej kwoty podstawowej jeszcze?

Niewiem lekarz na to uwagi żadnej nie zwrócił. W necie pisze, że max 1 a ja mam dzisiaj 0,3 punkcja w sb a transfer czwartek myślicie, że mam się czym martwić

@bazylia128 jednak transfer mam w poniedziałek, weź tam mnie wpisz. Na kontroli byłam u innego lekarza i jebany źle mi wyznaczył datę 😡 A przed chwilą dzwoniła moja lekarka i powiedziała, że nie mogę mieć w sobotę bo to za szybko i będę miała w poniedziałek podanego 6-dniowego zarodka, bo mam takiego zamrożonego.
Kurdę, wkurzyłam się bo co to kuźwa za podejście tego lekarza u którego byłam w zastępstwie😡😡😡
Byle tylko zrobić transfer, zarobić kasę i pozbyć się pacjentki😡

reklama
Do góry