reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Neoparin na NFZ koszt 3.5 zł. Brałam cała ciążę z refundacja. Reszta niestety płatna, choć z progesteronu pewnie zejdziesz bo masz bardzo dużo.
Miałam refundację tylko za pierwszym razem a teraz mam wypisywane płatne 100% recepty... pamietam jak poszłam z pierwsza recepta to wyszło 3500zl a zapłaciłam 500, przy kolejnych już się zdziwiłam bo byłam nastawiona na to samo a musiałam druga kartę odpalać bo nie byłam przygotowana na takie sumy 😱możliwe ze tylko pol roku od rozpoczęcia procedury jest refundacja? 🤔

Miałam refundację tylko za pierwszym razem a teraz mam wypisywane płatne 100% recepty... pamietam jak poszłam z pierwsza recepta to wyszło 3500zl a zapłaciłam 500, przy kolejnych już się zdziwiłam bo byłam nastawiona na to samo a musiałam druga kartę odpalać bo nie byłam przygotowana na takie sumy 😱możliwe ze tylko pol roku od rozpoczęcia procedury jest refundacja? 🤔

Nie, refundacja na neoparin w ciąży jest do końca ciąży plus polog. Ja tak bralam i do końca miałam recepty na refundację. Musisz iść do giną na NFZ żeby Ci wystawił receptę. Jaki masz powód do heparyny?

Nie, refundacja na neoparin w ciąży jest do końca ciąży plus polog. Ja tak bralam i do końca miałam recepty na refundację. Musisz iść do giną na NFZ żeby Ci wystawił receptę. Jaki masz powód do heparyny?
Zrobiłam wyniji tsh i wyszło 1.64 ,ft4 też w normie. 07.01 druga wizyta weryfikacyjna i punkcja miedzy 8-11.01. Mam nadzieję, że wszystko się pięknie ułoży .

Ależ apetycznie wszystko wygląda [emoji7]. To kiedy wpadać na żarełko?
A ja dziś szaleję w kuchni[emoji4]Jutro urodziny naszego młodego więc będę robić dużo różnych przekąsek i tort. No więc z dzieckiem uwieszonym przy spodniach na zmianę z trzymaniem go na rękach (bo musi widzieć co matka robi na blacie) wytworzyłam jak na razie mufinki marchewkowe i pierożki drożdżowe z mięsem mielonym pieczarkami i papryką Pewnie do Twojej diety nic się nie nadaje, ale ja walczę żeby ich nie pozżerać dziś bo cholery pachną jak nie wiem[emoji16][emoji16][emoji16]Jak mój M wróci z pracy to raczej trochę ich zniknie[emoji23]

Progesteron typu prolutex , lutinus, duphaston nie jest refundowany. Z tej listy neoparin może być na refundację. Reszta leków , to nie wiem.

Ja też nie przyjmuję. Ja z kościołem to na bakier [emoji12].
Nie wiem co zrobię jak w końcu zajdę i urodzę.... Nie do końca jestem przekonana czy chcę aby moje dziecko czuło się jak wyrzutek, bo mama nie lubi kościoła [emoji849]
Ale tym to będę się później martwić [emoji846]
A ja księdza nie przyjmuję. Ale wrzuciłam już kaskę na WOŚP. W Lidlu właśnie [emoji4]I kupiłam WOŚPowe skarpetki[emoji23]Takie małe szaleństwo [emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Udało się zajsc po tych suplementach? Inozytol miał te dwie odmiany odrazu w sobie? Czyli mio inozytol i d coś tam inozytol? Możesz podesłać link?jskie dawki tego bralas?

Niestety pomimo suplementacji nie udało się, ale firmę SWANSON mogę polecić pod względem przyswajania i jakości.

Do góry