reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lawendowy sen - czy to co wkleiłaś to jakiś plik bo nic nie widzę a chętnie zobaczę co jest na tej liście..
Kawy nie piję już około dwa tyg, alkoholu też nie i ogólnie zdrowo się odżywiam ale może to za mało. Chciałabym coś jeszcze zrobić by tylko zwiększyć szanse.

reklama
lawendowy sen-już mam dziękuję!
Jak odświeżyłam stronę to się pojawiło..
Mam pytanko, co myślicie o tym - Mój lekarz radzi mi bym zdecydowała sie na podanie jednego zarodka ze względu na posturę i wagę by uniknąć ciąży mnogiej. Mój mąż też tak uważa.. bo lekarz tak powiedział a ja nie jestem przekonana, wiem, że dwa to podwójna szansa. Nie wiem co robić a transfer coraz bliżej. Na 17-go jestem umówiona w Klinice..

domat to bardzo indywidualna sprawa, ja bede chciala podwojna szanse ( moja siostra ma blizniaki i wiem ze to duuuuzo szczescia). Ale wiadomo ze to tez ogromne wyzwanie, musisz to przemyslec prze ten najblizsza dni

Domat, trudno mi doradzać.
Podanie dwóch zarodków zawsze zwiększa szansę. Ale jak ma się udać, to uda się i przy jednym a jak ma być klapa, to i przy dwóch będzie. Z jednej strony lekarz ma rację. Oni zawsze wolą dmuchać na zimne. Bo ciąża mnoga i bliźniacza jest powikłaniem po in vitro.

W zasadzie od mojej mamy usłyszałam to samo dzisiaj, że jeśli ma się udać to i z jednym wyjdzie.. Tylko u mnie jest duży problem z kręgosłupem i dlatego też rodzina doradza mi podanie jednego zarodka.
Żyję jak na bombie zegarowej, mam nadzieję, że wszystko się uda! Tylko takie myśli do siebie dopuszczam :)
Mam niedługo urodziny więc może dostanę ten najbardziej upragniony prezent!

Hej dziewczynki!
Pisałam parę dni temu ale nikt mi nie podpowiedział.. Od jedenastego stycznia zaczynam zastrzyki i biorę tylko Femibion a tutaj czytam, że wszystkie dziewczyny biorą bardzo dużo tabletek i stosują jakieś diety.. Co jeszcze mogę przyjmować lub jeść by zwiększyć chociaż minimalnie szansę na utrzymanie zarodka po transferze??
Z góry dziękuję :)

Domat - dietę wysokobiałkową miałam zaleconą przez lekarza ( zwłaszcza po transferze). Chodzi o to, żeby zwiększyć szansę dla zarodka po prostu. A z witaminek to zależnie od tego co komu brakuje plus podstawowy zestaw np. femibion natal plus do tego koenzym q10, folik i ja akurat jeszcze mleczko pszczele. No i te wszystkie rzeczy trzeba brać kilka tygodni przed punkcją i transferem, żeby polepszyć jakoś komórek. Dla panów też są zestawy. Nie tylko dla pań. No i jeszcze morele, orzechy brazylijskie z jedzonka ( poza tymi wysokobiałkowymi rzeczami).

Domat - to, że będziesz miała podane 2 zarodki nie oznacza, że oba zostaną z Tobą. Jest tutaj kilka dziewczyn, które miały podane 2, a został się jeden tylko. Wszystko w rękach natury po prostu. Przecież w naturze też jest więcej niż jeden pęcherzyk i też więcej niż jeden może się zapłodnić.

reklama
Do góry