Aduś16
Fanka BB :)
Sterydy na różne rzeczy się dostaje, przy IVF żeby przyhamowac reakcje organizmu na zarodekA na co on jest ? Ciekawe dlaczego mąż tego nie brał
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sterydy na różne rzeczy się dostaje, przy IVF żeby przyhamowac reakcje organizmu na zarodekA na co on jest ? Ciekawe dlaczego mąż tego nie brał
Sterydy na różne rzeczy się dostaje, przy IVF żeby przyhamowac reakcje organizmu na zarodek
No napewno to byłam mega naiwna, po pierwsze zaryzykowalam aby odejść z pracy po 3 latach tuż przed IVF, uznałam że się nie uda...to znaczy ,że Jesteś mega fachura i nic tylko pozazdrościć ❤❤❤❤
1,2 super.Ja też teraz biorę 5kę cały czas.Jestem na takiej dawce długo . Ładnie wyniki wyglądały bo tsh miałam 1.2 a ft4 17 . A teraz oba spadły [emoji23]
Invicta kiedyś dawała encorton, przerzucili się na metypred. Docent nadal przepisuje encortonNo to ja mam dostać encorton od gin . W klinice raczej nie dostanę bo mój lekarz twierdzi ze nie trzeba
Dziewczyny mam prośbę o pomoc, nie jestem w stanie wśród tylu wpisów odszukać co tam pisałyście o badaniach, które warto zrobić do dr Paśnika. Jestem w tym całkiem zielona, a mam jeszcze 3 tygodnie do wizyty i chętnie coś bym porobiła. Mam tylko zrobioną subpopulację limfocytów i komórki nk. Kojarzę, że robiłyście coś z tej strony: testdna.pl, ale nie wiem co? Dziś miałam wizytę po nieudanym transferze, lekarz jak najbardziej zaleca wizytę u immunologa, kazał też koniecznie zrobić kariotypy, znalazłam to badanie na tej stronie testdna.pl z opcją zrobienia w Krakowie (jest taniej niż w klinice), sam kariotyp 387 zł, ale jest tam też takie badanie pakietowe za 787 zł, powinnam to zrobić? mąż też? ( Link do: Badanie kariotypu bez kolejek[emoji736]! Zadzwoń i umów się już dziś ).
Lekarz zdecydował też, że tym razem pójdziemy długim protokołem, jak zacznie się @ to mam brać tabletki anty (ostatnio przy krótkim były tylko 3 komórki), będziemy też hodować je do blastocysty i zrobimy transfer z ewentualnymi zaleceniami immunologa. Mam nadzieję, że to dobry plan. Przynajmniej wiem, że nie stoimy w miejscu i działamy dalej [emoji123] Podpowiedzcie mi jeszcze na jakie koszty powinnam się nastawić jeśli chodzi o te badania u dr Paśnika? Masakra z tą kasą przy in vitro ..
Przecież się udało! i to chyba najważniejsze,czyż nie?Każdy z nas popełnia błędy,nie raz ,nie dwa.A to ,że firma tak Cię docenia,znaczy tyle,że jesteś świetna w swojej pracy iz cała pewnością sobie poukładasz jakoś wszystko!!!No napewno to byłam mega naiwna, po pierwsze zaryzykowalam aby odejść z pracy po 3 latach tuż przed IVF, uznałam że się nie uda...
Ja się za bardzo nie znam ale jedna dziołcha tu pisała, że poszła do docenta z pakietem na trombofilię, ANA1 i CBA ( nie wiem czy dobrze zapamiętałam to ostatnie) i na tych badaniach już coś jej wyszło i docent zaczął ją leczyć. Nie musiała robić Kirów.
Ja też z tym do niego pojadę bo kasy brak [emoji853]
Bardzo się boję czy ten zarodek tam wogole jest, ciągle o tym myślę i się martwię To jest teraz najważniejsze.. Czy się udało to jeszcze tak naprawdę nie wiadomo...Przecież się udało! i to chyba najważniejsze,czyż nie?Każdy z nas popełnia błędy,nie raz ,nie dwa.A to ,że firma tak Cię docenia,znaczy tyle,że jesteś świetna w swojej pracy iz cała pewnością sobie poukładasz jakoś wszystko!!!
Przy pierwszej wizycie nie miałam kirów-nie wszystkim zaleca-choć przyznam,że mnie pytał,czy robiłam a ja cielę głupie pomyliłam z kariotypem.Tak jak piszesz ,@fredka84, trombo pakiet ,ana,cytokiny,nk-tyle miałam -całość dwa lata temu coś koło 1200 zł.Ja się za bardzo nie znam ale jedna dziołcha tu pisała, że poszła do docenta z pakietem na trombofilię, ANA1 i CBA ( nie wiem czy dobrze zapamiętałam to ostatnie) i na tych badaniach już coś jej wyszło i docent zaczął ją leczyć. Nie musiała robić Kirów.
Ja też z tym do niego pojadę bo kasy brak [emoji853]