reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja się za bardzo nie znam ale jedna dziołcha tu pisała, że poszła do docenta z pakietem na trombofilię, ANA1 i CBA ( nie wiem czy dobrze zapamiętałam to ostatnie) i na tych badaniach już coś jej wyszło i docent zaczął ją leczyć. Nie musiała robić Kirów.
Ja też z tym do niego pojadę bo kasy brak [emoji853]
Dziewczyny mam prośbę o pomoc, nie jestem w stanie wśród tylu wpisów odszukać co tam pisałyście o badaniach, które warto zrobić do dr Paśnika. Jestem w tym całkiem zielona, a mam jeszcze 3 tygodnie do wizyty i chętnie coś bym porobiła. Mam tylko zrobioną subpopulację limfocytów i komórki nk. Kojarzę, że robiłyście coś z tej strony: testdna.pl, ale nie wiem co? Dziś miałam wizytę po nieudanym transferze, lekarz jak najbardziej zaleca wizytę u immunologa, kazał też koniecznie zrobić kariotypy, znalazłam to badanie na tej stronie testdna.pl z opcją zrobienia w Krakowie (jest taniej niż w klinice), sam kariotyp 387 zł, ale jest tam też takie badanie pakietowe za 787 zł, powinnam to zrobić? mąż też? ( Link do: Badanie kariotypu bez kolejek[emoji736]! Zadzwoń i umów się już dziś ).
Lekarz zdecydował też, że tym razem pójdziemy długim protokołem, jak zacznie się @ to mam brać tabletki anty (ostatnio przy krótkim były tylko 3 komórki), będziemy też hodować je do blastocysty i zrobimy transfer z ewentualnymi zaleceniami immunologa. Mam nadzieję, że to dobry plan. Przynajmniej wiem, że nie stoimy w miejscu i działamy dalej [emoji123] Podpowiedzcie mi jeszcze na jakie koszty powinnam się nastawić jeśli chodzi o te badania u dr Paśnika? Masakra z tą kasą przy in vitro ..

No napewno to byłam mega naiwna, po pierwsze zaryzykowalam aby odejść z pracy po 3 latach tuż przed IVF, uznałam że się nie uda...
Przecież się udało! i to chyba najważniejsze,czyż nie?Każdy z nas popełnia błędy,nie raz ,nie dwa.A to ,że firma tak Cię docenia,znaczy tyle,że jesteś świetna w swojej pracy iz cała pewnością sobie poukładasz jakoś wszystko!!! 😘

Ja się za bardzo nie znam ale jedna dziołcha tu pisała, że poszła do docenta z pakietem na trombofilię, ANA1 i CBA ( nie wiem czy dobrze zapamiętałam to ostatnie) i na tych badaniach już coś jej wyszło i docent zaczął ją leczyć. Nie musiała robić Kirów.

Ja sama ana zrobiłam i wyszlo dodatnie wiec lekarz mówił zeby zrobić ana 2 i 3 to wtedy jest pełny obraz . Za ana płaciłam jakoś 50 zł a ana 2 i 3 już były coś ok po 80.

Przecież się udało! i to chyba najważniejsze,czyż nie?Każdy z nas popełnia błędy,nie raz ,nie dwa.A to ,że firma tak Cię docenia,znaczy tyle,że jesteś świetna w swojej pracy iz cała pewnością sobie poukładasz jakoś wszystko!!! 😘
Bardzo się boję czy ten zarodek tam wogole jest, ciągle o tym myślę i się martwię :( To jest teraz najważniejsze.. Czy się udało to jeszcze tak naprawdę nie wiadomo...

reklama
Przy pierwszej wizycie nie miałam kirów-nie wszystkim zaleca-choć przyznam,że mnie pytał,czy robiłam a ja cielę głupie pomyliłam z kariotypem🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.Tak jak piszesz ,@fredka84, trombo pakiet ,ana,cytokiny,nk-tyle miałam -całość dwa lata temu coś koło 1200 zł.

Do góry