Dzieki jak o tym czytam i mysle coraz wiecej to wiem ze bedzie to duze wyzwanie ale nie bede narzekac, oby sie tylko udalo. U nas tak naprawde jest taka historia ze wszystko jest ok, ale sie nie udaje juz dlugi czas. Malzenstwem jestemy 3,5 roku i od razu po slubie nie zabezpieczalismy sie , wyniki ok, jedynie moje FSH wysokie (prawie 10) wiec przyspieszylismy. moja przyjaciolka mnie namowila na novum ,ona tez zaczela sie tam leczyc ( zespol policystycznych jajnikow) i obecnie jest w 14 tyg ciazy licze ze nam tez sie uda, chociaz same wiecie ze sa dni z wieksza i mniejsza wiara...
reklama
Hej dziewczynki!
Pisałam parę dni temu ale nikt mi nie podpowiedział.. Od jedenastego stycznia zaczynam zastrzyki i biorę tylko Femibion a tutaj czytam, że wszystkie dziewczyny biorą bardzo dużo tabletek i stosują jakieś diety.. Co jeszcze mogę przyjmować lub jeść by zwiększyć chociaż minimalnie szansę na utrzymanie zarodka po transferze??
Z góry dziękuję
Pisałam parę dni temu ale nikt mi nie podpowiedział.. Od jedenastego stycznia zaczynam zastrzyki i biorę tylko Femibion a tutaj czytam, że wszystkie dziewczyny biorą bardzo dużo tabletek i stosują jakieś diety.. Co jeszcze mogę przyjmować lub jeść by zwiększyć chociaż minimalnie szansę na utrzymanie zarodka po transferze??
Z góry dziękuję
No właśnie, moje wyniki tez anestezjolog analizował i dodatkowo przeprowadzał wywiad (nareszcie ktoś)
na co chorowałam, jakie zabiegi przeszłam, na co jestem uczulona.
mi chyba dobrze z oczu patrzy ;-) jakoś wtedy nie pomyślałam o tym, miałam już tyle rózności,że nie bałam się znieczulenia
Aduś16
Fanka BB :)
Hej Kaska79, to testujesz za 2 tygodnie, ja też wtedy bede testowac po moim 3cim ivf. Temat ivf przez ostatni rok to u mnie temat nr 1 i z tej perspektywy mogę Ci powiedzieć że to nie jest jakieś straszne, najgorszy jest stres przed testowaniem bo wiem że dla mnie to jedyna szansa na dzidziusia, no i w PL niestety beznadziejne jest jeszcze to że trzeba sporo kasy na to przeznaczyć. Ale przy okazji można poznać naprawde wspaniałe osoby jakie się udzielają na tym forum i wspierają na każdym jednym etapie, jest to napewno plus tego że przyszło mi korzystać z IVF i jestem wdzięczna medycynie że wynalazła tę metodę bo dzięki niej nigdy nie stracę nadziei.
Aduś16 tak staram sie o tym tak myślec, a czas przed testowaniem juz teraz to bezsenne noce i masa stresow. Nie boje sie chyba procesu tylko odebrania tej ostatniej nadzieji sobie , ale na razie staram sie nie myslec ze moze sie nie udac. Ja testuje w przyszla sobote juz, ale jak zwykle w tym czasie staram sie juz nastawiac ze sie nie uda zeby sie nie rozczarowac.
witaj Kaska79 :-) trzymam kciuki &&&&&&&
Domat :-) ja myślę,że lepiej późno niż wcale, nie zaszkodzi przeciesz :-)
ja niebiorę teraz dużo, przed crio brałam cały zestaw, teraz tylko folik 5mg przypisany przez dr, q10, propolis, jem orzeszki, zacznę morele ...no i cały czas się zbieram za otwarcie butelki wina
Domat :-) ja myślę,że lepiej późno niż wcale, nie zaszkodzi przeciesz :-)
ja niebiorę teraz dużo, przed crio brałam cały zestaw, teraz tylko folik 5mg przypisany przez dr, q10, propolis, jem orzeszki, zacznę morele ...no i cały czas się zbieram za otwarcie butelki wina
Ostatnia edycja:
lawendowy_sen
Fanka BB :)
Hej dziewczynki!
Z góry dziękuję
Domat, wklejam to specjalnie dla Ciebie :-) (lista witamin i preparatów)
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/kto-po-vitro-26936/index2440.html#post9010024
Po transferze zalecana jest dieta wysokobiałkowa. Nie powinno się pić kawy, o alkoholu chyba nie muszę pisać.
reklama
Podziel się: