reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jejku, dziewczyny moje życie ostatnio jest jak z filmu... będąc księgowym niechcący znalazłam się w nowej firmie i zrobili że mnie inżynieria, chwilę potem pozytywne testy po IVF i płacz! Przez chwilę myślałam że tego nie ogarnę co mam teraz zrobić a moja poprzednia firmy już zadziałała żeby mnie ściągnąć z powrotem! Powiedziałam im że najprawdopodobniej jestem w ciąży bo nie będę kłamać i zawsze byłam z nimi szczera a im to nie przeszkadza, kumacie!!!? A ja nawet nie wiem czy będzie serduszko jeszcze nawet :( Looooo matko co ja narobilam!

reklama
Lekarz po usg genetycznym zmniejszył mi dawkę i wychodzę z niego. Za tydzień już nie bede go brać. Bardzo się cieszę i mam nadzieje ze tarczyca wróci do normy za jakoś czas ☺️
Został Ci jakiś metypred? mi pewnie Pasnik wydłuży a akurat tego leku mam na styk a już za granicą jestem....

Ale to nie jest duża dawka , thyrosan 50 to jak thyrozol 5
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
ahahahahha. no takkkkk zapomniałam ahahahah ,że to inny przelicznik.....o kuwaaaa to nie poszalała z tym pół tableteczki.

a serio,to sprawdzaj-bo to naprawde niewiele.
Na dojrzewanie pęcherzyka z tego co pamiętam aby sam nie pękł przed
Czytam, że "aktywność tego leku polega na stymulacji procesu mejozy zachodzącego w komórce jajowej, doprowadzenie do pęknięcia pęcherzyka graffa" 😉to na to. Owulka, pęknięcie. Mi mówił gin prosto-bierz pani,by w odpowiednim momencie pękły i uwolnić komóry😁

ahahahahha. no takkkkk zapomniałam ahahahah ,że to inny przelicznik.....o kuwaaaa to nie poszalała z tym pół tableteczki.

a serio,to sprawdzaj-bo to naprawde niewiele.

Czytam, że "aktywność tego leku polega na stymulacji procesu mejozy zachodzącego w komórce jajowej, doprowadzenie do pęknięcia pęcherzyka graffa" [emoji6]to na to. Owulka, pęknięcie. Mi mówił gin prosto-bierz pani,by w odpowiednim momencie pękły i uwolnić komóry[emoji16]

Jestem na takiej dawce długo . Ładnie wyniki wyglądały bo tsh miałam 1.2 a ft4 17 . A teraz oba spadły [emoji23]

reklama
Jejku, dziewczyny moje życie ostatnio jest jak z filmu... będąc księgowym niechcący znalazłam się w nowej firmie i zrobili że mnie inżynieria, chwilę potem pozytywne testy po IVF i płacz! Przez chwilę myślałam że tego nie ogarnę co mam teraz zrobić a moja poprzednia firmy już zadziałała żeby mnie ściągnąć z powrotem! Powiedziałam im że najprawdopodobniej jestem w ciąży bo nie będę kłamać i zawsze byłam z nimi szczera a im to nie przeszkadza, kumacie!!!? A ja nawet nie wiem czy będzie serduszko jeszcze nawet :( Looooo matko co ja narobilam!
to znaczy ,że Jesteś mega fachura i nic tylko pozazdrościć ❤❤❤❤

Do góry